ABN AMRO app werkt voor veel klanten straks niet meer, dit is waarom

ABN AMRO app werkt voor veel klanten straks niet meer, dit is waarom

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

In de Play Store regent het klachten omtrent de mobielbankieren-app van ABN AMRO. De app werkt namelijk voor veel mensen niet meer, maar de bank geeft hier ook een verklaring en oplossing voor.

ABN AMRO app werkt niet meer

Volgens verschillende klanten verschijnt er met een update van de ABN AMRO-app een melding op hun telefoon of tablet dat de mobielbankieren-app per 1 mei niet meer werkt en er dus ook geen betalingen meer gedaan kunnen worden als ze hun apparaat niet bijwerken naar een nieuwere versie. In de changelog van de app wordt hier niets over vermeld, maar als we de reacties van de ABN AMRO-medewerkers doornemen, dan we dat Android 8 Oreo een minimale vereiste is om nog te kunnen bankieren met de app van deze bank.

"Dit omdat we dan de veiligheid van de app niet meer kunnen garanderen met deze versie", zo legt een van de medewerkers uit. Een andere medewerker geeft aan dat Google is gestopt met het maken van beveiligingsupdates voor Android 7 en dat toestellen die nog werken op deze versie daarom niet meer goed beveiligd worden. Deze bewering is niet helemaal juist. Google komt wel met maatregelen om oude telefoons te beschermen tegen ongebruikte apps en gaat tevens apps verbergen die gemaakt zijn voor een oudere versie van Android.

Hallo Ed, het klopt inderdaad dat we de app niet meer ondersteunen met Android 7.0. Dit omdat we dan de veiligheid van de app niet meer kunnen garanderen. Je kunt wel gewoon Internet Bankieren via de normale website.

Hallo Lia, balen dat jouw telefoon geen Android 8 of hoger ondersteunt. Deze versies zijn nodig, omdat hiervoor nog veiligheidsupdates worden gedaan. De oudere versies krijgen deze updates niet. We kunnen de veiligheid van onze app dan niet garanderen. Je kan op je telefoon nog wel inloggen op www.abnamro.nl met jouw pas en e.dentifier.

Hi Roewena, ik snap dat je hiervan baalt. Google is gestopt met het maken van beveiligingsupdates voor Android 7. Toestellen die nog werken op deze versie worden niet meer goed beveiligd, terwijl dit heel belangrijk is. Daarom kan de ABN AMRO app alleen gebruikt worden op telefoons die regelmatig beveiligingsupdates ontvangen.

Een paar reacties van ABN AMRO over de wijziging

Dit kun je doen

Tablets en telefoons die nog op Android 7 Nougat of ouder werken, zijn dus niet meer geschikt voor de ABN AMRO-app. Deze Androidversie werd in 2016 door Google aangekondigd. De bank adviseert deze klanten om de (mobiele) website van de ABN AMRO op deze apparaten te gebruiken. Een andere optie is om een nieuw Android-apparaat aan te schaffen, maar dat is niet voor iedereen een alternatief.

Zien welke Android-versie je hebt

Wil je bekijken op welke Android-versie jouw telefoon of tablet staat? Volg dan onderstaande stappen.

  1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik onderaan op Systeem -> Systeemupdate.
  3. Bekijk je Android-versie en Android-beveiligingsupdate.

Staat er een update voor je klaar om te downloaden en te installeren? Volg dan de stappen om de update te installeren. Ben jij een van de ABN AMRO-klanten die deze melding heeft gehad? Wat ga je doen? Bankieren vanuit de mobiele website of via de pc? Of toch een nieuw apparaat aanschaffen? Laat het ons weten in de reacties.

ABN AMRO

ABN AMRO

ABN AMRO Mobiel Bankieren is de mobielbankieren-app van de ABN AMRO.Bankieren dichtbij, waar u ook bent Snel geholpen worden bij bellen via de app  Ve ..

0 reacties

Apps

Dit vind je misschien ook leuk