Spraakopdrachten met Actions on Google nu in het Nederlands te maken

Spraakopdrachten met Actions on Google nu in het Nederlands te maken

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Actions on Google

Met Actions on Google maken ontwikkelaar eenvoudig spraakcommando's voor Assistant. Daarbij kun je denken aan simpele commando's als: zet mijn koffiezetapparaat aan, maar ook aan ingewikkeldere informatievoorziening waarbij de gebruiker vervolgvragen kan stellen aan Google Assistant.

Wanneer je spraakcommando's aan een dienst van derden wil geven via Google Assistant, vraag je min of meer of je die dienst 'even aan de lijn mag'. Je vraagt dan bijvoorbeeld (nu nog in het Engels): mag ik Androidworld even spreken. Vervolgens zou je dan informatie van die dienst kunnen opvragen.

Een nieuwe functie die Google vandaag aankondigde is een direct verbinding tussen Actions on Google en apps. Google geeft daarbij het voorbeeld van een parkeer-app, waarbij je via Assistant een parkeerplaats vastlegt en vervolgens met een enkele druk op de knop de volledige boeking in de app kunt bekijken.

Alvast aan de slag

We weten inmiddels zeker dat Google Assistant binnen enkele maanden beschikbaar zal zijn in het Nederlands. Nadat vorig jaar een vacature gesignaleerd was voor een Nederlandse 'tekstschrijver' voor de slimme assistent, gaf Google afgelopen week voor de tweede keer een officiële bevestiging van een aanstaande lancering.

Door Actions on Google alvast beschikbaar te maken in het Nederlands, kan Google zich er van verzekeren dat er al Nederlandse diensten voorhanden zullen zijn wanneer Assistant daadwerkelijk bij ons gelanceerd wordt.

Actions maken

Ontwikkelaars kunnen per direct aan de slag met Nederlandstalige spraakcommando's voor Google Assistant. Wanneer bestaande apps worden vertaald in het Nederlands kunnen ontwikkelaars 'beloningen' krijgen en nieuwe ontwikkelaars krijgen 200 dollar (162 euro) aan tegoed voor de clouddiensten van het bedrijf en een gratis t-shirt.

Meer informatie over het ontwikkelen van spraakcommando's voor Google Assistant vind je op deze pagina.

Bron: Google Developers

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk