Adobe brengt nieuwe Photoshop-app en andere apps voor Android

Adobe brengt nieuwe Photoshop-app en andere apps voor Android

Adobe-apps

In de Play Store waren al tientallen apps van Adobe te vinden, maar in de AppStore van Apple waren er gewoonweg meer te vinden. Eerder liet Adobe al weten in de zomer van 2015 meer Android-apps in de Play Store uit te brengen en nu zijn er vier nieuwe apps verschenen die hieronder kort beschreven zijn.

Lees ook: Adobe komt met nieuwe Android-apps in de zomer van 2015

Adobe Photoshop Mix

Photoshop Touch is inmiddels uit de Play Store verdwenen, maar Photoshop Express kwam daarvoor in de plaats. Een applicatie die qua functionaliteit tussen beide inzit en nieuw in de appwinkel van Google te vinden is, is Adobe Photoshop Mix. Je kunt gebruikmaken van verschillende opties zoals selectie-tools en functies om afbeeldingen die bestaan uit meerdere lagen te maken. Ook zijn er opties te vinden om kleuren mee aan te passen of filters te gebruiken en het direct delen van je creaties is ook mogelijk.

De applicatie bevat enkele Material Design-elementen en kan overweg met allerlei types afbeeldingen. Uiteraard kun je ook standaard dingen zoals foto's bijsnijden, draaien of rechtzetten gebruiken. Je kunt bepaalde secties uit afbeeldingen knippen en gebruiken of meerdere afbeeldingen met elkaar combineren. Via verschillende filters kun je de foto's bewerken, maar natuurlijk blijft het originele bestand ook bewaard. Photoshop Mix is gratis te downloaden via de knop onder dit artikel, maar vereist wel Android 4.3 en de app lijkt niet te werken op tablets. Ook heb je een Adobe-account nodig, maar dit kun je uiteraard ook aanmaken als je de app voor het eerst opstart.

Andere Adobe-apps

Naast Photoshop Mix zijn er nog drie nieuwe apps in de Play Store te vinden. Met Adobe Brush CC kun je foto's of afbeeldingen bewerken met penseelstreken (brushes), zodat er unieke kunstwerkjes ontstaan. Adobe Color CC kan gebruikt worden om die bepaalde kleur uit een bestaande afbeelding te gebruiken en deze kun je later weer gebruiken in verschillende andere Adobe-apps, zoals Illustrator, InDesign en Photoshop voor de desktop, maar ook mobiele apps van Adobe.

Tenslotte kun je met de Adobe Shapce CC-app afbeeldingen omzetten naar vectorafbeeldingen die weer te gebruiken zijn in andere Adobe-apps. Je legt een afbeelding vast via de camera van je Androiddevice of je kunt een al bestaande foto of plaat gebruiken en binnen enkele seconden creëer je zo'n vectorafbeelding, waarbij je onder andere het aantal details kunt veranderen

Beschikbaarheid

Eén of meerdere van deze nieuwe Adobe-apps downloaden doe je via de knoppen onder dit artikel, waarvoor wel een Adobe-account nodig is en minimaal Android 4.3.

Adobe Shape CC
Adobe Shape CC laat je huidige of nieuwe gemaakte foto's of afbeeldingen omzetten naar vectorafbeeldingen, zodat deze te gebruiken zijn in andere applicaties van Ado ..

Meer info

Adobe Color CC
Adobe Color CC laat je een afbeelding kiezen om daar vervolgens die ene kleur die je nodig hebt uit te centreren. Deze kun je opslaan en delen, maar ook gebruiken in ..

Meer info

Adobe Brush CC
Met Adobe Brush CC kun je afbeeldingen bewerken en creëren met behulp van tig verschillende soorten penselen, waardoor je de mooiste kuntswerken kunt maken. ..

Meer info

Lees meer over:
Adobe

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties