Airdroid-bèta lost kritiek beveiligingslek op

Airdroid-bèta lost kritiek beveiligingslek op

Rens Blom

door Rens Blom

Laatst geüpdatet

Airdroid dicht beveiligingslek 

Twee weken geleden maakte het onafhankelijke beveiligingsonderzoeksbureau Zimperium bekend dat de Android-app van Airdroid een groot lek heeft. Gebruik je de dienst, waarmee je je Android-apparaat op de pc kunt bedienen, op een openbaar wifi-netwerk dan kunnen kwaadwillenden via een relatief eenvoudige hack meekijken. Een serieus probleem dat snel opgelost wordt door de ontwikkelaars, denk je dan. Maar het Airdroid-team heeft er zeven maanden niets mee gedaan omdat het de ontwikkeling van de vernieuwde app belangrijker vond.

Onbegrijpelijk, en daarom besloot Zimperium het lek openbaar te maken. Daar schrokken de tientallen miljoenen Airdroid-gebruikers van en Airdroid beloofde binnen twee weken met een oplossing te komen. Die is er nu in de vorm van een bèta (4.0.0.2), welke je kan installeren door bètatester te worden. Airdroid laat weten dat er nu gebruik wordt gemaakt van een verbeterde encryptiemethode en een https-verbinding. Dat de dienst hiervoor blijkbaar met het minder veilige http werkte, is sowieso opvallend.

De officiële beveiligingsupdate volgt waarschijnlijk snel maar Airdroid geeft aan te wachten op bericht van Zimperium dat het beveiligingslek daadwerkelijk gedicht is.

Airdroid-alternatieven

Tot die tijd raden we het sterk aan Airdroid van je apparaat te verwijderen. Er zijn diverse alternatieven. Denk aan Airmore (waar we overigens geen ervaring mee hebben) en voor enkel het uitwisselen van berichten Pushbullet (betaald) en Join.

Via: AndroidPolice

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk