Met deze app maak je de Android 10-gestures een stuk slimmer

Met deze app maak je de Android 10-gestures een stuk slimmer

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

GesturePlus

Google gooide vorig jaar opnieuw volledig het roer om met de nieuwe Android 10-gestures die sterk doen denken aan de iPhone-veegbewegingen. Daar is niets mis mee, maar het leverde wel problemen op met de zijmenu's die veel Android-apps gebruiken en een deel van de gebruikers bleef ook gebruikmaken van de klassieke navigatie met drie knoppen.

De app GesturePlus heeft alles in huis om de Android 10-gestures een stuk beter te maken, want je kan extra acties koppelen aan de navigatie. Standaard als je de app activeert, kan je een terugactie doen door gewoon op de gesture-balk onderaan je scherm te tikken. Het is verrassend hoe goed dat werkt, zeker als je je telefoon met één hand bedient. Je hoeft je vinger niet langer naar de uiteinden van het scherm te strekken om zo één stap terug te gaan.

Beelden van de app

Het beginscherm van GesturePlus

Slimmere gestures

Voorbeelden van andere mogelijkheden zijn: de camera-app openen, een specifieke app openen, de zaklamp aanzetten, je notificaties tonen, wisselen tussen de geluidsmodi (geluid, trillen stil), Niet storen aanzetten en nog veel meer. Voor 1,99 euro kan je ook de betaalde versie aanschaffen en die laat je dezelfde acties instellen, maar dan ook wanneer je de gesture-balk lang indrukt. Je kan zo op die manier het lang indrukken op de homeknop om Google Assistent te roepen weer terugbrengen, maar dan met je gestures.

Beelden van de app

Er zijn tal van handige acties beschikbaar

Het is ook goed dat je nog aparte acties kan koppelen aan het kort en lang indrukken aan de onderkant van het scherm wanneer je telefoon vergrendeld is. Dat kan handig zijn als je bijvoorbeeld snel de zaklamp wil activeren in het donker.

Peek Actions

In de instellingen van GesturePlus vind je ook de optie 'Peek Actions' en die maakt een kleine wijziging aan het lang indrukken van de gesture-balk. Een actie wordt dan enkel uitgevoerd zolang je de gesture-balk blijft indrukken en als je loslaat wordt de actie beëindigd. Je kan zo je zaklamp activeren zolang je de knop ingedrukt houdt of je kan de Google Assistent automatisch laten verdwijnen als je loslaat.

Beelden van de appIn de instellingen kan je de gevoeligheid van het indrukken aanpassen

Gebruik jij de gesture-navigatie van Android 10? Misschien vind je de Android Pie-veegbewegingen beter of geef je de voorkeur aan knoppen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

gesturePlus - Gesture Navigation Tuner!

gesturePlus - Gesture Navigation Tuner!

De app Gestureplus heeft alles in huis om de Android 10-gestures een stuk beter te maken, want je kan extra acties koppelen aan de navigatie. Standaard als je d ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk