5 beste planner-apps voor studenten (2023)

5 beste planner-apps voor studenten (2023)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Het schooljaar komt er weer aan, en dat betekent dat het tijd is om je planning op orde te brengen. Er zijn veel verschillende planner-apps beschikbaar, maar niet alle zijn gemaakt voor studenten. In dit artikel bespreken we 5 geweldige planner-apps die je als student prima kunt gebruiken. Deze apps helpen je om je tijd te beheren, je taken bij te houden en je voor te bereiden op je examens. Dus of je nu een eerstejaars bent of een senior, deze apps kunnen je helpen om je studie succesvol te doorlopen.

1. Schoolagenda: Schema, Huiswerk

De Schoolagenda-app wil graag het alternatief zijn voor bekende agenda-apps als die van Google of Microsoft, en dat doen de ontwikkelaars door specifiek in te spelen op de noden van de student. De app doet namelijk nog meer dan de standaarddingen die je van een gewone agenda verwacht. Je weet wel: de taken verzamelen, gebeurtenissen plannen en herinneringen instellen.

In Schoolagenda kan je ook je lessenrooster invullen zodat je elke dag opnieuw in een oogopslag kan terugvinden wat er op het programma staat en in welk lokaal je wordt verwacht. Verder vul je de resultaten van je testen en taken in, en zo krijg je een beter zicht op de score die je op het einde van het jaar mag verwachten. De app berekent vanzelf de gemiddelden.

Schoolagenda: Schema, Huiswerk

Schoolagenda: Schema, Huiswerk

De Schoolagenda-app wil graag het alternatief zijn voor bekende agenda-apps als die van Google of Microsoft, en dat doen de ontwikkelaars door specifiek in te spelen ..

2. Fabulous Daily Routine Planner

Fabulous is een app die je helpt om concrete doelen te bereiken en je dagplanning daarvoor aan te passen. Je kan bijvoorbeeld werken aan een gezondere slaapcyclus, gewichtsverlies en sport, overmatig consumptiegedrag of beter en geconcentreerd presteren op je werk.

Voor al deze doelen helpt Fabulous om een tijdindeling te maken die je op het rechte band brengt. Alle aanbevelingen zijn steeds wetenschappelijk onderbouwd en je kan kennis maken met dingen die nieuw voor je zijn, zoals mindfulness of yoga. De app gaat nog een stap verder dan de meeste apps waarmee je gewoontes kan tracken, want Fabulous begeleidt je echt als een coach.

Fabulous Daily Routine Planner

Fabulous Daily Routine Planner

Deze helpt je om een gezonde ochtendroutine op te bouwen en jezelf nieuwe gewoonten aan te leren. De app bevat en planner waardoor je geen belangrijke zaken ver ..

3. Trello

Deze is mogelijk al geen onbekende meer voor jou, maar ze mag niet aan deze lijst van apps ontbreken. Trello is een van de beste apps om meer overzicht te creëren en je werk in te plannen. Je somt al je taken op en vervolgens stel je herinneringen in. Zodra je een deadline nadert, krijg je daarvoor een melding. Verder kan je ook taken labels geven voor meer overzicht, en je kan per taak subtaken aanmaken en ze weer doorstrepen.

Trello is bijzonder handig wanneer je samen met anderen werkt of leeft, want dan komt deze tool het beste tot zijn recht. Je kan namelijk makkelijk taken verdelen door jezelf of anderen eraan te koppelen. Verder kan je ook rechtstreeks in Trello onder elke raak reageren of anderen vermelden, zodat ze een melding krijgen wanneer je een vraag stelt.

Trello

Trello

Trello is een populaire en intuïtieve projectmanagementtool die teams helpt bij het organiseren en beheren van hun taken en projecten. Met een visueel aantrekkelijk ..

4. Sectograph - Dag planner

Sectograph helpt je met je dagplanning, maar tegelijk maakt de app je tijdbesteding ook erg visueel. Al je taken worden in een schijfdiagram weergegeven afhankelijk van de tijd die elke activiteit kost. Zo krijg je een beter overzicht van hoeveel tijd je aan hobby's en werk besteed,.

De app kan gewoon synchroniseren met Google Agenda of Outlook. Daarnaast is er een leuke widget waarmee je je planning ook op het startscherm kan visualiseren. Sectograph kan je ook helpen om af te tellen naar evenement, en daarnaast kan je doelen in de app instellen of een lessenrooster invullen. Ook je lessenrooster wordt dan weergegeven in zo'n handig schijfdiagram.

Sectograph - Dag planner

Sectograph - Dag planner

Sectograph helpt je met je dagplanning, maar tegelijk maakt de app je tijdbesteding ook erg visueel. Al je taken worden in een schijfdiagram weergegeven afhankelijk ..

5. Habitica: Gamify your Tasks

Deze app helpt je om taken te voltooien en terugkerende gewoonten aan te kweken, maar net als Fabulous komt ze daarvoor met een geheel eigen aanpak. In Habitica word je aangemoedigd alsof je een game speelt. Je speelt met een held die je kan sterker maken met nieuwe wapens en outfits zodra je beloningen krijgt voor je uitgevoerde taken. Slaag je er niet in om je nieuwe gewoonten tot een goed einde te brengen, dan verlies je levenspunten. Habitica maakt dus letterlijk een spel van je leven, en voor sommigen is dat precies wat ze nodig hebben om dingen gedaan te krijgen.

Habitica: Gamify your Tasks

Habitica: Gamify your Tasks

Het kan lastig zijn om jezelf goede gewoontes aan te leren, maar de app Habitica maakt er een spel van. je speelt met een held die jouw vertegenwoordigt, en naarmate ..

Heb je tips of ideeën?

Heb jij nog andere favoriete planner-apps voor studenten die een vermelding verdienen? Of wil je jouw ervaringen met een van deze apps delen? We horen graag van je! Laat een reactie achter onder het artikel en laat ons weten welke planner-apps jou helpen om georganiseerd en succesvol te blijven tijdens je studie.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk