8 beste apps voor mooie stedentrips

8 beste apps voor mooie stedentrips

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Stedentrips vragen vaak een heel andere aanpak dan de doorsnee zomervakantie. Op een veel kortere tijd probeer je zoveel mogelijk uit een stad te halen en dat kan met de juiste voorbereiding: of beter gezegd de juiste apps. Gebruik deze acht apps voor je stedentrips.

1. TripIt: Travel Planner

Als je maar beperkte tijd hebt, is planning alles. Daar komt TripIt bij kijken. Het volledige programma van je uitstap kan je in deze app kwijt: van de heenreis, tot restaurantbezoeken, activiteiten en de teugreis. Het alles in een schema en deel dat met je medereizigers. TripIt helpt je ook wat op weg met aanbevelingen van interessante bezienswaardigheden. Met de Pro-versie kan je ook vluchtinformatie toevoegen en dan kan je meldingen krijgen met informatie over vlucht, of waarschuwingen wanneer de prijs van vliegtuigtickets voor jouw bestemming is gedaald.

TripIt: Travel Planner

TripIt: Travel Planner

Deze applicatie helpt je om je reis te organiseren. je mailt al de bevestigingen naar het mailadres van de applicatie en je vindt een juiste planning terug in de app ..

2. App in the Air - reisapp

Deze app is in het bijzonder handig voor wie met het vliegtuig naar zijn bestemming reist. Waar je in TripIt moet betalen voor update over je vlucht kan je gratis update krijgen met App in the Air. Je kan er ook vluchten boeken en vooraf beoordelingen lezen over de de luchtvaartmaatschappij.

Interessant is ook dat de app een boom plant voor elke vlucht die wordt geboekt, dat om de CO2-uitstoot van de vlucht deels te compenseren. Verder kan je ook loyaliteitspunten van luchtvaartmaatschappijen krijgen. Daarnaast werkt App in the Air met Wear OS en je kan ze ook gebruiken om een hotel te boeken.

App in the Air - reisapp

App in the Air - reisapp

Deze app is in het bijzonder handig voor wie met het vliegtuig naar zijn bestemming reist. Waar je in TripIt moet betalen voor update over je vlucht kan je gratis up ..

3. Tripadvisor: boek reizen

Als je van bent om monumenten te bezoeken, dan kan je al je tickets vinden in de Tripadvisor. Je vergelijkt er de prijzen van verschillende aanbieders en je vindt vaak oplossingen met en zonder gids. De app heeft ook een erg goed systeem voor beoordelingen, waardoor je vooraf een goed beeld krijgt van wat je te wachten staat. Daarnaast is Tripadvisor ook een uitstekende app voor je restaurantreserveringen. Vaak kan je dat al rechtstreeks doen zonder de app te verlaten.

TripAdvisor: hotels, restaurants, vluchten

TripAdvisor: hotels, restaurants, vluchten

TripAdvisor is een erg uitgebreide reis-app met een actieve community die dagelijks reviews plaats van hotels, restaurants, attracties en meer. Deze worden eerst beo ..

4. Withlocals & Activiteiten met Locals

Je wil niet altijd de strandaard museumbezoeken doen of uitstapjes naar de bekende monumenten. Het kan soms echt een leuke afwisseling zijn om bijvoorbeeld in Barcelona een wandeling te doen langs de gezelligste tapaszaken, of om in Italië zelf een verse pizza te maken. Met Withlocals kan je dit soort van activiteiten verwachten die je samen met de lokale inwoners kan beleven. Zo'n ervaring voelt vaak persoonlijker en aan de hand van recensies kan je lezen welke ervaringen echte aanraders zijn.

Withlocals - Tours & Activiteiten met Locals

Withlocals - Tours & Activiteiten met Locals

Je wil niet altijd de strandaard museumbezoeken doen of uitstapjes naar de bekende monumenten. Het kan soms echt een leuke afwisseling zijn om bijvoorbeeld in Barcel ..

5. Spotted by locals

Als je met de lokale inwoners van een stad optrekt krijg je het meeste te zien. Als aanvulling op Withlocals is er nog Spotted by locals. Deze app bevat hele reisgidsen die door lokale bewoners zijn opgesteld. Je kan die kopen voor een toegankelijke prijs en zo ontdek je de favoriete adresjes van lokale bewoners: de verborgen parels. Alle tips zijn per categorie ingedeeld en zo kan je makkelijk wisselen tussen bezienswaardigheden en eetgelegenheden.

Spotted by Locals - 80+ city guides by real locals

Spotted by Locals - 80+ city guides by real locals

Spotted by Locals - Truly local tips in 70+ cities is opgericht in 2008 zit bomvol met reisgidsen (4,49 euro per stuk) van steden over de hele wereld. Deze offl ..

6. Google Maps: Navigatie en OV

Ach, heeft deze app nog een introductie nodig? Eigenlijk niet. Zorg er alleen voor dat je voor de zekerheid offline kaarten downloadt van de plaats die je bezoekt zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Verder kan je Maps ook gebruiken om restaurantbeoordelingen te zoeken of om een eenvoudige wandelroute te plannen. Handig is dat je je routes ook kan toevoegen aan het startscherm zodat je ze meteen bij de hand hebt. Kijk zeker ook naar onze acht tips voor Google Maps die je misschien nog niet kende.

Maps: Navigatie en OV

Maps: Navigatie en OV

Google Maps is de populaire applicatie van Google als het gaat om kaarten en navigatie. Google Maps bevat gratis gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarb ..

Offline kaarten in Maps

7. Splitwise

Wanneer je met vrienden op stad gaat, dan maakt Splitwise het makkelijk om achteraf de rekening te splitsen. Automatisch zal je namelijk om de beurt wel eens betalen en door deze app behoudt je het overzicht. Iedereen voert in de app zijn uitgaven in en vervolgens krijg je te zien aan wie je nog geld verschuldigd bent en hoeveel. Anderzijds kan het ook zijn dat anderen jou nog geld moeten en dan is dat ook in de app te lezen.

Splitwise

Splitwise

Splitwise is een gratis tool voor vrienden en huisgenoten om rekeningen bij te houden en andere gedeelde uitgaven, zodat iedereen terugbetaald wordt. Op het web en s ..

8. Google Foto's

Weer een app die maar weinig introductie nodig heeft. Na je trip spreek je met vrienden af om al je foto's samen in één gedeelde album in Google Foto's te plaatsen. Op die manier heeft iedereen toegang tot de beelden, alleen mag je niet vergeten om zo'n album ook toe te voegen aan je bibliotheek. Als je foto's achteraf makkelijk wil terugvinden kan je ook makkelijk via de zoekfunctie de naam van de plaats invoeren: bijvoorbeeld 'Milaan'. Je ziet dan in een oogopslag alle foto's en video's die je daar hebt genomen.

Google Foto's

Google Foto's

Google Foto's (Photo's) is de standaard galerij-app van Google die je kan gebruiken op Android, iOS en het web. Je kan je foto's makkelijk beheren en delen met vrien ..

Gedeelde albums in Google Foto's

Welke apps zijn voor jou het allerbelangrijkste als je een stedentrip maakt? Misschien heb je nog meer tips voor ons, of slimme trucs met één van bovenstaande apps? Laat het ons weten in de reacties.

Heb je tips of ideeën voor de vakantiethemaweek?

Androidworld is de grootste Android-community van Nederland en België. We doen dit dus samen! Heb jij dus een vraag over het onderwerp dat we bespreken tijdens de themaweek of juist ideeën of tips? Laat het dan weten in de reacties onder dit artikel. Je kan ons ook mailen via dit e-mailadres of een berichtje achterlaten op Facebook, Instagram en Twitter. Daarnaast kan je ons vragen stellen via deze Telegram-groep. Wil je liever één van de redacteuren een tip sturen? Dan kan ook!

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk