Naar content
Trending apps
 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • OnePlus Nord N10 5G

 • POCO X3

 • Google Pixel 5

 • Google Pixel 4a

 • OnePlus Nord

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

5 apps voor de liefhebber van... e-books

· 08 juni 2013

Als liefhebber heb je graag het neusje van de zalm en de kers op de taart. Wekelijks vullen wij dan ook elke zaterdag een artikel met unieke, handige of prachtige apps en/of games voor de liefhebbers. Tegenwoordig wordt een Androidtelefoon en/of -tablet vaak gebruikt als e-book-reader. Vandaag hebben we dan ook 5 apps voor de liefhebber e-book-readers uitgelicht. Heb jij ook suggesties met leuke apps voor e-book-liefhebbers, deel deze dan met de andere lezers.

FBReader

FBReader is een e-book reader voor het Androidplatform die vooral rechttoe rechtaan is. De applicatie blinkt niet uit in mooie grafische elementen, maar is vooral qua functionaliteit, snelheid en aanpasbaarheid één van de betere e-book-readers. In FBReader heb je onder andere de mogelijkheid om door middel van de ingebouwde browser e-books te zoeken en direct te downloaden.

FBReader heeft enkele basisopties om bijvoorbeeld het uiterlijk van de reader aan te passen. Eén van de mooie extra opties van FBReader is de ingebouwde boekenwinkel waar je een aantal boeken direct kunt downloaden naar je Androidtoestel en/of tablet. Hier kun je tevens diverse OPDS (Open Publication Distribution System)-catalogi toevoegen.

Downloaden kan hier.

Kindle for Android

Kindle is één van de bekendere e-book-readers die er zijn. Kindle, bekend van Amazon's eigen Kindle-e-reader maakt het met Kindle for Android mogelijk om de Kindlesoftware ook op andere Androidtoestellen en/of -tablets te gebruiken. Kindle for Android heeft een ingebouwde catalogus waar je meer dan 1 miljoen boeken kunt raadplegen.

Kindle heeft een ingebouwd woordenboek en een directe koppeling naar Wikipedia en Google. Met behulp van de Kindle account kun je tevens erg eenvoudig je aangeschafte boeken synchroniseren met andere Androidtoestellen en/of -tablets waar je de Kindle-applicatie op hebt staan. Ben je begonnen in een boek op je Androidtelefoon in de trein en wil je vervolgens thuis verder lezen op je Androidtablet? Kindle synchroniseert tevens de exacte positie in een e-book waar je bent gebleven.

Kindle for Android heeft tevens ingebouwde functionaliteit om het uiterlijk van je boek aan te passen, waarbij je onder andere de kleuren, grootte van de letters en marges kunt aanpassen.

Downloaden kan hier.

 

Cool Reader

Cool Reader lijkt in eerste opzicht qua uiterlijk ook een behoorlijk simpele e-book reader. Cool Reader heeft vooral veel aanpasbare instellingen waarmee je de weergave van jouw e-book kunt aanpassen.

Cool Reader maakt het mogelijk je e-books in te delen per auteur, serie en natuurlijk titel. De applicatie geeft je tevens de mogelijkheid aantekeningen toe te voegen op elke plek in het e-book en je boek voor te laten lezen door middel van de ingebouwde text-to-speech-functie. Met behulp van de ingebouwde browser kun je nieuwe boeken opzoeken op het internet. De applicatie heeft echter ook ingebouwde online catalogus (OPDS)-ondersteuning.

Downloaden kan hier.

Aldiko Book Reader

De Aldiko Book Reader-applicatie zal waarschijnlijk één van de populairdere e-book-readers zijn op het Androidplatform. Met meer dan 10 miljoen gebruikers is de Aldiko Book Reader tevens een erg goed beoordeelde e-book-reader. In Aldiko krijg je een erg mooie en functionele weergave van de aanwezige (geïmporteerde) e-books op jouw Androidtoestel en/of -tablet. De applicatie kent, tegenwoordig redelijk standaard, ondersteuning voor het aanpassen van de lettergrootte, dag/nacht-weergave en marges. 

In de Aldiko Book Reader kun je met enkele klikken erg makkelijk e-books importeren in PDF's en/of EPUB formaat (e-book bestandsformaat). Houd er wel rekening mee dan andere formaten behalve PDF en EPUB niet ondersteund worden. Een groot voordeel van Aldiko is wel de ondersteuning voor Nederlands.

Downloaden kan hier.

 

Moon+ Reader

Moon+ Reader is bij veel Androidgebruikers en e-book-liefhebbers dé favoriete e-book-reader. De applicatie wordt vooral geprezen om zijn slimmigheden. Moon+ Reader filtert automatisch grote witte vlakken uit je e-book en maakt het onder andere mogelijk de functies achter de toetsen op je Androidtoestel en/of tablet te configureren voor makkelijke bedienbaarheid van Moon+ Reader.

Moon+ Reader synchroniseert tevens waar je gebleven bent met lezen zodat je op een ander Androidtoestel en/of -tablet direct kunt doorgaan met lezen.

Downloaden kan hier.

Andere alternatieven

De e-bookreaderapplicatie van online boekenwinkel Kobo is een prima alternatief voor de bovengenoemde applicaties. Deze bevat toegang tot een ruime collectie van Nederlandstalige e-books die je direct vanuit de applicatie aan kunt schaffen. Daarnaast is het ook waarschijnlijk dat Google Books, of waarschijnlijk Google Boeken, op korte termijn naar Nederland en België komt. Vorige week zagen we aanwijzingen dat de lancering van de online boekenwinkel van Google, die ook een eigen applicatie heeft, in Nederland en België aanstaande is. 

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (21)
Bezig met laden van reacties...