5 geweldige planner-apps die je nog niet kent, voor studenten

5 geweldige planner-apps die je nog niet kent, voor studenten

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Een goede planning en sterk timemanagement kan zoveel betekenen voor een student. Het helpt je om niets over het hoofd te zien, maar ook om een goede balans te maken tussen werk en vrije tijd. We bespreken vier sterke planner-apps die wat minder bekend zijn, want van Google Agenda heb je vast weleens gehoord.

1. Schoolagenda- Rooster & Huiswerk

De Schoolagenda-app wil graag het alternatief zijn voor bekende agenda-apps als die van Google of Microsoft, en dat doen de ontwikkelaars door specifiek in te spelen op de noden van de student. De app doet namelijk nog meer dan de standaarddingen die je van een gewone agenda verwacht. Je weet wel: de taken verzamelen, gebeurtenissen plannen en herinneringen instellen.

In Schoolagenda kan je ook je lessenrooster invullen zodat je elke dag opnieuw in een oogopslag kan terugvinden wat er op het programma staat en in welk lokaal je wordt verwacht. Verder vul je de resultaten van je testen en taken in, en zo krijg je een beter zicht op de score die je op het einde van het jaar mag verwachten. De app berekent vanzelf de gemiddelden.

Schoolagenda

Schoolagenda

De Schoolagenda-app wil graag het alternatief zijn voor bekende agenda-apps als die van Google of Microsoft, en dat doen de ontwikkelaars door specifiek in te spelen ..
5 geweldige planner-apps die je nog niet kent, voor studenten

2. Fabulous: Daily Routine Planner

Fabulous is een app die je helpt om concrete doelen te bereiken en je dagplanning daarvoor aan te passen. Je kan bijvoorbeeld werken aan een gezondere slaapcyclus, gewichtsverlies en sport, overmatig consumptiegedrag of beter en geconcentreerd presteren op je werk.

Voor al deze doelen helpt Fabulous om een tijdindeling te maken die je op het rechte band brengt. Alle aanbevelingen zijn steeds wetenschappelijk onderbouwd en je kan kennis maken met dingen die nieuw voor je zijn, zoals mindfulness of yoga. De app gaat nog een stap verder dan de meeste apps waarmee je gewoontes kan tracken, want Fabulous begeleidt je echt als een coach.

Fabulous - Motivate Me!

Fabulous - Motivate Me!

Motiveer jezelf met dit op wetenschappelijk gebaseerde coaching systeem. ..
5 geweldige planner-apps die je nog niet kent, voor studenten

3. Trello

Deze is mogelijk al geen onbekende meer voor jou, maar ze mag niet aan deze lijst van apps ontbreken. Trello is een van de beste apps om meer overzicht te creëren en je werk in te plannen. Je somt al je taken op en vervolgens stel je herinneringen in. Zodra je een deadline nadert, krijg je daarvoor een melding. Verder kan je ook taken labels geven voor meer overzicht, en je kan per taak subtaken aanmaken en ze weer doorstrepen.

Trello is bijzonder handig wanneer je samen met anderen werkt of leeft, want dan komt deze tool het beste tot zijn recht. Je kan namelijk makkelijk taken verdelen door jezelf of anderen eraan te koppelen. Verder kan je ook rechtstreeks in Trello onder elke raak reageren of anderen vermelden, zodat ze een melding krijgen wanneer je een vraag stelt.

Trello

Trello

Trello is software die het mogelijk maakt zaken makkelijk te organiseren, zoals bijvoorbeeld het plannen van een feestje, maar ook als zakelijke toepassing. De Andro ..

4. Sectograph: Planner. Tijd manager op klok widget

Sectograph helpt je met je dagplanning, maar tegelijk maakt de app je tijdbesteding ook erg visueel. Al je taken worden in een schijfdiagram weergegeven afhankelijk van de tijd die elke activiteit kost. Zo krijg je een beter overzicht van hoeveel tijd je aan hobby's en werk besteed,.

Gerelateerde artikelen

De app kan gewoon synchroniseren met Google Agenda of Outlook. Daarnaast is er een leuke widget waarmee je je planning ook op het startscherm kan visualiseren. Sectograph kan je ook helpen om af te tellen naar evenement, en daarnaast kan je doelen in de app instellen of een lessenrooster invullen. Ook je lessenrooster wordt dan weergegeven in zo'n handig schijfdiagram.

Sectograph: Planner. Tijd manager op klok widget

Sectograph: Planner. Tijd manager op klok widget

Sectograph helpt je met je dagplanning, maar tegelijk maakt de app je tijdbesteding ook erg visueel. Al je taken worden in een schijfdiagram weergegeven afhankelijk ..
5 geweldige planner-apps die je nog niet kent, voor studenten

5. Habitica

Deze app helpt je om taken te voltooien en terugkerende gewoonten aan te kweken, maar net als Fabulous komt ze daarvoor met een geheel eigen aanpak. In Habitica word je aangemoedigd alsof je een game speelt. Je speelt met een held die je kan sterker maken met nieuwe wapens en outfits zodra je beloningen krijgt voor je uitgevoerde taken. Slaag je er niet in om je nieuwe gewoonten tot een goed einde te brengen, dan verlies je levenspunten. Habitica maakt dus letterlijk een spel van je leven, en voor sommigen is dat precies wat ze nodig hebben om dingen gedaan te krijgen.

Habitica: Gamify your Tasks

Habitica: Gamify your Tasks

Het kan lastig zijn om jezelf goede gewoontes aan te leren, maar de app Habitica maakt er een spel van. je speelt met een held die jouw vertegenwoordigt, en naarmate ..
5 geweldige planner-apps die je nog niet kent, voor studenten

Heb je tips of ideeën?

Deze week is het themaweek op Androidworld en die staat in het teken van Back to School. Je kan van alles van ons verwachten op het gebied van Android en onderwijs. Van apps tot Chromebooks, van tips tot nuttige vergelijkingen. In het zijmenu aan de rechterzijde en ook op deze pagina op Androidworld vind je alle artikelen van deze themaweek. Zo heb je alle tips eenvoudig bij de hand.

Gerelateerde artikelen

Zo voorkom je dat je Android-telefoon 's nachts geluid maakt

Androidworld is de grootste Android-community van Nederland en België. We doen dit dus samen! Heb jij dus een vraag over het onderwerp dat we bespreken tijdens de themaweek of juist ideeën of tips? Laat het dan weten in de reacties onder dit artikel. Je kan ons ook mailen via dit e-mailadres of een berichtje achterlaten op Facebook, Instagram en Twitter. Daarnaast kan je ons vragen stellen via deze Telegram-groep of deze Signal-groep. Wil je liever één van de redacteuren een tip sturen? Dan kan dat ook!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk