Adobe werkt aan nieuwe PhotoShop-app

Adobe werkt aan nieuwe PhotoShop-app

Adobe

In april van dit jaar bracht Adobe naar buiten dat het meer Android-apps wilde ontwikkelen en uit een telling die we toen deden bleek dat er een stuk minder applicaties waren te vinden voor Android. Half juni zagen we enkele nieuwe applicaties waaronder een mobiele versie van Photoshop, maar een nieuwe applicatie zou in oktober uitgebracht moeten worden.

Project Rigel

Het project staat nu nog bekend onder de naam Rigel, maar moet een nieuwe en gratis applicatie worden, waarmee mensen hun foto's kunnen bewerken wat kan via het touchscreen van een tablet of mobiele telefoon. Er zullen verschillende opties worden geboden om foto's aan te passen en ook zal er een gezichtsherkenningsfunctie aanwezig zijn om een lach te kunnen plaatsen op een onderwerp op de foto.

Ook kunnen projecten uitgewisseld worden tussen computer en mobiele apparaten, zodat iemand mobiel verder kan werken of zijn work in progress snel kan laten zien. De app richt zich op de professionals, maar dus ook op de mensen die weinig kaas hebben gegeten van Photoshop en alles wat je daarmee kunt bewerkstelligen. Enkele screenshots van de iOS-versie waaraan gewerkt wordt zijn hieronder al te zien, waardoor je een eerste indruk kunt krijgen over het uiterlijk van de app en de geboden bewerkingsopties.

Beschikbaarheid

In oktober zullen we een de presentatie van de applicatie voor iOS gaan zien op een conferentie voor designers die dan wordt gehouden door Adobe. In wat voor tijdsbestek we dan ook een Androidvariant van de app zullen gaan zien is helaas nog niet vrijgegeven.

Bron: CNET

Lees meer over:
Adobe

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties