7 nieuwe bèta-apps van Google werken niet: dit is er aan de hand

7 nieuwe bèta-apps van Google werken niet: dit is er aan de hand

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google heeft voor zes van zijn apps nieuwe bètaprogramma's gelanceerd. Het gaat om onder meer Google Klok, Nieuws, Wear OS en YouTube Music. Hoewel iedereen zich eenvoudig kan inschrijven via de Google Play Store, wordt de aanmelding niet voltooid.

Nieuwe bèta-apps

Als een voetnoot bij het Google I/O-evenement van vorige week heeft Google meer bètaprogramma's mogelijk gemaakt voor zijn apps. Bètaversies zijn testapplicaties die experimentele functies kunnen bevatten. Iedereen die zich vrijwillig inschrijft via de Play Store krijgt een update en kan dan als eerste met de nieuwste functies van die app aan de slag.

Zo werkt het al jarenlang voor apps als bijvoorbeeld Google Maps of Gboard, maar het proces loopt niet goed met de zes nieuwe bèta-apps die Google introduceert. Het gaat om: Klok, Google Nieuws, Google Play Books, YouTube Music, Wear OS, YouTube TV en Carrier Services.. In de Play Store kan je inschrijven voor het bètaprogramma, maar de update naar de testapplicatie - die normaal na enkele minuten volgt - komt er niet.

In de Play Store staat de boodschap: "Bèta aanmelding wordt uitgevoerd. Dit duurt enkele minuten"

In de Play Store staat de boodschap: "Bèta aanmelding wordt uitgevoerd. Dit duurt enkele minuten"

Geleidelijk gebruikers toelaten?

Het is niet duidelijk wat precies de oorzaak is. In het verleden hebben we al gezien dat ontwikkelaars nieuwe bètagebruikers weigeren, omdat de testgroep anders te groot wordt, maar in dat geval kan je dat ook met een woordje uitleg in de Play Store zien. Dat is bijvoorbeeld voor WhatsApp het geval. Mogelijk wil Google ook geleidelijk aan meer testers voor deze apps toelaten en worden nieuwe aanmeldingen daardoor niet voltooid. Android Police merkte al wel op dat de bèta van YouTube Music op hun telefoons wel werkte en zij kregen zo testversie 5.06.

Gerelateerde artikelen

Het voordeel van bèta-apps is dat in de eerste plaats de gebruikers die geïnteresseerd zijn in nieuwe functies, deze als eerste op hun telefoons te zien krijgen. Nieuwe features gaan ook vaak gepaard met softwarefoutjes en de minder geïnteresseerde gebruikers kunnen die wel missen als kiespijn. Wat denk jij van bèta-apps? Gebruik jij veel bèta-apps op je telefoon? Laat het ons weten in de reacties.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Google-apps? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk