Facebook en Messenger veroorzaken accuproblemen [+oplossing]

Facebook en Messenger veroorzaken accuproblemen [+oplossing]

Facebook en Messenger

Zowel op Twitter als op andere platformen worden berichten geplaatst over de Facebook-apps die de accu binnen no time leegtrekken. Hier is een relaas van een gebruiker te vinden waarbij de accu binnen 10 minuten van 100% naar 70% zakte. Volgens GSam Battery Monitor veroorzaakten de Facebook-apps op zijn OnePlus 3 deze sterke daling.

Facebook’s Vice President of Messaging Products, David Marcus, heeft dit probleem op zijn Twitter-account bevestigd en aangegeven ermee bezig te zijn. Zowel degene met de standaard als met de bètaversie ervaren dezelfde problemen. Desondanks adviseert Marcus gebruikers te kiezen voor de standaard versie, niet de bètavariant aangezien deze vaak niet goed geoptimaliseerd zijn voor wat betreft accuverbruik

[readmore article="183423,185886"]

Ondertussen moet het probleem opgelost zijn, zo geeft Marcus in onderstaande tweet aan. Het probleem is binnen Facebook opgelost, beide apps zouden weer normaal accuverbruik moeten vertonen. Hiervoor dien je wel eerst de app opnieuw op te starten. Ga hiervoor naar Instellingen > Apps > Facebook of Messenger en druk op 'nu stoppen'. Als het probleem hiermee niet is opgelost, kan het verwijderen en opnieuw installeren van de app ook helpen.

Wij zijn benieuwd of jullie ook deze problemen hebben ervaren.

Ben je op zoek naar meer informatie over het besparen van de accucapaciteit? We hebben in dit artikel 17 batterij-bespaartips voor Android op een rij gezet. Daarnaast lees je hier alles over het (verkeerd) opladen van je smartphone. Natuurlijk kun je apps als Facebook ook gewoon verwijderen, hier vind je 5 alternatieven voor de Facebook-app. In dit artikel met apps die je beter kunt verwijderen als je om je smartphone geef, staat Facebook dan ook op nummer 1.

Tip: Colin / GoT

Messenger: gratis sms'en en videobellen
Facebook Messenger is de, zoals de naam al doet vermoeden, een messengerapplicatie van Facebook die het mogelijk maakt berichten naar andere gebruikers te versturen. ..

Meer info

Lees meer over:
Communicatie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties