Advertenties in Google Maps ontdekt

Advertenties in Google Maps ontdekt

Google Maps

Google Maps is een erg handige navigatie-app die steeds beter wordt. Vandaag raakte nog bekend dat Google een functie uitprobeert waarbij je in Maps snelheidscamera's en ongevallen kan rapporteren. Nu blijkt dat Google ook een ander soort testen uitvoert, op het gebied van advertenties in Maps. Functionaliteit is één ding, maar Google wil ook geld verdienen met Maps.

Een jaar geleden raakte voor het eerst bekend dat Google broedt op een verdienmodel voor Maps. het bedrijf zou targeted advertising willen gebruiken. Dat wil zeggen dat je advertenties te zien krijgt die voor jou relevant zijn. Zoek je via Maps bijvoorbeeld naar een supermarkt, dan zou je een korting te zien krijgen als advertentie van een lokale supermarkt bij jou in de buurt.

Maps advertenties

Screenshot van betaalde reclame in Maps, verzonden door een lezer

Advertenties in Maps

Een lezer van Androidworld heeft ons nu bovenstaande screenshot verstuurd van zo'n voorbeeld van targeted advertising. Hij ging op zoek naar een opticien en zag plots dat die winkel een actie deed die uitgelicht werd in Maps. Ik heb de winkel in kwestie opgezocht, en ik kreeg eveneens de actie te zien op de Mate 20 Pro.

Maps advertenties

Screenshot op mijn telefoon van zodra je een advertentie aantikt. Graag gedaan hoor brillenwinkel.

Ik kon de reclame ook aantikken door 'Aanbieding bekijken' te kiezen. Vervolgens krijg ik een omschrijving te zien en een link naar de website. Verder zijn er ook knoppen te zien waarmee je de aanbieding kan delen, de zaak kan opbellen of de navigatie start.

Het lijkt erop dat de advertenties in Maps op wel meer telefoons actief zijn, want ook andere leden van onze redactie kregen deze advertentie te zien. Het gaat om advertenties die uitsluitend door het bedrijf dat je opzoekt werden betaald, en dus geen advertenties van bijvoorbeeld een willekeurige brillenwinkel.

Google voert momenteel ook andere testen uit in ander diensten, zoals Google Discover. Stoor jij je aan dergelijke advertenties in Google-diensten?

Bedankt voor de tip en de screenshot Oskar!

Maps: Navigatie en OV
Google Maps is de applicatie van Google als het gaat om kaarten. Google Maps bevat gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarbij het makkelijk is lokale bed ..

Meer info

Lees meer over:
Navigatie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties