5 manieren om WhatsApp te personaliseren

5 manieren om WhatsApp te personaliseren

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

WhatsApp is een van de belangrijkste berichtendiensten ter wereld, maar anders dan veel andere apps zijn de mogelijkheden tot personalisatie beperkt. Wij bespreken 5 manieren om de app toch meer eigen te maken met andere weergaven, zelfgekozen geluidjes en eigen stickers.

1. WhatsApp-Achtergronden

Laten we beginnen met de meest voor de hand liggende manier waarmee jij WhatsApp kan personaliseren, met een achtergrond naar keuze. WhatsApp's achtergronden vind je in drie verschillende categorieën: helder, donker en effen kleuren.

Als je telefoon over een AMOLED-scherm beschikt, kies je het beste voor donkere kleuren, omdat je dan het zuinigste met de accu omspringt. Maar niemand houd je natuurlijk tegen om de meer kleurrijke opties te proberen of een eigen foto als achtergrond te kiezen. We leggen je uit hoe je de achtergrond wijzigt.

 1. Open WhatsApp
 2. Druk rechtsboven op het menu met de drie puntjes
 3. Kies Instellingen
 4. Druk op Chats
 5. Tik op Achtergrond
 6. Kies Wijzigen
 7. Zoek een leuk plaatje uit en druk op Achtergrond instellen

Verder kan je in WhatsApp niet alleen de standaard achtergronden veranderen, maar je kan ook voor elk apart gesprek een ander plaatje kiezen. Dat doe je door in een gesprek op het menu met de drie puntjes te tikken en dan voor Achtergrond te kiezen.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

5 manieren om WhatsApp te personaliseren

2. Lettergrootte aanpassen

In WhatsApp kan je de lettergrootte van de tekst in chatgesprekken aanpassen. De interfacetekst blijft dan dezelfde, maar in chats kan je tekst wel vergroten, of juist verkleinen om meer info tegelijk op het scherm te zetten. Test even wat je het prettigste vindt.

 1. Open WhatsApp
 2. Druk rechtsboven op het menu met de drie puntjes
 3. Kies Instellingen
 4. Druk op Chats
 5. Tik op Lettergrootte en verander Gemiddeld in Groot of Klein om te testen

3. Kies voor aangepaste geluiden

Standaard neemt WhatsApp het meldingsgeluid over dat je voor alle meldingen op je telefoon gebruikt. Toch kan het handig zijn om met aangepaste geluiden aan de slag te gaan, want dan weet je zonder te kijken dat je een app'je hebt ontvangen. Zo pas je de geluiden aan.

 1. Open WhatsApp
 2. Druk rechtsboven op het menu met de drie puntjes
 3. Kies Instellingen
 4. Druk op Meldingen
 5. Kies Meldingsgeluid en tik op een app naar keuze om een ander geluidje te kiezen

Gerelateerde artikelen

Net als bij de achtergronden kan je ook voor elk afzonderlijk gesprek een ander geluidje kiezen. Druk daarvoor in het gesprek op het menu met de drie puntjes en dan op Contact weergeven. Vervolgens kies je Aangepaste meldingen en vink je de optie aan in het volgende scherm. Tot slot tik je op meldingsgeluid om een ander muziekje te kiezen.

5 manieren om WhatsApp te personaliseren

4. Kies het thema van WhatsApp

Achtergronden zijn fraai om WhatsApp te pimpen, maar de keuze tussen een licht en donker thema verandert ook heel wat aan de interface. Standaard neemt WhatsApp het thema over dat op je telefoon is ingesteld, precies zoals dat al werkt sinds Android 10. Wil je handmatig toch aanpassingen maken, dan kan dat vanuit de instellingen.

 1. Open WhatsApp
 2. Druk rechtsboven op het menu met de drie puntjes
 3. Kies Instellingen
 4. Druk op Chats
 5. Kies Thema en selecteer Licht of Donker
5 manieren om WhatsApp te personaliseren

Gerelateerde artikelen

5. Gebruik je eigen stickers in WhatsApp

In WhatsApp kan je kiezen uit stickers en geanimeerde stickers, en die laatste zijn een toevoeging die de ontwikkelaars in 2020 hebben uitgerold. Inmiddels is de chatapplicatie nog een stap verder gegaan en kan je ook stickers van derden toevoegen. Dat kan nog niet rechtstreeks vanuit de berichten-app, maar wel via een omweggetje: een app genaamd Sticker maker. Hoe dat werkt bespreken we in dit artikel.

Sticker maker

Sticker maker

Met Sticker Maker kun je zelf vanuit deze app een eigen stickerpakket maken voor WhatsApp. Deze stickers kun je versturen naar al je vrienden in WhatsApp. Je kunt fo ..
De Sticker maker-app

De Sticker maker-app

Er zijn natuurlijk nog veel meer interessante instellingen in WhatsApp, maar met deze vijf opties kan je de app personaliseren. Welke instellingen heb jij aangepast, en zijn er nog meer opties waarmee je het uiterlijk van de app kan veranderen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over WhatsApp? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk