Beste podcast-apps voor Android: deze moet jij hebben (2022)

Beste podcast-apps voor Android: deze moet jij hebben (2022)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Podcasts zijn heerlijk ontspannend om te beluisteren tijdens een autorit, een rit in de trein of bij een leuke wandeling. De Play Store puilt dan ook uit van de podcast-apps, de ene al beter dan de andere. Wij benoemen de beste podcast-app en we bespreken ook goede alternatieven.

De beste podcast-app - Player FM

Of je nu houdt van een podcast over technologie, zoals Tech in Five, of eentje over geschiedenis: als geen andere app leert Player FM welke onderwerpen jij interessant vindt. Het 'Ontdek' gedeelte van de app geeft betere aanbevelingen over interessante podcasts dan de meeste andere apps en dat op basis van je eerdere luistergedrag.

Niet alleen geeft Player FM handige aanbevelingen op basis van je interesses, maar de app toont ook veel Nederlandse content. De app weet lokaal de interessantste podcasts te vinden en daarnaast toont ze ook wat in Nederland het meeste wordt beluisterd. Dat laatste ontdek je in het Trending-gedeelte.

Podcasts downloaden

Een belangrijk aspect van een podcast-app is de mogelijkheid om afleveringen offline te kunnen downloaden. Dat werkt erg eenvoudig in Player FM en nadien kan je al je downloads ook makkelijk terugvinden in het 'Downloads'-tabblad.

Player FM laat je Nederlandse podcasts ontdekken

Player FM laat je Nederlandse podcasts ontdekken

Player FM bevat een rijk pakket aan functies en dingen die je niet vindt in apps als Spotify en Google Podcasts. Toch blijft de app ontzettend eenvoudig om te gebruiken. De gehele interface werkt ook in het Nederlands, wat bij veel geavanceerde podcasts-apps niet het geval is. Ik denk dan aan onder andere Podcast Addict en Castbox. En hou je van wat personalisatie, dan zijn de verschillende thema's in deze app echt een pluspunt.

Afspeellijsten en Premium

Player FM is een gratis app en af en toe zijn er dus advertentiebanners zichtbaar. Die zijn eigenlijk nooit te storend en ze nemen ook niet het volledige scherm in beslag. Als je de banners wil verwijderen kan je je abonneren op de premiumversie van Player FM. Je krijgt dan ook toegang tot afspeellijsten.

Wanneer je een lange luisterperiode wil overbruggen, bijvoorbeeld wanneer je een vlucht neemt, dan kan je een afspeellijst van podcastafleveringen samenstellen. Je hoort al die afleveringen dan in een zelfgekozen volgorde. Player FM heeft verder een uitstekende Android Auto-app en in de auto komen de afspeellijsten ook erg goed van pas.

Offline podcast app: speler FM

Offline podcast app: speler FM

Laat je niet misleiden door de verschrikkelijke naam van deze app die de ontwikkelaars gebruiken om beter vindbaar te zijn in de Google Play Store. Player FM is een ..
Alternatieven

De Podcast Addict-app is de meest uitgebreide in zijn soort die je kan vinden. Voor de die hard podcastluisteraars is er geen betere. Je kan onder andere het volume van afleveringen extra verhogen wanneer het wat zachtjes is, en anderzijds kan je ook de afspeelsnelheid aanpassen. De app werkt ook als een mediaspeler op je telefoon, er is een slaaptimer en de mogelijkheid om afspeellijsten te maken.

En dat is zelfs maar een greep uit het totale pakket van functies. Het grootse nadeel is de ietwat verwarrende interface die ook enkel in het Engels werkt.

Podcast Addict

Podcast Addict

Als je in de eerste plaats een podcast-app wil uitpuilt van de functionaliteiten en mogelijkheden dan zit je bij Podcast Addict aan het juiste adres. Dit is de ..

Ben je niet op zoek naar ingewikkelde functies en wil je gewoon eenvoud? Kijk dan vooral naar Google Podcasts. Deze app helpt je om nieuwe podcasts te ontdekken, met aandacht voor Nederlandse content. De functies zijn niet erg uitgebreid, maar je kan wel afleveringen offline downloaden en een slaaptimer instellen. Verder is er ook een uitstekende Android Auto-app.

Google Podcasts

Google Podcasts

Wat is Google Podcasts? Met Google Podcasts kun je podcasts van over de hele wereld ontdekken en beluisteren. Je kunt je gratis abonneren op elke gewenste show e ..

Gerelateerde artikelen

Ben jij toevallig al een gebruiker van Spotify? In dat geval kan je in deze muziek-app rechtstreeks abonneren op je favoriete podcasts. Spotify heeft veel inspanningen gedaan om de podcastervaring in zijn app te verbeteren, en met succes. Toch is deze app nog niet de prettigste als je nieuwe content wil ontdekken en voor sommige gebruikers kan het nog steeds fijner zijn podcasts en muziek in twee afzonderlijke apps te beluisteren.

Spotify - Muziek en podcasts

Spotify - Muziek en podcasts

Kan je Spotify gratis gebruiken? Spotify is een populaire muziekapp in Nederland die momenteel wereldwijd 159 miljoen gebruikers heeft waarvan 71 ..

Wat is jouw favoriete podcast-app? Gebruik jij meerdere apps om naar podcastafleveringen te luisteren? Zijn er podcasts die je graag wil aanbevelen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk