Dankzij eenvoudig trucje zijn advertenties op YouTube te vermijden

Dankzij eenvoudig trucje zijn advertenties op YouTube te vermijden

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Simpel trucje op YouTube

Googles verdienmodel bestaat uit de inkomsten die het uit advertenties haalt via zijn verschillende diensten. Nu zijn veel van die advertenties te omzeilen via onder andere adblockers waardoor website veel inkomsten mislopen. Aan de andere kant voert Google al geruime tijd een strijd tegen malafide en storende advertenties in Chrome. Een voorbeeld is het voorkomen van hoog dataverbruik door advertenties in Chrome. Nu ontdekte een Reddit-gebruiker een heel simpel trucje waarmee je de reclame in YouTube-video's kunt omzeilen.

Hij kwam erachter dat een simpele punt in de url na .com voldoende is om de meeste advertenties op YouTube te omzeilen. Het trucje werkt ook op desktop- en op mobiele sites met een betaalmuur, zoals The New York Times.

https://www.youtube.com/watch?v=DuB8VUICGqc // af en toe advertenties

https://www.youtube.com./watch?v=DuB8VUICGqc // geen advertenties

Beelden van de app

Waarschijnlijk zal het trucje niet lang meer werken aangezien al veel websites het nieuws hebben opgepakt. Hopelijk zorgen alle overgebleven websites en platformen er snel voor dat dit soort simpele trucjes niet meer werken zodat ze niet al te veel inkomsten mislopen.

> volg Androidworld op YouTube

Gebruik jij een adblocker of iets anders om advertenties te omzeilen? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel. We beloven dat we het niet doorvertellen.

YouTube

YouTube

YouTube is het videoplatform van Google en het is het populairste platform voor video's wereldwijd. Dagelijks gebruiken meer dan 122 miljoen mensen YouTube, dat blij ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk