5 onmisbare apps voor de beste baasjes van honden

5 onmisbare apps voor de beste baasjes van honden

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Honden zijn trouwe vrienden die altijd dolgelukkig zijn als ze je zien. Liefhebbers van honden kunnen erg interessante apps in de Play Store vinden: van een EHBO-app tot een app die helpt bij de puppytraining. Wij bespreken onze vijf favoriete apps voor hondeneigenaars.

1. Dogo — Puppy and Dog Training

Dogo in een immens populaire app die meer dan een miljoen downloads heeft. Ze bevat meer dan 100 lessen voor jou en je viervoeter en er zijn verschillende categorieën van trainingen. Dat gaat van basistrainingen over zindelijkheid tot uitdagende springoefeningen voor de heel actieve honden.

Dogo bevat duidelijke voorbeelden bij elke trainingsoefening en alles wordt in duidelijke stappen uitgelegd. Je kan via deze app ook echt contact zoeken met hondentrainers en zelfs video-examens afleggen. Dogo is ook een echte community waar hondenvrienden foto's delen van hun huisdieren en de progressie die ze maken.

Dogo — Puppy and Dog Training

Dogo — Puppy and Dog Training

Dogo is een Engelstalige app speciaal voor baasjes die hun hond commando's willen laten aanleren. In de app maak je een profiel aan van je hond en dan zorg ..

2. EHBO voor Kat en Hond

Merk je na een wandeling door het bos of door hoge grassen dat je hond een vervelende teek in zijn vacht heeft? Wat moest je dan ook weer doen? De Nederlandse EHBO voor kat en hond-app helpt je op weg. Deze app geeft je tips over wat je vooral wel en niet moet doen als je hond bepaalde kwaaltjes vertoont. Er is informatie die je helpt wanneer hij braakt, of een wondje heeft.

Anderzijds is er ook hulp bij noodgevallen zoals: bewusteloosheid, verstikking, aanrijding of vergiftiging. Hopelijk heb je dit soort EHBO-info nooit nodig, maar het kan goed zijn om de informatie bij de hand te hebben. Verder kan de EHBO-app je ook adviseren over voeding voor je hond en ze brengt je in contact met de dierenarts bij jou in de buurt.

EHBO voor Kat en Hond

EHBO voor Kat en Hond

Een ongeluk zit in een klein hoekje. In deze applicatie kun je voor de 100 meest voorkomende verwondingen voor je huisdier een behandeling vinden. Daarnaast geeft hi ..

3. Dog Scanner: Hondenrassen

Als je een hondenliefhebber bent, dan wil je vast ook meer leren over de vele verschillende hondenrassen. Met Dog Scanner kan je je camera op een hond richten om het ras te identificeren. En als het gaat om een kruising, dan helpt de app op basis van uiterlijke kenmerken om de juiste rassen te identificeren.

Verder biedt Dog Scanner ook waardevolle informatie over elk ras, en dat is nuttig voor baasjes en toekomstige baasjes van een bepaald hondenras. Je kan deze app ook gebruiken om een collectie van foto's samen te stellen over elke soort van hond, alsof je Pokémon verzamelt in een Pokédex, maar dan in het echt.

Dog Scanner: Hondenrassen

Dog Scanner: Hondenrassen

Als je een hondenliefhebber bent, dan wil je vast ook meer leren over de vele verschillende hondenrassen. Met Dog Scanner kan je je camera op een hond richten om het ..

4. Animal ID - Protect and Care

Met Animal ID kan je je hond een QR-code geven aan zijn halsband. Als je hem ooit kwijtraakt, dan kunnen vinders makkelijk contact met je opnemen. Verder kan je ook in de Animal ID-app aangeven dat je je huisdier niet kan vinden en hij is dan wereldwijd geseind. Op het moment dat iemand de QR-code scant ontvang jij ook een melding.

Verder helpt Animal ID ook om de verzorging van je huisdier beter te organiseren. In de app kan je namelijk medische behandeling, vaccinatiemomenten en afspraken met de hondenkapper noteren noteren.

Animal ID - Protect and Care

Animal ID - Protect and Care

Met Animal ID kan je je hond een QR-code geven aan zijn halsband. Als je hem ooit kwijtraakt, dan kunnen vinders makkelijk contact met je opnemen. Verder kan je ook ..

5. Dog Whistle - High Frequency Tone Dog Trainer

Mensen horen alleen geluidsfrequenties tot 20Hz en het is algemeen bekend dat honden een veel scherper gehoor hebben. Dat maakt het hondenfluitje juist zo'n nuttig instrument, want het in onhoorbaar voor de mens, maar wel erg luid voor je trouwe vriend. Met Dog Whistle kan je via je telefoon geluiden maken van 100 to 22,000 Hz en je hond zal deze dus kunnen oppikken. Dankzij het hondenfluitje kan je handige trucs aanleren of honden afleren om uit het niets te blaffen.

Dog Whistle - High Frequency Tone Dog Trainer

Dog Whistle - High Frequency Tone Dog Trainer

Mensen horen enkel geluidsfrequenties tot 20Hz en het is algemeen geweten dat honden veel scherpere oren hebben. Dat maakt het hondenfluitje juist zo'n nuttig instru ..

Ontdek ook de leukste apps voor andere huisdieren in ons artikel voor dierendag. En wist je dat zowel Snapchat als Google Foto's aangepaste functie hebben voor honden? Welke app voor hondeneigenaars is jouw favoriet? Laat het ons weten in de reacties.

Meer apps!

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zondag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

Wil je op de hoogte blijven van interessante apps in de Google Play Store? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk