Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Ghostbusters World

 • Asphalt 9: Legends - 2018’s New Arcade Racing Game

 • Pokémon Quest

 • PUBG Mobile

 • Super Mario Run

Trending smartphones
 • OnePlus 6T

 • Huawei Mate 20 Pro

 • Samsung Galaxy S10

 • Google Pixel 3 XL

 • Samsung Galaxy Note 9

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

 • Sony Xperia Z4 Tablet

Harry Potter: Hogwarts Mystery

8 beste nieuwe Android-apps en -games april 2018

· 03 mei 2018

Elke maand komen er heel veel nieuwe Android-apps in de Play Store. In dit artikel vind je een lijst met de beste gloednieuwe Android-apps en -games die in maart in de Play Store zijn gelanceerd en de afgelopen weken op Androidworld zijn besproken.

Juke

Juke is een muziekstreaming-dienst en is een gezamenlijk initiatief van Talpa Radio en MediaMarkt. Vanaf nu staat de nieuwe versie van de applicatie live in de Google Play Store. Daarnaast is Juke ook te gebruiken via de website op je desktop. Het verbeterde platform biedt luisteraars de gelegenheid om live radio te luisteren en het streamen van een eigen playlists. Bezit je een Sonos dan heb je geluk want Juke beschikt over een volledige integratie in Sonos. Ook werken de ontwikkelaars aan een integratie met Alexa van Amazon en over een maand kun je daar in 'public beta' gebruik van maken.

Lees ons volledige artikel over Juke hier

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Juke

ExamenOverzicht

ExamenOverzicht is een eindexamenplatform voor samenvattingen, oefenvragen, begrippenlijsten en video’s en opgericht in 2012. Over een maand starten de eindexamens van het voortgezet onderwijs en dat is altijd een spannende tijd voor ruim 200.000 eindexamenkandidaten. ExamenOverzicht wil deze scholieren helpen door het aanbieden van samenvattingen van de examenstof, uitlegvideo’s, oefenexamens, begrippen maar ook een persoonlijk examenrooster. Met de app kunnen scholieren van het VMBO, HAVO en VWO dit nu ook onderweg doen.

Lees ons volledige artikel over ExamenOverzicht hier

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshot van ExamenOverzicht

Koning Pinguïn - Greenpeace AR

Koning Pinguïn - Greenpeace AR is een leuke app ontwikkeld door Greenpeace om niet alleen op zoek te gaan naar de virtuele pinguïns maar ook om de internationale campagne van Greenpeace te steunen. Met deze campagne wil de organisatie het grootste beschermde natuurgebied ter wereld voor pinguïns creëren in de Zuidpoolzee. De app werkt in combinatie met augmented reality en legt dus een laag met extra digitale informatie over de werkelijkheid heen, net zoals de game Pokémon GO doet. 

Lees ons volledige artikel over Koning Pinguïn - Greenpeace AR hier

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Grasshopper

Er is een nieuwe experimentele app met de naam Grasshopper: Learn to Code for Free in de Play Store te vinden. Met deze app kunnen beginners aan de slag met programmeren ofwel leren programmeren. Vergelijk het met het leren van een nieuwe taal met Duolingo alleen heet de taal nu JavaScript en de gebruikte app Grasshopper. In de app zijn er quizzen waarin je het de juiste antwoorden op de vragen moet geven. Daarna volgen er meer steeds meer lessen maar ook oefeningen om de theorie in code om te zetten.

Lees ons volledige artikel over Grasshopper: Learn to Code hier.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Grasshopper: Learn to Code for Free

Google Tasks

Google Taken of Google Tasks is een app waarin je je taken kunt bijhouden en tevens integratie heeft met Gmail en Google Agenda zodat je op meerdere plekken je todo-lijstje kunt bijhouden, bijvoorbeeld rechtstreeks vanuit een e-mail in Gmail. Bij het openen van de app zie je dan ook meteen de lijsten die je al hebt aangemaakt en kun je hier ook nieuwe aan toevoegen. Net als bij Google Keep kun je in Google Tasks ook wisselen tussen Google-accounts.

Lees ons volledige artikel over Google Tasks hier

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshot van Google Tasks

Opera Touch

Het probleem van veel browsers is het feit dat de belangrijke opties bovenin het scherm zitten. Hierdoor is het bijna onmogelijk om deze te bedienen met één hand. Daarom heeft Opera al deze functies in de nieuwe Touch-browser aan de onderkant van het scherm geplaatst. Op deze manier zijn de functies met de duim te bedienen. Bij het openen van de app begint de cursor direct in de balk waar je websites kunt invullen. Tegelijkertijd popt het toetsenbord op, zodat je direct een URL kunt invullen.

Lees ons volledige artikel over Opera Touch hier

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Harry Potter: Hogwarts Mystery 

 In de nieuwe game Hogwarts Mystery ontvangt jouw personage deze brief en vanaf daar begint een nieuw avontuur. In de applicatie is het mogelijk om een eigen avatar te maken en naarmate je meer blijft spelen, komen er meer opties beschikbaar. Denk daarbij aan nieuwe kapsels en kleding. Natuurlijk wil Portkey Games, het bedrijf achter het spel, geld verdienen aan dit spel. Om een actie uit te voeren heb je energie nodig. Deze wordt met tijd automatisch weer opgeladen, maar het is ook mogelijk om gems te kopen. 

Lees ons volledige artikel over Harry Potter: Hogwarts Mystery hier en onze review hier.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

The Room: Old Sins

De ontwikkelaar van achter The Room: Old Sins is Fireproof Games. De ontwikkelaar bracht in 2012 de eerste The Room-game uit. Daarna volgde The Room Two en The Room Three. Nu is The Room: Old Sins beschikbaar. In the Room: Old Sins ben je als speler bezig met het oplossen van verschillende puzzels en ben je steeds op zoek naar aanwijzingen die het mysterie van de game kan oplossen. De puzzels die worden voorgeschoteld zijn in 3D en worden moeilijker naarmate de speler vordert in de game. 

Lees ons volledige artikel over The Room: Old Sins hier

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (1)
Bezig met laden van reacties...