Adobe lanceert Creative Cloud Express voor smartphones

Adobe lanceert Creative Cloud Express voor smartphones

Adobe heeft vandaag Creative Cloud Express gelanceerd voor browsers, smartphones en Windows. Met deze nieuwe gratis dienst voor foto- en videobewerking kunnen gebruikers snel content maken, van posts op sociale media tot posters en video's. Creative Cloud Express vervangt Adobe Spark.

Adobe Creative Cloud Express

Adobe Creative Cloud Express is bedoeld voor degenen die geen gebruik maken van de geavanceerde functies van Photoshop, Lightroom en InDesign, maar wel op een eenvoudige manier mooie content willen maken. Daarvoor heeft hebt bedrijf Adobe Spark Post vervangen voor een nieuwe app. Adobe maakt voor Creative Cloud Express gebruik van templates, lettertypes van Adobe Fonts en afbeeldingen van Adobe Stock. Hierdoor is de dienst veel toegankelijker dan de afzonderlijke Creative Cloud-apps.

Van studenten en social media-gebruikers tot kleine bedrijven en professionele fotografen - iedereen is een creator. Of je nu op school een presentatie maakt, op social media-ervaringen met vrienden deelt, je bedrijf uitbouwt of aan een merk werkt; je wilt je ideeën kunnen delen. 

Adobe over het nieuwe Creative Cloud Express
Adobe lanceert Creative Cloud Express voor smartphones

De templates kunnen onder andere gebruikt worden om visitekaartjes, flyers, menukaarten, posters, YouTube-thumbnails, wallpapers, Instagram-verhalen te maken. Daarnaast kan je tekst, effecten, filters, texturen en overlays gebruiken. Dit format lijkt erg veel op dat van het populaire Canva. Adobe geeft verder aan dat je via een eenvoudige drag-and-drop-functie snel duizenden sjablonen kunt aanpassen en templates ook kunt delen.

Creative Cloud Express downloaden

Adobe komt met twee varianten van Creative Cloud Express. Een gratis versie met een beperkte hoeveelheid templates en een premiumversie van 9,99 dollar per maand. Deze betaalde versie geeft toegang tot extra mogelijkheid zoals stockfoto's, en maakt onderdeel uit van het Creative Cloud All Apps-abonnement. Adobe maakt de dienst volgend jaar ook beschikbaar voor bedrijven en teams.

Ben jij benieuwd naar Creative Cloud Express? Ga je het gebruiken? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Creative Cloud Express: Design
Adobe Creative Cloud Express is bedoeld voor degenen die geen gebruik maken van de geavanceerde functies van Photoshop, Lightroom en InDesign, maar wel op een eenvou ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties