ABN AMRO biedt betaaldienst Google Pay aan voor zijn klanten

ABN AMRO biedt betaaldienst Google Pay aan voor zijn klanten

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

ABN AMRO-klanten kunnen vanaf vandaag via de ABN AMRO-app betalen met Google Pay. Deze betaaldienst maakt contactloze betalingen met de smartphone mogelijk.

ABN AMRO en Google Pay

Google Pay is de betaaldienst van Google die sinds eind 2020 beschikbaar is in Nederland. Google Pay kan via Androidtelefoons gebruikt worden zonder tussenkomst van de Google Pay-app. Een aantal banken zoals bunq, N26 en Revolut ondersteunen de betaaldienst en nu biedt ABN AMRO de optie ook aanbieden voor zijn klanten: “We willen digitaal betalen sneller en gemakkelijker maken voor onze klanten. En we zien dat steeds meer klanten behoefte hebben aan betalen met hun mobiele telefoon. Google Pay biedt deze mogelijkheid.”

ABN AMRO biedt betaaldienst Google Pay aan voor zijn klanten

Google Pay instellen

Je kunt Google Pay eenvoudig activeren in de ABN AMRO-app. Zodra je dit gedaan hebt, kun je je bankpas thuislaten. Je kan namelijk direct contactloos afrekenen in winkels. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is je smartphone in de buurt van een pinautomaat met NFC-ondersteuning te houden. Gebruikers kunnen ook afrekenen in webwinkels die Google Pay accepteren. Zodra een kaart is opgeslagen kunnen ze die beheren via de instellingen van hun smartphone (Google > Accountservices > Google Pay).

Gerelateerde artikelen

In 2016 lanceerde ABN AMRO de ABN AMRO Wallet-app voor zijn klanten. Met de Wallet-app konden deze klanten met hun Android-telefoons met een NFC-chip contactloze betalingen verrichten bij betaalautomaten in winkels. In 2019 stopte de bank met zijn Wallet-app, omdat te weinig klanten er gebruik van maakten. Met het toevoegen van Google Pay aan het betaalassortiment van de bank, biedt ABN AMRO nu een mobiele alternatief aan voor klanten met een Android. Eerder heeft ABN AMRO Apple Pay al beschikbaar gemaakt voor haar klanten.

De Rabobank en ING ondersteunen Google Pay (nog) niet en laten hun klanten contactloos betalen via NFC op hun Androidtelefoons.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk