Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Ghostbusters World

 • Asphalt 9: Legends - 2018’s New Arcade Racing Game

 • Pokémon Quest

 • PUBG Mobile

 • Super Mario Run

Trending smartphones
 • Huawei Mate 20 Pro

 • Pocophone F1

 • Samsung Galaxy Note 9

 • Nokia 7 Plus

 • OnePlus 6

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

 • Sony Xperia Z4 Tablet

Fresh apps

9 beste nieuwe Android-apps december 2017

· 03 januari 2018

Elke maand komen er heel veel nieuwe Android-apps in de Play Store. In dit artikel vind je een lijst met de beste gloednieuwe Android-apps die in december in de Play Store zijn gelanceerd en de afgelopen weken op Androidworld zijn besproken.

Canva

Canva is een app waarmee je in een paar stappen mooie ontwerpen kunt maken voor bijvoorbeeld een bericht op Instagram of Facebook. Ook als je een Facebookcover wil maken dan heeft Canva al de juiste formaten aangegeven en al een aantal designs voor je bedacht. Deze kun je gebruiken en aanpassen maar je kunt ook helemaal met niets beginnen en je eigen ontwerp bouwen. 

Lees ons volledige artikel over Canva hier

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Canva voor Android

Google Go

Google Go is bedoeld voor mensen die in bezit zijn van een budgettoestel en nog niet goed uit de voeten kunnen op het internet. De app ondersteunt in het surfen op het web door aan te vullen bij zoekopdrachten. Daarnaast geeft de app aanvullende tips over trends en andere handigheden met betrekking tot de zoekterm. 

Lees ons volledige artikel over Google Go hier

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshots van Google Go

KPN VoiceMail

Met KPN VoiceMail kunnen KPN-klanten zelf kiezen wanneer ze welk bericht willen afluisteren, pauzeren of door- en terugspoelen. Daarnaast kunnen ze een nummer van een beller via de app opslaan en met één druk op de knop deze persoon terugbellen of een sms'je versturen. Het afluisteren van een achtergelaten bericht vindt plaats via een app. Hier zie je meteen een overzicht van al je berichten en selecteer je een bericht om terug te luisteren. KPN-klanten krijgen vanzelf een melding als de nieuwe voicemaildienst voor hen beschikbaar is.

Lees ons volledige artikel over KPN VoiceMail hier

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshot van KPN VoiceMail

Rappie van Albert Heijn

Rappie van Albert Heijn is een nieuwe dienst die Albert Heijn momenteel test in Rotterdam, maar de bedoeling is dat de dienst ook snel in andere steden beschikbaar zal zijn. In de nieuwe Rappie-app kun je boodschappen uitkiezen, afrekenen en vervolgens zullen de spullen binnen 2 uur bij je bezorgd worden. Het maakt dus niet uit waar je bent, op het werk, in het park of gewoon thuis.

Lees ons volledige artikel over Rappie hier.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshot van Rappie van Albert Heijn

Tranzer

Tranzer richt zich op dagjesmensen en toeristen die incidenteel met het openbaar vervoer reizen en dus niet beschikken over een ov-chipkaart. Voor deze mensen is het niet handig om een ingewikkelde procedure te starten voor de aanvraag van een ov-chipkaart, laat staan OV-chip mobiel. Tranzer biedt een route van deur tot deur aan, met uiteraard de beste reismogelijkheden en bijbehorende prijzen. Afrekenen kan met iDeal of creditcard waarna een e-ticket met qr-code als vervoersbewijs in de app beschikbaar komt.

Lees ons volledige artikel over Tranzer hier

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshot van Tranzer

Selfissimo!

Met Selfissimo! maak je een reeks selfies achter elkaar in zwart-wit en word je aangemoedigd door kreten als 'Belissimo!' die als teksten over je beeld gaan. Wanneer je de app opstart zie een beginscherm met een eenvoudige startbutton. Als je deze aanklikt, begint de app achter elkaar een serie selfies te maken.

Lees ons volledige artikel over Selfissimo! hier

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Selfissimo

Storyboard

Storyboard pakt een video en neemt daar scenes uit om er een Storyboard van te maken. Dat ziet er uit als een stripverhaal met verschillende vakjes met daarin de scenes. Wanneer je een pull-down (vinger op scherm en naar beneden trekken) dan maakt de app van jouw beelden tekeningen zoals je zou verwachten op een Storyboard. Je krijgt achter elkaar verschillende effecten en indelingen.

Lees ons volledige artikel over Storyboard hier

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Storyboard

Runtastic Steps

In Runtastic Steps staat het wandelen centraal staat. Deze app is eigenlijk een stappenteller met een aantal extra's. Wat Runtastic vooral graag wil is jou aanmoedigen om meer te bewegen in dit geval via het wandelen. De app is onderverdeeld in een aantal segmenten die door middel van de balk aan de onderkant van het scherm kunt bereiken. Er is onder andere een newsfeed waarin artikelen staan over wandelen, gewichtsverlies en natuurlijk ook de nodige samenwerking met merken. 

Lees ons volledige artikel over Runtastic Steps hier

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Runtastic Steps

Haven

Er bestaan al diverse apps die een telefoon tot een beveiligingscamera omtoveren. Haven: Keep Watch doet precies hetzelfde, maar heeft een iets andere insteek. Haven zet namelijk veiligheid en privacy voorop. De app maakt gebruik van diverse sensoren om de omgeving in de gaten te houden en je zo nodig een signaal te geven als er iets verdachts wordt bemerkt. Daarnaast kan je een bericht ontvangen op een geselecteerd apparaat als er beweging wordt vastgesteld. Dit bericht wordt gestuurd via de privacyvriendelijke app Signal

Lees ons volledige artikel over Haven hier

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

screenshots van Haven: Keep Watch

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (0)
Bezig met laden van reacties...