5 apps voor de liefhebber van... fietsen

5 apps voor de liefhebber van... fietsen

Edwin Vervaet

door Edwin Vervaet

Laatst geüpdatet

Bikenode

BikeNode toont de fietsknooppunten in Nederland, Vlaanderen en een klein deel van Duitsland.Erg handig als je onderweg op de fiets zit. Het is geen echte navigatie app, maar wel goed geschikt om de Landelijke fietsroutes te volgen. Deze routes zijn goed bewegwijzerd en de knooppunten staan goed aangegeven in deze app. De papieren fietskaarten kunnen vanaf nu thuis blijven.

Downloaden kan hier.

Bikenode

Fiets! NL

Met Fiets! NL kun je makkelijk een fietsroute plannen met behulp van het knooppuntennetwerk van Nederland, de route opslaan, delen en als routebegeleider gebruiken tijdens je fietstocht. Deze app is uitgebreider dan Bikenode, waarbij het makkelijk kunnen plannen van een route een handige extra feature is. Fietsen in Vlaanderen? Dat kan met de aparte app fiets.vl. Die is mede mogelijk gemaakt door Toerisme Vlaanderen.

Downloaden kan hier (Nederland) en hier (Vlaanderen).

Fiets NL

Endomondo

Endomondo is een Sports-tracker die gratis beschikbaar is. Er is ook een betaalde versie die extra features biedt zoals het delen van informatie op Twitter. De applicatie zelf werkt eenvoudig. Je geeft aan welke activiteit je gaat doen en drukt op 'Start' om te beginnen. Op het scherm van je telefoon zie je vervolgens hoe lang je bezig bent, hoeveel kilometers je hebt afgelegd, hoe snel je gaat en hoeveel calorieën je hebt verbrand. Dankzij een koppeling met het gps-systeem van je smartphone zie je bovendien precies waar je fietst.

Downloaden kan hier.

EndoMondo

iMapMyRIDE Riding Fietsen GPS

Hiermee kun je de route, tijd, afstand, snelheid, tempo en calorieën in real-time voor je fietsroute volgen. Je kunt ook tracks in je directe omgeving opvragen en de tijden vergelijken met andere personen. Deze app ziet er mooi en uitgebreid uit.

Downloaden kan hier.

iMapMyRIDE

Sygic

Sygic is een 3D navigatie-app, waar je ook routes mee kan plannen. Er zijn diverse websites,waar routes te downloaden zijn zoals deze. Kies dan voor de optie TomTom route downloaden en converteer die route van ITN naar ITF met het converteer bestand ITN2ITF Converter.exe programma. Plaats het routebestand in je Sygic\RES\Itinerary map en vervolgens verschijnt de route in je Sygic-app.

Downloaden kan hier.

Sygic

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk