77 procent gebruikt app na installatie nooit meer

77 procent gebruikt app na installatie nooit meer

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Onderzoek

Het onderzoek werd uitgevoerd door analist Andrew Chen en gepubliceerd op zijn website. Hiervoor werd de data van 125 miljoen devices gebruikt en de onderzochte apps stonden allemaal in de Play Store met minimaal 10.000 downloads. Google-apps werden gefilterd uit de onderzoeksresultaten.

Uit het onderzoek blijkt dat 77 procent van de gebruikers drie dagen na installatie de app nooit meer gebruiken. Na een maand is al 90 procent gestopt met het gebruiken van de app en na 90 dagen is er nog vijf procent over. De opmerkelijke cijfers laten zien dat ontwikkelaars nog veel werk te verrichten hebben om gebruikers vast te houden binnen hun app.

Appinstallatie

Pushberichten en e-mails

Nu zijn er hier verschillende methodes voor, zoals het verzenden van pushberichten, of wellicht het versturen van e-mails. Of dit werkt is natuurlijk de grote vraag. Wat zou een ontwikkelaar kunnen doen om jou eraan te herinneren de app weer te gebruiken?

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk