4 weerapps om je te helpen bepalen wat je aantrekt vandaag

4 weerapps om je te helpen bepalen wat je aantrekt vandaag

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Je wrijft de slaap uit je ogen, staart naar je kledingkast en je denkt: ‘wat moet ik aan vandaag?’ Er zijn veel factoren die hierin meespelen, waaronder wat je die dag gaat doen, maar ook het weer speelt hierin mee. Wat je die dag gaat doen kunnen we niet voorspellen, maar er zijn apps die je haarfijn kunnen uitleggen wat je die dag van het weer mag verwachten. Deze apps helpen je daarbij.

Weerapps

Er is een reden dat we in Nederland zo graag over het weer praten: het is heel wisselvallig. Die gesprekken hoef je in een warm land vaak niet te hebben. "Weer zo'n zon vandaag hè?" We zagen het afgelopen weekend alweer: het ene moment lig je in je bikini zwetend op het strand, het volgende moet je een trui aan omdat het regent en keihard waait. Een weerapp is dus zeker geen overdaad op je telefoon. Dit zijn vier goede opties om je te helpen bij je keuze, wanneer je met een vraagteken boven je hoofd voor je kledingkast staat.

Gerelateerde artikelen

1. AccuWeather

AccuWeather is een begrip. Het is waarschijnlijk de bekendste weerapp van de wereld en dat komt onder andere door hoe compleet hij is. Je kunt het weer erin vinden, maar ook informatie over allergenen, gladheid, weeralarmen, enzovoort. Het voordeel van zo’n bekende app is dat hij op veel platforms beschikbaar is, waaronder zelfs smartwatches. Je weet nu precies of je een regenpak in je fietstas moet doen, want het gratis AccuWeather kan de weersvoorspelling vrij lang van tevoren doorgeven.

AccuWeather weerbericht

AccuWeather weerbericht

De naam AccuWeather is niet zomaar gekozen. We zijn in staat om uiterst nauwkeurige (accurate) weersverwachtingen te produceren. Daarom hebben we ons merk “Acc ..

2. The Weather Channel

Het gratis The Weather Channel is enorm betrouwbaar en gebruiksvriendelijk, wat het een fijne app in gebruik maakt. Hij is laagdrempelig, hij is overzichtelijk en je kunt er goed mee plannen wat je die dag aantrekt. Of die week, of over twee weken, want je kunt het weer maximaal 15 dagen vooruit zien. Je kunt waarschuwingen instellen voor extreem weer en je kunt er ook de zonsopgang- ondergang en maanstanden in vinden. Hooikoorts? Ook de pollen zijn in The Weather Channel te vinden. Dat alles ook nog in het Nederlands, wat The Weather Channel ondanks zijn Engelstalige naam een zeer geschikte app maakt voor mensen die die taal minder goed onder de knie hebben.

The Weather Channel

The Weather Channel

The Weather Channel maakt gebruik van meer dan 200 meteorologen en een zeer nauwkeurige technologie. Deze app werkt internationaal en geeft op tijd waarschuwingen vo ..

3. Carrot Weather

Het is niet aardig om te zeggen, maar veel weerapps zijn enorm saai. Wil je een beetje meer humor in je weersvoorspelling, dan is het gratis Carrot Weather de beste app voor je. Hierbij wordt onder andere gewerkt met de voorspellingen van meerdere weerapps (waaronder AccuWeather), maar met een fijne laag kunstmatige intelligentie ontstaat er een weerbericht alsof Jan de Hoop het heeft gedaan. Soms is het een beetje sarcastische humor, maar aangezien we als volkje vooral vaak zeuren over het weer, is ook dat een welkome verandering.

CARROT Weather

CARROT Weather

CARROT Weather is een Engelstalige weer-bot met een persoonlijkheid, tenminste dat vindt de ontwikkelaar Brian Mueller. En dan hebben we het niet over zo m ..

4. RadarScope

Dit is met 11 euro een vrij prijzige app, maar hij is dan ook enorm accuraat. Het lijkt zelfs op een app die meteorologen zouden kunnen gebruiken om het weer zo goed mogelijk te voorspellen. Dat komt omdat het veel dieper gaat dan de meeste andere apps: je ziet zelfs de reflectiviteit en dual-polarisatie: informatie die allemaal komt door radar-gegevens van over de hele wereld. Deze app is op zich in Nederland wel iets minder spannend dan bijvoorbeeld in een meer bergachtig gebied, of een gebied waar wel eens tornado’s en overstromingen zijn, maar met de hevige stormen die we toch wat regelmatiger zien is het waarschijnlijk geen overbodige luxe.

RadarScope

RadarScope

Dit is met 11 euro een vrij prijzige app, maar hij is dan ook enorm accuraat. Het lijkt zelfs op een app die meteorologen zouden kunnen gebruiken om het weer zo goed ..

Gebruik jij liever een andere weerapp? Of gewoon je ogen? Laat het weten in de reacties bij dit artikel.

Meer apps!

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zondag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk