5 apps voor de liefhebber van... vakantie

5 apps voor de liefhebber van... vakantie

Wessel van Waas

door Wessel van Waas

Laatst geüpdatet

Tripadvisor

Een app die bij mij elk jaar opnieuw van mijn telefoon gaat na mijn vakantie is TripAdvisor. Maar als ik eenmaal vakantie heb, dan is het eerste wat ik weer doe deze app uit de Play Store halen en installeren. TripAdvisor is een app waarmee je alles wat je onderweg tegenkomt kunt beoordelen, maar je kunt ook de beoordelingen van anderen lezen. Op vakantie is de mening van anderen soms heel handig. Zo weet je snel genoeg of iets een tourist trap is of dat het echt een leuke attractie zal zijn. Heb je bij een bed & breakfast geslapen, dan kun je even een review achterlaten en als het positief was, zijn de eigenaren daar vaak erg blij mee.

TripAdvisor

Downloaden kan hier

City Guide Rome

Ook dit jaar rijden we weer in hordes naar Zuid-Europa. Je moet er niet aan denken om midden in de zomer met 40 graden in Rome rond te lopen, maar zoals ik vorig jaar zag, zou het wel eens kunnen dat je niet alleen bent. Het is dan wel fijn om niet al die andere toeristen te hoeven volgen naar de volgende locatie, omdat je niet weet hoe je moet lopen. Rome City Guide van TripAdvisor kent in de stad een grote hoeveelheid looproutes, attracties, restaurants en hotels. De City Guide apps bestaan er in vele vormen dus kijk vooral even rond in welke stad jij gaat bivakkeren en of daar een goede app voor te vinden is.

Rome City Guide

Downloaden kan hier

Skype WiFi 

Loop jij als een echte smartphone-gebruiker door vreemde steden met je toestel als een soort wichelroede voor je uit? Zo niet, dan heb je vast geen idee waar ik het over heb, maar als je dat wel doet dan denk je vast... "waar is dat open WiFi netwerk?". Het is leuk om eens een fotootje terug te sturen naar familie in Nederland maar als je bij thuiskomst de telefoonrekening ziet, is dat een stuk minder leuk. Met behulp van Skype WiFi sluit met je Skypetegoed aan op verschillende WiFi-providers. De ene is duurder dan de andere, maar dan heb je wel met zekerheid een verbinding die geen 3G-tegoed wegkaapt.

Skype WiFi

Downloaden kan hier

Skype

Als je eenmaal in het hotel terug bent, heb je altijd nog een moeder of een oma die je even moet bellen om te vertellen dat het weer erg lekker is en dat je voorzichtig zal doen. Om dit niet te duur te maken, kun je het makkelijkste bellen met Skype. Oma heeft vast geen Skype, maar met een beetje Skype-Out-tegoed bel je zo naar haar vaste lijn. Deze manier van over het internet bellen heeft mij afgelopen jaar een hele hoop geld gescheeld. Grappig is ook dat bepaalde gesprekken gesponsord worden door je provider, zo had ik in Schotland een telefoongesprek met mijn reisleider in Nederland en hoorde in plaats van een kiestoon een reclame. De rest van het gesprek is achteraf gratis geweest.

Skype

Downloaden kan hier

FlightTrack Free

Sommige mensen hebben een hekel aan van huis gaan. De één om het vliegen, de andere om heimwee. Maar wat nu als je geliefden wel gaan vliegen? Dan wil je toch wel weten of ze veilig geland zijn. Door ze even in te voeren in FlightTrack Free heb je direct inzicht over de status van het vliegtuig waar anderen zich in bevinden. Op deze manier weet je meteen als ze veilig geland zijn en hoef je niet te wachten tot de vakantiegangers hun telefoon weer hebben opgestart en het sms'je "we zijn veilig aangekomen" hebben verzonden. De app is ook handig voor als je nog moet boarden. De terminal, gate en bagage-rekken worden aangegeven, zodat je zeker weet dat je niet bij de verkeerde poort staat te wachten op je vliegtuig.

FlightTrack Free

Downloaden kan hier

FlightTrack Free

FlightTrack Free

Real time data van elke vlucht die je wil volgen. Familie of vrienden op vakantie? Je ziet zo vanaf je Android of ze veilig geland zijn. Grafisch een zeer mooie app ..
Skype WiFi

Skype WiFi

Skype WiFi is een makkelijke app om op verschillende WiFi netwerken met je Android telefoon betaald te kunnen internetten. Erg handig als je op reis een WiFi netwerk ..
Rome City Guide

Rome City Guide

De digitale stadsgids voor de stad Rome. Hotels, Restaurants, Attracties en wandelingen allemaal beoordeeld door andere toeristen ..
Skype: gratis chatberichten en videogesprekken

Skype: gratis chatberichten en videogesprekken

Skype is een VOIP-cliënt die het mogelijk maakt om via internet te (video)bellen. Skype wordt wereldwijd gebruikt om contact te onderhouden met mensen die niet ..
TripAdvisor: hotels, restaurants, vluchten

TripAdvisor: hotels, restaurants, vluchten

TripAdvisor is een erg uitgebreide reis-app met een actieve community die dagelijks reviews plaats van hotels, restaurants, attracties en meer. Deze worden eerst beo ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk