AirStream: stream content van PC of clouddiensten naar smartphone of tablet

AirStream: stream content van PC of clouddiensten naar smartphone of tablet
Muziekje luisteren op je smartphone of een filmpje willen kijken maar het interne opslaggeheugen van je device is vol, wat dan? Dan wordt een kwestie van streamen, bijvoorbeeld via Spotify of Netflix, maar als je daar geen abonnement op hebt of jouw content daar niet te vinden is? Dan kun je eens kijken naar AirStream, waarmee je content vanaf de PC of uit de cloud kunt streamen.

AirStream

Om content te kunnen streamen via Airstream heb je niet alleen de Android-app nodig, maar moet je ook software installeren op de desktop, mits je video's, muziek en foto's die op de computer staan wilt zien. Die software is beschikbaar voor Windows, Linux en MacOSX-apparaten, daarna is het een kwestie van de apparaten koppelen en streamen maar. Je kunt content naar je Androidsmartphone of -tablet sturen  vanaf een computer waar al deze muziek, video's en films opgeslagen staan, maar je kunt ook gebruikmaken van verschillende clouddiensten zoals Dropbox, OneDrive of Google Drive.

Ikzelf moest even kijken hoe het precies allemaal werkte, maar heel moeilijk is het ook weer niet, helemaal niet omdat de software inmiddels ook is voorzien van een handige how-to waarin stap voor stap uitgelegd wat je precies moet doen om alles werkend te krijgen. Even zorgen dat AirStream de juiste permissies krijgt op de desktop (firewall) en verbinden met de mobiele applicatie. Dit kan onder andere door het scannen van een QR-code, maar als je niet thuis bent gewoon door met dezelfde gegevens in te loggen

Je kunt op je smartphone of tablet enkele apps gebruiken om content te bekijken of af te spelen, maar om video's te kijken raadt Airstream de applicatie MX Player aan, dit omdat andere apps weleens problemen hebben met het afspelen van AVI-bestanden. De applicatie toont een overzicht van alle content die te zien of te beluisteren is, maar persoonlijke documenten en dergelijke zijn uiteraard niet in te zien. Qua muziek kun je playlists aanmaken net zoals met muziek die lokaal staat opgeslagen en ook toont AirStream verschillende modi voor de lay-out om al je foto's, video's en muziek netjes bij elkaar te zien en af te kunnen spelen.

Beschikbaarheid

AirStream is gratis te downloaden via onderstaande knop, maar je hebt dus ook de desktop-software nodig om te streamen vanaf een pc.

Lees meer over:
Entertainment

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties