Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

 • The Elder Scrolls: Blades

 • Ghostbusters World

Trending smartphones
 • Microsoft Surface Duo

 • OnePlus 7T Pro

 • Nokia 7.2

 • Xiaomi Mi 9T Pro

 • Samsung Galaxy Note 10 Plus

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

8 beste nieuwe Android-apps oktober 2014

· 04 november 2014

Elke maand komen er vele nieuwe Android-apps in de Play Store. Hieronder de 8 beste nieuwe Android-apps van oktober op een rij uit onze nieuwe apps-serie.

1. Inbox by Gmail

Met Inbox van Google probeert de zoekgigant e-mail te vernieuwen. In Inbox worden soortgelijke berichten gebundeld, kun je taken toevoegen en eventueel snoozen en hoogtepunten bekijken. Inbox is gemaakt door het Gmail-team van Google. Inbox is momenteel alleen op uitnodiging te gebruiken. Een invite aanvragen kan nog altijd via inbox@google.com of wie weet kun je er één bemachtigen via ons forum.

Android app on Google Play
Inbox

2. Google Fit

Google Fit is eigenlijk alleen maar om te laten zien wat deze dienst allemaal kan. De basis van Google Fit is het vastleggen van je bewegingen van de gebruiker wanneer deze wandelt, hardloopt of fietst. Je kunt doelen stellen voor het aantal stappen dat je wil maken per dag en dit ook realtime in de gaten houden gedurende de dag. Google Fit zal je ook aanbevelingen geven op basis van de door jouw gestelde doelen. Het gaat hier in principe dus niet om de applicatie zelf, maar om de techniek die er achter zit. Google stelt deze dienst open via zijn API's zodat andere ontwikkelaars Google Fit kunnen gebruiken om allerlei resultaten te laten zien.

Slingshot
Google Fit

3. MAXS

MAXS voor Android is een app waarmee direct en eenvoudig de maximumsnelheid van de Nederlandse wegen kunt bekijken op je Android-toestel. Deze wordt weergegeven als groot cijfer en is niet te missen. Daarnaast kunnen er waarschuwingen ingesteld worden als deze overschreden wordt en is zelfs te zien hoe hoog de boete is bij een bepaalde snelheid.

SlingshotMAXS

4. Nokia Here

Nokia Here is de navigatiedienst van Nokia en biedt als groot voordeel dat je hiermee kaarten offline kunt opslaan, zodat er geen (dure) internetverbinding nodig is om kaarten binnen te halen. De applicatie is nog niet officieel in de Play Store te vinden dus linken gaat niet, maar via de Here-website is wel een los installatiebestand (een zogenaamde .APK) te downloaden van de bèta-variant van de app. De applicatie werkt alleen op Android 4.0-apparaten dus daar moet je wel rekening mee houden als je deze navigatie-app eens wilt testen. Ook is er een Here-account nodig of moet je inloggen via Facebook.

5. RTL Routeradar

Routeradar geeft informatie over de situatie op de weg in een mooi vormgegeven app voor Android. Deze apps is van de makers van Buienradar (RTL) en geeft veel, heel veel informatie over flitser, files, ongelukken en werkzaamheden. Hierbij zijn vaste locaties in te stellen, maar is het ook mogelijk om zelf meldingen te doen en het weer te bekijken van de vooringestelde routes en locaties. Op de kaartweergave van Routeradar wordt de actuele route getoond met daarbij informatie over tijd, snelheid en de maximum toegestane snelheid. De Routerader-app voor Android is erg compleet en ziet er goed uit.


RouteRadar

6. Sloth Launcher

Sloth Launcher is een handige app die op basis van een bepaalde variabele, bijvoorbeeld het verbinden met een specifiek WiFi-netwerk, een extra menu toevoegt aan de zijkant van elk scherm. Hierin kunnen apps en instellingen geplaatst worden die op dat moment bruikbaar zijn. Zo is het bijvoorbeeld denkbaar bij het insteken van de koptelefoon er een muziek-app en de dialer verschijnt. Sloth Launcher maakt je telefoon weer net iets slimmer.

Mail Wise

7. Snowball Beta

De applicatie Snowball verzamelt alle berichten van verschillende messenger-applicaties en maakt een enkele inbox voor alle berichten. Je kunt snel berichten terugsturen via de bijbehorende messengers-apps. De bètaversie van Snowball is officieel nog niet te downloaden in Nederland en België. Er kan hier wel een (officiële) testversie worden gedownload. Deze versie werkt echter niet direct: eerst dien je een uitnodiging aan te vragen. Volgens Squanda zullen andere landen uiteindelijk ook worden ondersteund.

Snowball Beta

8. Talon for Twitter Plus

Talon is een Twitter-app voor Android die bekend zijn om zijn mooie design en prettige werking. Talon for Twitter Plus is een versie die volledig in het zogenaamde Material Design is opgebouwd, volledig in stijl met Android 5.0. Ook bevat Talon veel handige functies zoals een interne browser, real-time streaming, ondersteuning voor verschillende foto-diensten en nog veel, maar ook echt veel meer. Deze Plus-variant werkt echter alleen op Android 5.0 apparaten, dus als je dat nog niet draait op je Androidapparaat zul je het moeten doen met de Classic-versie.

Android app on Google PlayTalon for Twitter Plus

Nog meer apps? Probeer de AW AppBlender (uitleg

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (2)
Bezig met laden van reacties...