9292-app krijgt drie sterke, nieuwe functies, dit zijn ze

9292-app krijgt drie sterke, nieuwe functies, dit zijn ze

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Een belangrijke update voor de 9292-app laat je een deelfiets, elektrische fiets of elektrische scooter gebruiken voor natransport. Verder kan je een afspeellijst beluisteren voor de duur van je rit. We bespreken de nieuwigheden.

9292

Vorig jaar kreeg 9292 een belangrijke update, want de app werd in een heel nieuw jasje gestopt. Toch werd al meteen duidelijk dat het niet bij die grote update zou blijven. Veel meer nieuwigheden zouden de volgende maanden volgen. In de app zie al langer je de verwachte drukte in het reisadvies en je kan e-tickets kopen. Verder zijn ook fietsverhuurlocaties zichtbaar in de app. Met versie 2.5.2 kunnen gebruikers met nieuwe features aan de slag en we geven hier een overzicht.

1. Nieuwe opties in natransport

Wie net uit het treinstation stapt vlakbij zijn bestemming, neemt vaak voor het laatste stuk nog een extra vervoersmiddel: het natransport. Naast lopend je bestemming bereiken of met de fiets zijn er nu twee nieuwe opties: de huurfiets en elektrische fiets/scooter. De 9292-app kan zo nauwkeuriger je reisduur en het traject berekenen door specifiek met deze vervoersmiddelen rekening te houden. Deze extra opties hebben ook een nieuw uiterlijk gekregen in de app.

9292-app krijgt drie sterke, nieuwe functies, dit zijn ze

2. Afspeellijst voor onderweg

9292 heeft nu een nieuwe integratie met Spotify. De bedoeling is dat je een afspeellijst kan beluisteren die specifiek voor de duur van de rit is samengesteld. De afspeellijst wordt door Spotify gegenereerd op basis van jouw persoonlijke muzieksmaak.

Als je van deze functie wil gebruik maken, tik je bij een route onderaan op 'Playlist voor deze reis'. Vervolgens moet je via je browser inloggen op Spotify en de muziekdienst toestemming geven voor de integratie. Daarna tik je 'Genereer playlist' en vervolgens zie je de nummers uit de afspeellijst verschijnen. Druk ten slotte 'Open op Spotify' om te beginnen luisteren.

9292-app krijgt drie sterke, nieuwe functies, dit zijn ze

3. Flex-OV

Transportmiddelen kunnen soms lokaal erg verschillen, en een bekend voorbeeld is de watertaxi van Rotterdam. 9292 biedt nu ondersteuning voor dergelijke vormen van flextransport.

9292-app krijgt drie sterke, nieuwe functies, dit zijn ze

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de 9292-app? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

9292 reisplanner OV + e-ticket

9292 reisplanner OV + e-ticket

9292 bestaat dit jaar 30 jaar en is expert in reisinformatie. Het bedrijf staat voor betrouwbare en actuele reisinformatie voor de reizigers in heel Nederland en vla ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk