Afgeleid door je smartphone? Gebruik de gratis Focus Plant-app

Afgeleid door je smartphone? Gebruik de gratis Focus Plant-app

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Focus Plant is een handige app die je kan helpen om niet afgeleid te zijn tijdens het werk of om te ontspannen zonder afleiding van je smartphone. Deze gratis app dempt meldingen en gebruikt een systeem dat je motiveert om je telefoon links te laten liggen.

Focus Plant

Heel de dag door worden we op onze telefoons overladen door meldingen. Van e-mails tot sociale mediaberichten. Het wordt zo lastig om geconcentreerd van thuis te werken, en zelfs wanneer je 's avonds wil uitblazen na een zware werkdag kunnen meldingen vervelend zijn. Focus Plant beloont je wanneer je even afstand neemt van je telefoon.

Vooraf stel je in hoe lang je afstand wil nemen en vervolgens begint de timer te lopen. Gedurende die tijd verschijnt er een wolkje dat regendruppels laat vallen en na de focustijd kan je druppels gebruiken om virtuele plantjes te laten groeien.

200 soorten planten

De app heeft tot 200 soorten aan planten die je kan vrijspelen en in je persoonlijke tuin kan planten. De bedoeling is dat je de verwilderde en vervuilde tuin weer nieuw leven in blaast. In Focus plant zijn er ook specifieke uitdagingen die je kan voltooien om wat betreft de tijd die je zonder je telefoon spendeert. Als je die voltooit kan je je tuin sneller laten groeien of nieuwe planten ontgrendelen. Je kan achteraf ook handige statistieken bekijken die laten zien hoe langs je al afstand nam van je telefoon de voorbije week.

Afgeleid door je smartphone? Gebruik de gratis Focus Plant-app

Uiteraard zijn er al heel wat apps die je helpen om te mediteren of die aanmoedigen om je te concentreren op je werk. Focus Plant werkt met de meditatiefunctie van Google Fit en ook een hele waaier van andere apps om de tijd waarin je focus om te zetten in regendruppels. In de lijst van ondersteunde apps herkennen we onder meer het bekende Headspace en Forest.

Ten slotte krijgen we in de Google Play Store ook alvast te zien welke nieuwe functies voor Plant Timer in ontwikkeling zijn. Binnenkort zal je de app samen met vrienden kunnen gebruiken en ook hun voortgang kunnen volgen. Je zal ook samen regendruppels kunnen verzamelen of zelf bij elkaar kunnen stelen.

Focus Plant - Stay Focused, Study Timer, Focus App

Focus Plant - Stay Focused, Study Timer, Focus App

Heel de dag door worden we op onze telefoons overladen door meldingen. Van e-mails tot sociale mediaberichten. Het wordt zo lastig om geconcentreerd van thuis te wer ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk