Naar content
Trending apps
 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • POCO X3

 • Samsung Galaxy Note 20 Ultra

 • Google Pixel 4a

 • OnePlus Nord

 • Samsung Galaxy A51

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

8 beste nieuwe Android-apps van september 2014

· 30 september 2014

Elke dag verschijnen er vele nieuwe Android-apps in de Play Store, maar welke zijn nu de beste? Wij proberen orde in de chaos te scheppen en hebben de 8 beste nieuwe apps in de Play Store voor je verzameld van de maand september.

1. Boxer

Boxer was eerder al erg populair op iOS en vanaf september ook beschikbaar voor Android. Deze mail-app staat vooral bekend om zijn strakke en cleane interface. Boxer heeft onder andere ondersteuning voor Gmail, Outlook en iCloud in de Android-app. Zeker het proberen waard.

Boxer - Free Email Application

 

2. HeadsUp

Als jouw Androidtablet of -telefoon draait op Android 4.1 of hoger en je geen enkele notificatie wilt missen dan is HeadsUp misschien wel de app die je mist. Met deze app worden er kleine zwevende notificaties getoond van alles en nog wat, van gemiste-email tot de melding van een gemaakte screenshot. In het instellingenmenu is er per app in te stellen of er notificaties van getoond moeten worden of niet en het is juist ook mogelijk om enkele applicaties te blacklisten, zodat er nooit notificaties worden getoond als deze aanstaat, bijvoorbeeld handig bij bepaalde games of een videoplayer. De app is gratis te gebruiken, maar biedt wel een donatie-mogelijkheid om de ontwikkelaar wat te steunen.

HeadsUp

HeadsUp

3. 1Limburg

Met de app 1Limburg wordt er aan alle Limburgers (en andere geïnteresseerden) nieuws voorgeschoteld van deze provincie. Via een hamburgermenu aan de linkerkant van het scherm kun je kiezen om nieuws te lezen in allerlei categorieen zoals sport, nieuws of entertainment. Deze categorieen zijn ook te bereiken door van links naar rechts te vegen. Artikelen kunnen ook worden toegevoegd aan een lijst om later te lezen en kunnen worden gedeeld via verschillende social media kanalen. Ook zijn de actuele verkeersinformatie en weersvoorspelling in de app te vinden en kan de lettergrootte worden aangepast van de artikelen voor nog meer gebruiksgemak. 

1Limburg

1Limburg

4. Timy Alarm Clock

Tickle, tickle, tickle oftewel kietelen en dat moet je doen bij verschillende karakters om de wekker die je gezet hebt uit te schakelen. De applicatie is simpel van opzet en qua layout is er ook niks op aan te merken. Instellen werkt via een numpad bekend van telefoons en je kunt kiezen uit slechts drie karakters waarbij je ook het niveau kunt instellen. Hoe hoger het niveau hoe harder en langer je ze moet kietelen om de wekker uit te schakelen. Je kunt het alarm laten herhalen op verschillende dagen en zelf een geluidje of liedje instellen. Leuke, simpele en gratis applicatie die misschien net de wekker-insteek heeft die jij wilt gebruiken.

Timy Alarm Clock
Tiny Alarm Clock

5. Ping

Ping is van de makers van de Secret-app, die uit de Play Store gehaald zou moeten worden aldus een Braziliaanse rechter. Voor Ping hoef je geen account te hebben zoals bij veel apps tegenwoordig het geval is. Ping toont informatie over allerlei onderwerpen waar een gebruiker van de app zich dan op kan abonneren. Daarna worden er vervolgens willekeurig notificaties over al deze onderwerpen getoond, waarbij het niet duidelijk is waar Ping deze info vandaan haalt. Het kan gaan om tweets van bekende personen of bijvoorbeeld applicaties die je moet bekijken. De hele sfeer van de app is wat vaag, maar misschien toch weleens de moeite waard om te bekijken.
Ping

Ping

6. Hangout Dialer

Met Hangout Dialer is het mogelijk praktisch elk telefoonnummer ter wereld te bellen, rechtsreeks vanuit Hangouts. In Amerika en Canada kan er zelfs gratis gebeld worden, in Nederland kunnen we ook bellen, echter tegen een (gereduceerd) tarief.

Hangouts Dialer
 

7. Weermeister

Wil jij weten of je nat wordt onderweg naar het werk of school? Dat is exact wat Weermeister je kan vertellen. Deze app toont in een handig overzicht of er op jouw route naar je eindbestemming neerslag te verwachten is. 

WeerMeister

8. Wakie

Wil jij random mensen wakker bellen en exact één minuut met ze praten? Dat kan met Wakie. Hierbij ben jij de persoonlijke wekker van mensen die gewekt willen worden en dit wordt gedaan door het plegen van een (kosteloos) telefoontje. Zelf gewekt worden kan nog niet in Nederland, maar mensen wakker bellen kan zo vaak je maar wilt.

Wakie
 
 
Nog meer apps? Probeer de AW AppBlender (uitleg

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (7)
Bezig met laden van reacties...