5 beste alternatieven voor de Twitter-app

5 beste alternatieven voor de Twitter-app

Redactie

door Redactie

Laatst geüpdatet

In de Play Store staan naast de officiële Twitterapplicatie nog andere applicaties waarmee kunt Twitteren. Wij hebben vijf goede alternatieven voor je op een rij gezet naast de standaard Twitter-applicatie. Welke is jouw favoriet?

1. UberSocial for Twitter

UberSocial is een gratis Twitter-applicatie die al erg lang bekend is. Sterker nog, de voorganger van UberSocial, Twidroid, was één van de eerste heel uitgebreide Twitter-alternatieven in de Google Play Store en ze komt met een aantal interessante functies. Je kan een eigen kring maken van favoriete Twitter-volgers waarvan je in het bijzonder tweets wil zien.

Daarnaast kan je bepaalde hashtags of gebruikers dempen om zo content die je niet interesseert te ontwijken. Met de UberSocial-app kan je verder gemakkelijk content in één klap ook op Facebook plaatsen. De app ziet er op het eerste gezicht ietwat verouderd uit, maar ze komt wel met verschillende thema's zodat je ze meer naar je eigen hand kan instellen.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Beelden van de apps

2. Tweetcaster

Tweetcaster is van de bekende ontwikkelaar OneLouder Apps, en de app bestaat ondertussen al meer dan tien jaar. De gratis app pakt uit met een resem aan interessante verbeteringen voor Twitter. Je kan bijvoorbeeld een afbeelding rechtstreeks in de app bewerken alvorens je ze online zet en net als bij uberSocial kan je content eenvoudig filteren om zo de minder interessante content te filteren. Je kan zo bijvoorbeeld kiezen om enkel foto's, video's of tweets met links te bekijken. Verder is ook de zoekfunctie uitgebreider, want je kan ervoor kiezen om op je eigen tijdlijn te zoeken of op die van iemand anders.

[readmore articles="207295"]

Tweetcaster maakt ook het beheren van je Twitter-account gemakkelijker, want je kan  interessante tweets bewaren voor later zodat je ze kan raadplegen wanneer je de tijd ervoor hebt. De app bevat ook handige statistieken over je post op Twitter en tot slot zijn er uiteraard veel thema's waaruit je kan kiezen en de app komt ook met eigen widgets voor op je startscherm.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Beelden van de apps

3. Owly for Twitter

Owly is een Twitter-app die sterk inzet op vormgeving. Je kan op een creatieve manier de beruchte limiet van tekens omzeilen aan de hand van een sjabloon naar keuze waarop je je tekst typt. Daarnaast kan je ook je profiel finetunen en een leuke headerafbeelding maken. Je kan de app ook uitgebreid personaliseren met verschillende lettergroottes, lettertypes, thema's en zelfs animaties die je kan instellen.

Daarnaast ziet ook de media op Twitter, zoals afbeeldingen, er beter uit. Je kan in één klap een handige preview krijgen en een afbeelding bewaren of delen. Als laatste is er nog een 'performance mode' die werking van de app optimaliseert voor minder krachtige smartphones.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

4. Fenix for Twitter

Fenix is een app die tijdens de bètaperiode op veel belangstelling kon rekenen alvorens in 2017 de stabiele versie verscheen. Deze app wil in de eerste plaats uitpakken met simpliciteit en frisse looks. Fenix maakt het makkelijker om gesprekken onder tweets te volgen in een meer overzichtelijke weergave, en de app komt net als Owly met knappe previews van content in tweets. Voor die previews ondersteunt Fenix diensten als YouTube, Instagram, Vine en Flickr. Samen met Owly is dit ook de meest aantrekkelijke apps als het op personalisatie aankomt.

[readmore articles="207156"]

Daarnaast combineert Fenix die mooie interface ook met handige filters voor content, favoriete zoekopdrachten en de mogelijkheid om tweets van bepaalde gebruikers, of met bepaalde woorden of hashtags te weren. Fenix is een complete app, maar ze komt met een prijskaartje dat 5,49 euro bedraagt.
Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Beelden van de apps

5. Friendly For twitter

Je zal het vast al door de naam vermoeden, maar Friendly wil in de eerste plaats erg gebruiksvriendelijk zijn en dat doet deze gratis app op meerdere manieren. In de eerste plaats blokkeert ze advertenties op Twitter, maar ze denkt ook aan accubesparing en het zuinig omspringen met je mobiele databundel. Friendly heeft daarvoor zijn 'smart notifications' waarmee je onder meer kan instellen hoe frequent de app moet controleren voor nieuwe meldingen. Net zoals je dat bijvoorbeeld in Gmail doet voor je mails.

Er is daarnaast ook een Lite-modus die is geoptimaliseerd voor minder krachtige toestellen. De app bevat tot slot - je raadt het goed - meerdere thema's.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Beelden van de apps

Natuurlijk zijn er nog veel meer Twitter-applicaties en daarom willen we graag van jouw weten welke alternatieve app jij gebruikt. Misschien is er een welbepaalde reden waarom je juist de officiële app gebruikt?  Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Originele publicatiedatum: 10 mei 2013/ Opnieuw gepubliceerd: 10 augustus 2020

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk