Alle apps voor batterijbesparing zijn onzin? Deze zeker niet

Alle apps voor batterijbesparing zijn onzin? Deze zeker niet

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De meeste apps die beweren om te dienen voor batterijbesparing zijn geen aanrader, maar Naptime is dat wel. Dat komt omdat de app alleen de al aanwezige technieken voor batterijbesparing in Android gebruikt en ze slimmer inzet.

Naptime

Deze app doet in principe volledig wat de naam zegt, want ze zorgt ervoor dat je telefoon sneller in een diepe slaap komt wanneer hij niet wordt gebruikt. Naptime gebruikt de doze-functie van Android, dat is Androids batterijbesparingsfunctie, en gebruikt de functie sneller dan Android dat zelf zou doen.

Het voordeel daarvan is dat je telefoon dus sneller over tot een energiebesparende modus, en zo hou je meer resterende capaciteit over op het einde van de dag. Je kan daarnaast ook de 'agressieve doze'-variant gebruiken die nog meer bespaart, maar houd er wel rekening mee dat je dan alleen prioriteitsmeldingen ontvangt.

Naptime

Naptime

Androidworld raad je aan om de meeste apps die beloven om te besparen op ja accu gewoon links te laten liggen. Velen komen namelijk met technieken zoals het leegmaken van de appcache om zogezegd achtergrondtaken te verwijderen. Daarmee zou je telefoon sneller worden en je zou hem meer besparend gebruiken, maar in de praktijk is dat niet zo. Android en doze zijn prima in staat om zuinig met je accu om te gaan, alleen kan een app als Naptime nog een extra duwtje in de rug geven waar nodig.

Gerelateerde artikelen

Experimentele functies

Naptime heeft ook nog een aantal experimentele functies en er is een uitgebreide sectie met gegevens over je batterijverbruik. Je ziet dan wanneer doze in werking is getreden nadat je scherm vergrendeld is, en zo volg je de voortgang van je accu op. Naptime is een gratis app en ze biedt nog meer mogelijkheden voor gebruikers die hun telefoon geroot hebben. Ontdek zeker ook onze tips die vertellen hoe je je telefoon het beste oplaadt om slijtage aan de accu te beperken.

Naptime - the real battery saver

Naptime - the real battery saver

Deze app doet in principe volledig wat de naam zegt, want ze zorgt ervoor dat je telefoon sneller in een diepe slaap komt wanneer hij niet wordt gebruikt. Naptime ge ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk