Naar content
Trending apps
 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • Samsung Galaxy Note 20 Ultra

 • Google Pixel 4a

 • OnePlus Nord

 • Samsung Galaxy A51

 • Poco F2 Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Voor de zwevende kiezers

8 apps om je voor te bereiden op de Tweede Kamerverkiezingen

· 03 maart 2017

Op woensdag 15 maart mag iedereen die 18 jaar en ouder is weer naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezigen. Om een goede keuze te kunnen maken zijn er vele verkiezings-apps die kunnen helpen. Wij hebben er een aantal voor je op een rij gezet.

Stemwijzers

De bekendste zijn natuurlijk de StemWijzer en het Kieskompas. Om deze in te vullen kun je terecht op de mobiele websites. Bij zowel het Kieskompas als de StemWijzer geef je je mening over 30 stellingen. Het Kieskompas geeft wel meer antwoordmogelijkheden. Aan het eind krijg je een advies over de politieke partij die het beste bij je past. Er zijn heel veel verschillende stemwijzer. Zo is er ook een Christelijke Stemwijzer, een Stemmentracker, een Stemwijzer voor ouders en een Jongeren Kieswijzer.

NL Stemt - Verkiezingen 2017

NL Stemt - Verkiezingen 2017 brengt al het politieke nieuws van de NOS en NU.nl maar ook video's, een overzicht van politieke partijen, hun standpunten en peilingen. Ze hebben ook een eigen peiling in de app en mobiele pagina van de StemWijzer ingebouwd. Deze app is erg compleet en informatief.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshot van NL Stemt - Verkiezingen 2017

#BOOS

Boos is een populaire serie op YouTube waar Tim Hofman boze mensen 'onboos' probeert te maken. Het doel van de app gaat echter nog iets verder, de presentator is op missie om jongeren aan het stemmen te krijgen en genereert hier veel media-aandacht voor. De Boos-app is erop gericht om stemadvies in eigentijdse stijl te geven aan jongeren.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Boos-app

De Stemming

De tweedekamerverkiezingen komen er weer aan en we lezen steeds weer over nieuwe peilingen. Kun je daar geen genoeg van krijgen, dan kun je met de app De Stemming op de hoogte blijven van de nieuwste peilingen van EenVandaag, uitgevoerd door GfK. Daarbij kun je onder andere de historische peilingen bekijken en zien of 'jouw' coalitie virtueel een meerderheid behaalt in de Tweede Kamer.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshot van De Stemming van EenVandaag

Debat Direct

De Debat Direct-app biedt een livestream van de actuele debatten in de Tweede Kamer. Daarnaast wordt er extra informatie gegeven over elk agenda-item in de vorm van een toelichting in tekstvorm. Direct Debat maakt het mogelijk om voor bepaalde items een notificatie te ontvangen zodra de livestream start, om te zorgen dat je niets mist. 

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Debat Direct

Politieke partijen en apps

Veel politieke partijen hebben hun eigen app. We hebben er een aantal voor je verzameld.

D66 Nu

Met de D66 Nu-app kun je de politieke ontwikkelingen van deze partij op de voet volgen. In de app vind je tevens standpunten over langlopende én actuele onderwerpen terug die regelmatig aangevuld en bijgewerkt worden. Daarnaast kun je ook live-events van deze partij volgen via de liveblog-functie van de app. Deze levert aanvullende informatie en achtergronden bij belangrijke debatten en bijvoorbeeld tv-optredens.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshot van D66 Nu

CDA APPèl

CDA APPèl is een campagne-app die je dus op de hoogte van alle nieuwtjes rondom de CDA-campagne. Berichten zijn eenvoudig te delen en daarnaast kun je punten verdienen door bijvoorbeeld de link naar de app te delen.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshot van CDA APPèl

VVD Community

Met de app VVD Community kunnen Androidgebruikers het laatste nieuws rondom de VVD checken, standpunten raadplegen en in contact komen met de mensen achter de partij. Hiervoor dien je wel een MijnVVD-account te hebben.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshot van VVD Community

SP Spits

De app SP SPits wil de SP-achterban op de hoogte houden van belangrijke online actiemomenten. Denk bijvoorbeeld aan grote mediaoptredens of als we nieuw online campagnemateriaal . Je bent zo als eerste op de hoogte, maar nog veel belangrijker is dat je kunt helpen delen onze boodschap te verspreiden. Met deze app kunnen gebruikers ook makkelijk berichten delen op Facebook, Twitter, WhatsApp of e-mail.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshot van SP Spits

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (15)
Bezig met laden van reacties...