9 nieuwe functies voor Google Berichten: enorme update

9 nieuwe functies voor Google Berichten: enorme update

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google heeft een groot pakket van nieuwe functies uitgerold voor zijn Berichten-app. Van transcripties voor spraakberichten to automatische herinneringen om te antwoorden, integraties met YouTube, Agenda en Meet en zelfs een nieuw icoontje. Dit zijn de 9 nieuwe functies.

(Emoji)reacties en transcripties

  • Reageren op individuele berichten in groep
  • Emojireacties voor sms en iMessage
  • Transcriptie van spraakberichten

Google Berichten laat je al langer groepsgesprekken voeren zoals je dat ook zou doen in berichtenapps zoals WhatsApp en Telegram en op zijn blog maakt Google een verbetering bekend voor groepsgesprekken. Je kan voortaan reageren op elk individueel bericht in groep. Dat maakt Google bekend op zijn blog. Het specifieke bericht waarop je reageert is dan in het grijs te zien boven jouw reactie.

Gerelateerde artikelen

Apple en Google voeren al langer een onderlinge strijd rond RCS, dat is de standaard die Google hanteert om slimme chatfuncties mogelijk te maken voor Berichten. Apple wil de RCS-standaard niet integreren voor iMessage. Een van de nadelen is dat het tot voor kort niet mogelijk was om emojireactie te gebruiken voor een sms-bericht van iPhone-gebruikers. Google heeft een oplossing gevonden en emojiareacties werken voortaan voor sms, ook al zien ze er minder fraai uit voor de iOS-gebruiker. Het zal Google wordt wezen.

Google heeft verder de spraakberichten van Google Berichten verbeterd. Niet alleen kan je die geluidsfragmenten afspelen, maar er verschijnt ook een transcriptie van het spraakbericht. Het is alleen twijfelachtig of deze functie meteen voor Nederlandse berichten zal werken. Google maakt daarover helaas niets bekend.

Herinneringen, YouTube en favorieten

  • Herinneringen om te antwoorden
  • YouTube-filmpjes delen en afspelen
  • Berichten beveelt favorieten aan

Als je het druk hebt, vergeet je misschien om te antwoorden op dat ene bericht van een een vriend. Dat kan zeker gebeuren wanneer je even bedenktijd nodig hebt om een goed antwoord te formuleren. Google Berichten laat je nu rechtstreeks vanuit de app een herinnering sturen. Je kiest zelf wanneer je die melding wil ontvangen.

Als je nu een YouTube-link deelt, verschijnt er meer in Berichten dan alleen de link. Je kan de YouTube-video nu meteen vanuit Berichten afspelen zonder de app te verlaten.

Het gebeurt wel vaker dat je belangrijke informatie deelt in Berichten, zeker wanneer je met iemand wil afspreken. Zaken zoals adressen, telefoonnummers en codes worden voortaan herkend, en Google beveelt je aan om die berichten tot favoriet te maken. Zo vind je ze achteraf sneller terug.

Agenda, Meet, vliegtuigen en icoontjes

  • Agenda- en Meet-integratie
  • Berichten werkt in het vliegtuig
  • Nieuwe icoontjes

Je kent misschien nog de Allo-berichtenapp van Google, een van de diensten die in de voorbije jaren het loodje legde. Allo pakte uit met slimme functies met behulp van kunstmatige intelligentie (AI). Google volgt die lijn nu verder in Berichten. Wanneer een datum passeert in een bericht krijg je de mogelijkheid om meteen een afspraak te maken in Google Agenda. Anderzijds herkent Google Berichten ook zinnen zoals "kunnen we even bellen", en in dat geval beveelt Google aan om een uitnodiging te sturen voor een Meet-gesprek. De vraag is hier opnieuw of Google datums en goede gelegenheden voor een Meet ook voor Nederlandse berichten herkent.

De nieuwe icoontjes voor Contacten, Berichten en Telefoon

De nieuwe icoontjes voor Contacten, Berichten en Telefoon

Google is met de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines een samenwerking aangegaan rond Google Berichten. Via de wifi op vliegtuigen kan je nu berichten sturen terwijl je in de lucht hangt. Dat werkt alleen als je de chatfuncties hebt aanstaan. Google zegt ook al dat het de komende tijd met nog meer maatschappijen zal samenwerken.

Gerelateerde artikelen

En als laatste is er het nieuwe icoontje, of beter gezegd: icoontjes. Want niet alleen Meet krijgt een nieuw logo maar Google introduceert ook nieuwe icoontjes voor Contacten en Telefoon. Ze zijn qua design meer in lijn met het icoontje van Google Chat.

Alle verbeteringen worden in de komende weken uitgerold. Wat denk jij van dit hele pakket aan nieuwigheden voor Berichten? Laat het ons weten in de reacties.

9 nieuwe functies voor Google Berichten: enorme update
Berichten

Berichten

Blijf in contact met vrienden en familie. Berichten van Google is een messenger-app waarmee je sms- en mms-berichten kunt verzenden naar en ontvangen van elke telefo ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk