Versie 34 van de Action Launcher bouwt Oreo-beleving uit

Versie 34 van de Action Launcher bouwt Oreo-beleving uit

Update

Het is nog maar een paar weken geleden dat Action Launcher een update bracht naar versie 33. In deze versie werd onder andere Adaptive Zoom geïntroduceerd. Wanneer je een app opent, vult het icoontje in eerste instantie het scherm, voor de app echt geopend is. In versie 34 is er naast deze animatie nog een andere toegevoegd.

De nieuwe feature zorgt er voor dat de folders op je homescreen van eenzelfde animatie zijn voorzien. Wanneer je een folder opent met deze animatie aan, dan vult de folder je scherm. Wanneer je deze animatie ook op je individuele icoontjes hebt toegepast, dan vult dit elkaar mooi aan.

Verder is er ook een API toegevoegd om ontwikkelaars beter te kunnen laten inspelen op de functionaliteit van van de Adaptive Zoom. Dit zorgt ervoor dat apps van ontwikkelaars soepel kunnen omgaan met de Adaptive Zoom.

Adaptieve opties

De adaptieve Oreo-feel is belangrijk voor de Action Launcher. Ze hebben nu ook een toevoeging gedaan voor de AdaptivePack. Deze Pack is vooral handig als je nog geen Android 8.0 Oreo op je telefoon hebt staan omdat deze ervoor zorgt dat je ook adaptieve icoontjes tot je beschikking hebt.

Mocht je onverhoopt toch een update naar Oreo krijgen dan kun je de optie "Adaptive Fallback" inschakelen. Deze app zorgt ervoor dat icoontjes die dankzij Oreo adaptief zijn, hun eigen animatie zullen behouden. Mocht het icoontje niet adaptief zijn, dan voegt de launcher zijn eigen adaptieve icoontje toe. Mocht er in de launcher en in Oreo geen adaptief icoontje aanwezig zijn, dan wordt er gerbruik gemaakt van "faux adaptive icons", zodat je altijd een adaptief icoontje kunt gebruiken.

Als laatste is er ook een Oreo-animatie toegevoegd bij het rond slepen van apps op je homescreen, de opstarttijd van de app is gereduceerd en het geheel is weer wat stabieler geworden.

Beschikbaarheid

Je kunt de Action Launcher downloaden met de knop hieronder, wanneer je ook Oreo-functionaliteit aan je iconen wil toevoegen zul je AdaptivePack moeten downloaden. Deze is te koop voor een prijs van €4,89.

AdaptivePack - Pixel + Oreo style Adaptive Icons
AdaptivePack kan worden gebruikt samen met Action Launcher en geeft icoontjes weer in Oreo-stijl. ..

Meer info

Action Launcher
Action Launcher is een zeer uitgebreide en populaire launcher waarmee je het hele uiterlijk van je toestel kunt aanpassen.  ..

Meer info

Lees meer over:
Personalisatie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties