8 apps om je voor te bereiden op de Tweede Kamerverkiezingen

8 apps om je voor te bereiden op de Tweede Kamerverkiezingen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Stemwijzers

De bekendste zijn natuurlijk de StemWijzer en het Kieskompas. Om deze in te vullen kun je terecht op de mobiele websites. Bij zowel het Kieskompas als de StemWijzer geef je je mening over 30 stellingen. Het Kieskompas geeft wel meer antwoordmogelijkheden. Aan het eind krijg je een advies over de politieke partij die het beste bij je past. Er zijn heel veel verschillende stemwijzer. Zo is er ook een Christelijke Stemwijzer, een Stemmentracker, een Stemwijzer voor ouders en een Jongeren Kieswijzer.

NL Stemt - Verkiezingen 2017

NL Stemt - Verkiezingen 2017 brengt al het politieke nieuws van de NOS en NU.nl maar ook video's, een overzicht van politieke partijen, hun standpunten en peilingen. Ze hebben ook een eigen peiling in de app en mobiele pagina van de StemWijzer ingebouwd. Deze app is erg compleet en informatief.

#BOOS

Boos is een populaire serie op YouTube waar Tim Hofman boze mensen 'onboos' probeert te maken. Het doel van de app gaat echter nog iets verder, de presentator is op missie om jongeren aan het stemmen te krijgen en genereert hier veel media-aandacht voor. De Boos-app is erop gericht om stemadvies in eigentijdse stijl te geven aan jongeren.

De Stemming

De tweedekamerverkiezingen komen er weer aan en we lezen steeds weer over nieuwe peilingen. Kun je daar geen genoeg van krijgen, dan kun je met de app De Stemming op de hoogte blijven van de nieuwste peilingen van EenVandaag, uitgevoerd door GfK. Daarbij kun je onder andere de historische peilingen bekijken en zien of 'jouw' coalitie virtueel een meerderheid behaalt in de Tweede Kamer.

Debat Direct

De Debat Direct-app biedt een livestream van de actuele debatten in de Tweede Kamer. Daarnaast wordt er extra informatie gegeven over elk agenda-item in de vorm van een toelichting in tekstvorm. Direct Debat maakt het mogelijk om voor bepaalde items een notificatie te ontvangen zodra de livestream start, om te zorgen dat je niets mist.

Politieke partijen en apps

Veel politieke partijen hebben hun eigen app. We hebben er een aantal voor je verzameld.

D66 Nu

Met de D66 Nu-app kun je de politieke ontwikkelingen van deze partij op de voet volgen. In de app vind je tevens standpunten over langlopende én actuele onderwerpen terug die regelmatig aangevuld en bijgewerkt worden. Daarnaast kun je ook live-events van deze partij volgen via de liveblog-functie van de app. Deze levert aanvullende informatie en achtergronden bij belangrijke debatten en bijvoorbeeld tv-optredens.

CDA APPèl

CDA APPèl is een campagne-app die je dus op de hoogte van alle nieuwtjes rondom de CDA-campagne. Berichten zijn eenvoudig te delen en daarnaast kun je punten verdienen door bijvoorbeeld de link naar de app te delen.

VVD Community

Met de app VVD Community kunnen Androidgebruikers het laatste nieuws rondom de VVD checken, standpunten raadplegen en in contact komen met de mensen achter de partij. Hiervoor dien je wel een MijnVVD-account te hebben.

SP Spits

De app SP SPits wil de SP-achterban op de hoogte houden van belangrijke online actiemomenten. Denk bijvoorbeeld aan grote mediaoptredens of als we nieuw online campagnemateriaal . Je bent zo als eerste op de hoogte, maar nog veel belangrijker is dat je kunt helpen delen onze boodschap te verspreiden. Met deze app kunnen gebruikers ook makkelijk berichten delen op Facebook, Twitter, WhatsApp of e-mail.

SP Spits

SP Spits

De app SP SPits wil de SP-achterban op de hoogte houden van belangrijke online actiemomenten. Denk bijvoorbeeld aan grote mediaoptredens of als we nieuw online ..
VVD Counity

VVD Counity

Met de VVD Community-app kunnen Androidgebruikers het laatste nieuws rondom de VVD checken, standpunten raadplegen en in contact komen met de mensen achter de partij ..
APPèl

APPèl

CDA APPèl is een campagne-app die je dus op de hoogte van alle nieuwtjes rondom de CDA-campagne. Berichten zijn eenvoudig te delen en daarnaast kun je punten ..
D66 Nu

D66 Nu

Met de D66 Nu-app kun je de politieke ontwikkelingen van deze partij op de voet volgen. In de app vind je tevens standpunten over langlopende én act ..
NL Stemt - Verkiezingen 2017

NL Stemt - Verkiezingen 2017

NL Stemt - Verkiezingen 2017 brengt al het politieke nieuws van de NOS en NU.nl maar ook video's, een overzicht van politieke partijen, hun standpunten en peili ..
#BOOS

#BOOS

Met de #boos-app van Tim Hofman kun je onder andere een kieskompas invullen voor de verkiezingen van maart 2017.  ..
De Steing

De Steing

Met deze app blijf je op de hoogte van de laatste opiniepeilingen van EenVandaag, uitgevoerd door GfK.  ..
Debat Direct

Debat Direct

Met de Debat Direct-app kunnen debatten van de Tweede Kamer live gevolgd worden. De app is beschikbaar voor zowel Android als iOS. ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk