In de Albert Heijn hoef je straks nooit meer te zoeken naar je favoriete chips

In de Albert Heijn hoef je straks nooit meer te zoeken naar je favoriete chips

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Proef 'Vind mijn product'

Albert Heijn test momenteel deze nieuwe app als onderdeel van de proef 'Vind mijn product' in een vernieuwde Albert Heijn-winkel in Hoofddorp. Deze proef moet ervoor zorgen dat klanten op 'een makkelijker en snelle manier een product in de winkel kunnen vinden. Dat wordt gedaan via de nieuwe 'Vind mijn product'-app waar klanten een product in kunnen geven dat zij zoeken. De app wijst vervolgens de weg en binnen no time is het product in de winkel gevonden, aldus de supermarktketen.

Albert Heijn 'Vind mijn product'-app

De 'Vind mijn product'-app is volgens Albert Heijn een soort Google Maps die je de weg wijst naar de producten die je zoekt. De app geeft de kortste route weer van jou naar het product. Het enige dat je hoeft te doen is het lijntje te volgen.

Albert Heijn 'Vind mijn product'-app

De app maakt gebruik van het 'Interact Retail Indoor'-navigatiesysteem van Signify (voorheen Philips Lighting). Elke lamp in de winkel stuurt een unieke code uit die door de camera op de smartphone wordt opgevangen. Daarmee kan de exacte locatie van de telefoon bepaald worden op een digitale plattegrond van de winkel die in de app is opgeslagen. In de toekomst wil de supermarkt op basis van je plek in de winkel tips geven over het avondeten of je laten zien welke producten die je normaliter koopt, nu in de Bonus zijn.

Albert Heijn worstelt al 130 jaar met de vraag hoe ze het boodschappen doen en het koken gemakkelijker kunnen maken voor zijn klanten. Daarbij maakt de supermarkt veelvuldig gebruik van nieuwe technieken. Zo kun je je boodschappen binnen 2 uur bezorgd krijgen, met de AH Productscanner een aantal eigen merk-producten scannen om vervolgens extra informatie met behulp van augmented reality te tonen of Google Assistent vragen wat Albert Heijn momenteel in de Bonus heeft. Daarnaast is het bedrijf van plan om winkelen zonder kassa op korte termijn mogelijk te maken.

Beschikbaarheid 'Vind mijn product'

De proef loopt 12 weken in de winkel aan het Genderenplein in Hoofddorp. Klanten van deze Albert Heijn kunnen de app gebruiken om binnen de winkel te navigeren en producten te zoeken.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk