Met deze 2 apps kan iedereen genieten van de nieuwe Android 12 widgets

Met deze 2 apps kan iedereen genieten van de nieuwe Android 12 widgets

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Android 12 Clock Widgets en Android 12 Weather Widgets zorgen ervoor dat iedereen kan genieten van de nieuwe klok- en weerwidgets van Android 12. De apps zijn heel makkelijk in gebruik en je kan ze gratis downloaden.

Android 12 krijgt een nieuwe look

Google gaat binnenkort Android 12 aankondigen en zoals gewoonlijk krijgt deze nieuwe Androidversie veel nieuwe functies en mogelijkheden. Maar het meest opvallende in deze Androidversie is toch wel het design. Google introduceert in Android 12 namelijk een aangepaste versie van de Material Design-ontwerptaal genaamd Material You. Dankzij Material You kan je het uiterlijk van de interface aanpassen op de kleuren van de wallpaper die je ingesteld hebt, zodat het geheel meer uniform is.

Met deze 2 apps kan iedereen genieten van de nieuwe Android 12 widgets

De kleuren zie je onder andere terug in het meldingenpaneel, het vergrendelingsscherm, en de volumeregelaars. Daarnaast hebben verschillende elementen een afgeronde look en feel hebben gekregen en zijn er vernieuwde widgets. Je kan hier ook alvast de Easter Egg van Android 12 bekijken en hier vind je de nieuwe laadanimatie.

Google heeft zoals aangegeven ook de widgets vernieuwd waaronder de klok, de weerwidget en zelfs een nieuwe gesprekkenwidget toegevoegd. Helaas zijn deze widgets bij de meesten van ons op de redactie niet aanwezig, ook al draaien we de laatste bètaversie van Android 12 op de Pixeltelefoons. Daarnaast zal een groot deel van jullie voorlopig nog helemaal niet van Android 12 kunnen genieten, omdat fabrikanten deze Androidversie nog moeten uitrollen voor hun telefoons. Gelukkig zijn er de apps Android 12 Clock Widgets en Android 12 Weather Widgets. Die lossen alle Android 12-klok-en-weer-widget-problemen voor ons en voor jullie op.

Gerelateerde artikelen

Android 12 Clock Widgets en Android 12 Weather Widgets

Zoals de naam al aangeeft, biedt de app klokwidgets en weerwidgets in Android 12-stijl, maar zonder dat er extra apps zoals KWGT nodig zijn om ze in te stellen. Dit komt omdat de app standalone is. Het enige dat je hoeft te doen, is de app downloaden en een keuze te maken uit de vele widgets die de apps bieden. Vervolgens houd je de widget ingedrukt en sleept hem op de gewenste plek op je startscherm. Bij de weerwidget kun je een locatie opgeven of automatisch de gps-locatie van je telefoon over laten nemen.

Met deze 2 apps kan iedereen genieten van de nieuwe Android 12 widgets Met deze 2 apps kan iedereen genieten van de nieuwe Android 12 widgets

Uiteraard zullen de widgets niet automatisch hun achtergrondkleuren veranderen op basis van de wallpaper die je hebt ingesteld. Om gebruik hiervan te kunnen maken, heb je toch echt het op wallpapers gebaseerde themasysteem van Material You nodig en die zit in, jawel, Android 12. De app compenseert dit gelukkig. Er zijn namelijk verschillende kleuren en vormen om uit te kiezen en je kan de tijd- en datumnotatie van de widgets aanpassen. Er zijn ook verschillende digitale en analoge klokstijlen om uit te kiezen en je kan de klokwidgets eenvoudig in grootte aanpassen. Dat doe je door ze op het startscherm ingedrukt te houden.

Downloaden

De apps zijn gratis maar bevatten maar enkele gratis klok- en weerwidgets. Wil je er meer gebruiken, dan kun je de Premium-versie aanschaffen en die kost gelukkig maar 0,99 cent.

Android 12 Clock Widgets

Android 12 Clock Widgets

Zoals de naam al aangeeft, biedt Android 12 Clock Widgets klokwidgets in Android 12-stijl, maar zonder dat er extra apps zoals KWGT nodig zijn om ze in te ..
Android 12 Weather Widgets

Android 12 Weather Widgets

Zoals de naam al aangeeft, biedt Android 12 Weather Widgets weerwidgets in Android 12-stijl, maar zonder dat er extra apps zoals KWGT nodig zijn om ze in t ..

Alles over Android 12

Voor meer informatie over Android 12 kun je altijd op onze speciale Android 12-pagina terecht. We passen deze pagina regelmatig aan met nieuwe geruchten, nieuws, video's, tips, beschikbaarheid en meer dus is het handig om de pagina aan je favorieten toe te voegen. Zo heb je het laatste Android 12-nieuws altijd bij de hand.

Bekijk ook de uitgebreide video met de nieuwe mogelijkheden in Android 12. Je kan de video hier op Instagram bekijken. Hier vind je alle screenshots van Android 12 op een rij.

Met deze 2 apps kan iedereen genieten van de nieuwe Android 12 widgets

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk