4 manieren om te voorkomen dat je continu je crypto checkt

4 manieren om te voorkomen dat je continu je crypto checkt

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Crypto-apps op je telefoon zijn ontzettend handig, maar tegelijk maken ze het ook te makkelijk om snel even naar de koersen van je portfolio te kijken. Gun jezelf wat meer rust en voorkom dat je paniekerig cryptomunten verkoopt op de verkeerde moment. Dit zijn vier tips.

1. Investeer nooit te veel

Als je de drang hebt om de hele tijd door naar je portfolio te kijken op je telefoon, dan is er mogelijk iets fout met je strategie. Misschien heb je te veel geld in crypto belegd, waardoor je je niet comfortabel voelt bij de investering? In dat geval kan je beter overwegen om in verhouding meer spaargeld op te bouwen of meer geld te beleggen in minder volatiele investeringen. Dat raadt ook Susannah Streeter aan van het investeerdersplatform Hargreaves Lansdown, dat schrijft The Guardian.

2. Bepaal je strategie

Anders dan bij de aandelenbeurzen wereldwijd verandert de prijs van crypto 24 uur lang en dat werkt ook het gedrag in de hand waardoor investeerders vaker hun portfolio checken. Toch heeft het vaak controleren van de cryptokoersen ook nadelen, want je bent zo misschien sneller geneigd om paniekerig en op een verkeerd moment te verkopen.

Zorg daarom dat je voordat je een bepaalde investering in cryptomunten doet, je al weet op welk moment je de crypto weer wil verkopen. Bepaal wat voor jou de laagst aanvaardbare prijs is alvorens je verkoopt, maar kies ook een prijsdoel wanneer de curve de hoogte inschiet, dat adviseert de nieuwssite FullyCrypto. Het wordt ook wel eens een 'exitstrategie' genoemd.

3. Gebruik Digitaal welzijn

De kans is groot dat je je cryptoportfolio op je telefoon controleert en Android heeft een handige functie die je kan helpen om het gebruik van welbepaalde apps te beperken. In de instellingen vind je Digitaal Welzijn waar je timers kan instellen voor bepaalde apps. Zo beperk je letterlijk de tijd die je dagelijks kan doorbrengen in je crypto-app. We leggen je uit hoe je dat kan doen:

  • Open de Instellingen van je Android-telefoon
  • Tik op Digitaal welzijn en ouderlijk toezicht
  • Kies het Dashboard
  • Kijk hoe lang je dagelijks je crypto-app gebruikt en druk op het zandlopericoontje om de tijd te beperken
Het Dashboard in Digitaal welzijn

Het Dashboard in Digitaal welzijn

Een andere aanpak dan het beperken van tijd brengt de Focusmodus van Digitaal welzijn. Je kan daarmee een vast tijdschema instellen waarin bepaalde apps ontoegankelijk zijn. Zo stel je de Focusmodus in:

  • Open de Instellingen van je Android-telefoon
  • Tik op Digitaal welzijn en ouderlijk toezicht
  • Kies Focusmodus
  • Duid je crypto-app aan in de lijst met apps
  • Tik op Een schema instellen
  • Kies de tijd en druk op Instellen
De Focusmodus in Digitaal welzijn

De Focusmodus in Digitaal welzijn

4. Plant een boom met Forest

Wanneer de doelgerichte functies van Digitaal welzijn niet lijken te werken, dan kan gamification de juiste aanpak zijn. Dat wil zeggen dat je jezelf motiveert dankzij spelcontext. In de app Forest plant je een zaadje dat kan uitgroeien tot een boom, maar alleen als jij je telefoon niet gebruikt en alleen de Forest-app geopend houdt. Wanneer je telkens de app verlaat, zal je zien dat je boom verdort. De bedoeling is dat je een heel bos aanplant met een variëteit aan verschillende bomen.

Forest -Focus for Productivity

Forest -Focus for Productivity

Het concept van Forest is dat je verschillende bomen laat groeien in jouw bos van concentratie door van je van je telefoon af te blijven. Je kan steed ..

Merk jij dat je te vaak de koers van je cryptomunten controleert op je telefoon? Ga jij met deze tips aan de slag, of heb je nog meer tips waarmee jij jezelf ervan weerhoudt om te vaak je telefoon te controleren? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Heb je tips of ideeën?

Androidworld is de grootste Android-community van Nederland en België. We doen dit dus samen! Heb jij een vraag over het onderwerp dat we bespreken tijdens de themaweek of juist ideeën of tips? Laat het dan weten in de reacties onder dit artikel. Vinden we leuk! Je kan ons ook mailen via dit e-mailadres of een berichtje achterlaten op Facebook, Instagram en Twitter. Daarnaast kan je ons vragen stellen via deze Telegram-groep of deze Signal-groep. Wil je liever één van de redacteuren een tip sturen? Dan kan dat ook!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk