7 Nederlandse apps die een dikke update kregen in 2022

7 Nederlandse apps die een dikke update kregen in 2022

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

In 2022 zijn heel wat Nederlandse apps getrakteerd op grote updates. Wij zetten deze zeven apps in de spotlights omdat ze het afgelopen jaar geweldige updates kregen.

1. ANWB Onderweg

Dit jaar was het feest bij ANWB Onderweg omdat de app tien jaar bestaat. Voor die gelegenheid kwam er een leuk spel waarmee gebruikers gratis parkeren konden winnen. Verder kreeg de app ook een handige ingebouwde navigatie waarbij de app je helpt om goedkope tankstations, oplaadpunten en vrije parkeerplaatsen te vinden op je route. ANWB Onderweg kan vanaf nu in Nederland concurreren met populaire apps al Waze en Google Maps.

Daarnaast heeft de ANWB ook een app uitgebracht speciaal voor kinderen. De ANWB Streetwise-app bevat allerlei mini-games waarin kinderen het opnemen tegen straatwacko's, ofwel gekken in het verkeer. Waarden en normen rond verkeersveiligheid worden zo spelenderwijs aangebracht.

ANWB Onderweg & Wegenwacht

ANWB Onderweg & Wegenwacht

De ANWB Onderweg-app geeft je alles wat je onderweg nodig hebt: actuele verkeersinformatie, ANWB File Alert bij vertraging op opgeslagen routes, een routeplanner, pa ..

2. Tikkie

Dit jaar werd het mogelijk om in Tikkie een overzicht te bewaren van je groepsuitgaven. De 'Groepie' werd in het leven geroepen. Iedereen die deelneemt aan een Groepie kan uitgaven toevoegen. Het bedrag uitrekenen hoeft niet meer, dat doet Tikkie. Krijg je geld terug van je vrienden, dan kan je het openstaande bedrag verrekenen door via een Tikkie jouw deel terug te vragen. Het geld staat daarna direct op je rekening. De Groepie kreeg in een verbeteringen en recent volgde nog een update.

Verder heeft Tikkie ook speciale tools gekregen voor bedrijven met 'Tikkie Zakelijk'. Bedrijven kunnen een maandelijks abonnement afsluiten en vervolgens kunnen dan alle werknemers van een zakelijk Tikkie-account gebruik maken. Je kan zo meerdere betaalverzoeken tegelijk versturen en ze personaliseren. Je leest er hier meer over.

Tikkie

Tikkie

Je wilt nog snel geld overmaken naar een vriend. Maar je bent zijn rekeningnummer kwijt. Of even dat nieuwe boek afrekenen in je favoriete webwinkel. Maar geen idee ..

3. Flitsmeister

Tikkie is niet de enige app die een nieuwe dienst lanceerde in 2022. Vrachtwagenbestuurders kunnen sinds dit jaar gebruik maken van Truckmeister-app. In deze speciale navigatie-app kan je de maten en het gewicht van je voertuig instellen. De app werkt ook met aangepaste maximumsnelheden en ze kan je begeleiden naar parkeerplaatsen die geschikt zijn voor vrachtwagens. Verder bevat ze alle functies die je kent van Flitsmeister.

Flitsmeister kwam dit jaar ook met verbeteringen voor zijn Pro-formule en de Flitsmeister TWO toont nu de maximumsnelheid op het scherm. Je leest hier nog meer nieuws van 2022 over Flitsmeister.

Flitsmeister

Flitsmeister

Flitsmeister is een applicatie die helemaal rondom flitspalen en snelheidscontroles gebouwd is. Zo is in een oogopslag te zien welke flitsers er bij jou in de buurt ..
Truckmeister

Truckmeister

Flitsmeister heeft Truckmeister ontwikkeld vanuit de behoefte binnen de community van Flitsmeister. Vrachtwagenchauffeurs hebben een andere ervaring op de ..

4. Albert Heijn

De Albert Heijn heeft dit jaar niet stilgezeten, want er werd aan meerder apps gewerkt. Overblijvers is een hagelnieuwe app waarmee de supermarktketen voedselverspilling tegengaat. Klanten kunnen tegen een lagere prijs overblijvers kopen via deze app en dat werkt vergelijkbaar met Too Good To Go. Inmiddels kan je nu in alle AH-supermarkten overblijvers ophalen.

De Albert Heijn supermarkt-app kreeg ook een portie van verbeteringen op zijn bord. Er is bijvoorbeeld een functie waarmee je digitaal kan sparen, De Ah-app werkt met een digitale betaalpas en de receptenfunctie is vernieuwd. Oh, en kijk ook eens naar Mijn Leefstijlcoach.

Albert Heijn supermarkt

Albert Heijn supermarkt

Met de app van Albert Heijn kun je eenvoudig je boodschappen plannen en eventueel thuislaten bezorgen. Ook is er een scanmogelijkheid ingebouwd om producten te scann ..
Overblijvers

Overblijvers

Albert Heijn wil voedselverspilling verminderen door Overblijvers aan te bieden. Dit zijn tasjes die gevuld zijn met producten dichtbij de houdbaarheidsdatum. In pla ..

5. PostNL

De PostNL-app is vanaf nu ook in België beschikbaar en ze heeft een interessante verbetering gekregen voor wie niet altijd postzegels in huis heeft. Dat probleem los je vanaf nu op dankzij de postzegelcodes.

Verder zijn er handigheden voor gebruikers die vaak pakketjes thuis gekregen. In de nieuwe interface kan je niet-thuisvoorkeuren instellen en ook bet scherm met het overzicht van aankomende pakketjes ziet er nu anders uit.

PostNL

PostNL

De PostNL-app is de officiële app van PostNL, waarmee je pakketjes kunt volgen, fotokaarten kunt maken en versturen, postzegelcode kunt kopen of bekijken welke post ..

6. NS

De blauwgele fietsen van de NS zijn niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. Je kan het fietsslot nu bedienen met je OV-chipkaart en het is handiger geworden om deelfietsen te vinden bij jou in de buurt. En achter de schermen experimenteren de Nederlandse spoorwegen alvast met elektrische fietsen.

De communicatie van de NS is er ook op vooruit gegaan in 2022. Je kan nu op voorhand de drukte in de trein controleren en via meldingen wordt je op de hoogte gebracht over veranderingen op jouw treinroute. En nog een laatste nieuwigheid: de NS maakt het in- en uitchecken straks mogelijk via je betaalpas.

NS

NS

Van je huis naar je afspraak in de stad, vanuit je werk naar je B&B-adres; plan je reis naar elk adres met de NS-app. De NS-app zit vol met nuttige functionalite ..

7. 112NL

Dankzij de 112NL-app kom je sneller in contact met hulpdiensten bij een noodgeval. Je kan meteen de juiste diensten contacteren via de app. Dit jaar raakte bekend dat de app nu beter werkt voor anderstalige gebruikers en mensen met een beperking. Daarnaast kan je ook rechtstreeks met de meldkamer chatten in plaats van te telefoneren. Nieuw is ook dat je in bepaalde omstandigheden kan aangeven dat het niet mogelijk is om rechtstreeks met de meldkamer te communiceren.

112NL

112NL

Mensen die niet goed kunnen horen en/of spreken, kunnen vanaf via deze app de meldkamer bereiken. De app is ook geschikt voor mensen die de Nederlandse of Engelse ta ..

Welke Nederlandse app heeft volgens jou de belangrijkste update gekregen? En zijn er nog meer apps van Nederlandse bodem die jou dit jaar hebben verrast? Laat het ons weten in de reacties.

De populairste artikelen met Nederlands nieuws

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk