4 nieuwe functies voor ouders en kinderen in Google Family Link

4 nieuwe functies voor ouders en kinderen in Google Family Link

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google is een nieuwe website gestart waarin ouders ontdekken hoe ze hun kinderen het beste laten omgaan met technologie. Daarnaast kan je in Family Links apps selecteren die kinderen altijd kunnen gebruiken en Google introduceert mindfulness voor kinderen. Hier ontdek je alle verbeteringen die in de komende weken beschikbaar zijn.

1. Google Family Link-website

Families.google is een nieuwe website waar je als ouder informatie vindt om je kinderen online te begeleiden. Je leest er alles over de werking van Family Link, dat is Googles platform waarmee ouders limieten kunnen stellen op het gebruik van apps en smartphones of tablets. Verder instrueert de website ook over populaire apps bij kinderen zoals TikTok en Fortnite in tipartikelen. Families.google vertelt ook over YouTube Kids, maar ook over hoe je als gezin samen van technologie kan genieten met apps als Arts & Culture.

Gerelateerde artikelen

2. Altijd toegestane apps

In Google Family Link kan je als ouder voortaan ook apps kiezen die kinderen altijd kunnen gebruiken, ook wanneer hun schermtijd voor die dag erop zit. Dat is een belangrijke functie, want zo blijven ze toegang behouden tot leerrijke apps en andere handige apps zelfs nadat hun dagelijks uurtje Fifa Mobile of League of Legends: Wild Rift erop zit.

Daarnaast wordt die functie ook toegepast wanneer je cijfers gaat bekijken over het smartphonegebruik van kinderen. Je kan dan het gebruik van apps monitoren met of zonder de apps die altijd toegestaan zijn. Zo bekijk je dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse cijfers.

4 nieuwe functies voor ouders en kinderen in Google Family Link

Je geeft nu makkelijk aan welke apps altijd toegestaan zijn

3. Mindfullness en aanbevolen apps

Google Family Link komt ook met meer content voor ouder en kinderen. Google heeft de handen in elkaar geslagen met Headspace, een bekende meditatie-app, om mindfullness voor kinderen te organiseren. Je kan de komende maand wekelijks sessies op YouTube en YouTube Kids volgen. Google zag naar eigen zeggen op basis van zoekopdrachten dat er veel vraag was naar zo'n aangepaste mindfullnesservaringen die kinderen en ouders samen kunnen beleven.

Verder is er ook in Family Link een gedeelte te zien waar kinderen en ouders apps kunnen ontdekken die aanbevolen zijn door leerkrachten. Het gaat om apps die gericht zijn op kinderen die jonger dan 13 jaar zijn, al lijkt het erop dat deze functie wel gericht is op inwoners uit de Verenigde Staten.

4 nieuwe functies voor ouders en kinderen in Google Family Link

4. Meer controle

Google heeft geluisterd naar feedback van ouders en komt daarom met een veelgevraagde functie. Namelijk de mogelijkheid om de instellingen van Family Link rechtsreeks aan te passen op de telefoon of tablet van je kind, zonder dat je dus je eigen apparaat gebruikt. Uiteraard moet je wel eerst verifiëren dat jij het bent alvorens je in de opties duikt.

Gerelateerde artikelen

Toch zijn er nog altijd veelgevraagde functies die ontbreken in de app. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om instellingen over het gebruik aan te passen op basis van de categorie van app. Daarnaast missen ouders de mogelijkheid om aparte instellingen toe te passen per afzonderlijk apparaat.

De Family Link-update is in de komende weken beschikbaar via een server-side update. Dat wil zeggen dat je de functies niet via een update uit de Play Store ontvangt.

Google Family Link voor ouders

Google Family Link voor ouders

Google Family Link is een dienst waarmee ouders een beheerde Google-account voor hun kinderen aan kunnen maken. Met de speciale applicatie is het onder andere mogeli ..
Headspace: Mindful Meditatie

Headspace: Mindful Meditatie

Headspace is een digitaal platform voor gezondheid en geluk dat meditatiesessies en mindfulnesstrainingen biedt. ..
YouTube Kids

YouTube Kids

YouTube Kids werd in 2015 in de Verenigde Staten gelanceerd als een videoplatform á la YouTube maar dan met video's die geschikt zijn voor kinderen. ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk