4 beste huiswerk-apps voor scholieren en studenten (2023)

4 beste huiswerk-apps voor scholieren en studenten (2023)

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Eén van de grootste uitdagingen aan huiswerk, dat is de planning ervan. Natuurlijk wil je in de zomer het liefst lekker buiten hangen en vooral niet binnen aan je huiswerk hoeven, maar red je het allemaal wel als je inderdaad die keuze maakt om toch eerst naar buiten te gaan? En wat als je toch aan je huiswerk gaat, maar volledig vastloopt? Dit zijn 4 handige huiswerk-apps zodat je je werk op tijd af hebt.

1. HuisWerk

Het kan zo simpel zijn: één van de beste apps om je te helpen met je huiswerk heet simpelweg HuisWerk. Het handige aan deze app is dat het er rekening mee houdt dat je meerdere vakken hebt en hij laat je dan ook afhankelijk daarvan een soort schema maken. Je kunt zelfs je hele lesrooster erin zetten, wat het makkelijker maakt om het overzicht te houden. Dat is namelijk één van de grootste uitdagingen: overzicht houden en plannen.

HuisWerk laat je niet alleen op tijd je huiswerk afmaken (je kunt een melding ontvangen), maar ook op tijd naar de les gaan, want ook hiervan kun je meldingen instellen. HuisWerk laat je daarnaast je cijfers en eventuele roosterwijzigingen bijhouden en dat zorgt dat dit een heel complete app is waarmee je schoolleven aanzienlijk makkelijker wordt. Zeker als je in de brugklas zit en er ineens heel wat op je afkomt.

HuisWerk

HuisWerk

In de wereld van digitaal leren en efficiëntie is er een app die de complexiteit van huiswerk en schoolleven vereenvoudigt: HuisWerk. Deze app, genaamd naar zijn ee ..

2. Mr. Chadd

Het is geen goedkope app, maar het is wel een app die je snel op het juiste spoor zet. Mr. Chadd is er om je te helpen bij het maken van je huiswerk. Niet het plannen, maar echt de inhoud. Natuurlijk kun je ook aan Google Lens of aan ChatGPT vragen om bepaald huiswerk op te lossen, maar soms zit daar toch nog een miscommunicatie in. Binnen Mr. Chadd wordt je aan iemand gekoppeld die er verstand van heeft (om precies te zijn iemand die aan de universiteit studeert en minimaal een 8 hebben op ‘hun’ vak).

Zo kun je onder andere via foto’s van de oefeningen of audiofragmenten om hulp vragen en hulp krijgen, net zo lang tot je het snapt. Zoals gezegd, dit is geen koopje, althans: voor een app niet. Voor huiswerkhulp valt het mee. Het kost 34,95 euro per maand of 299,50 euro per jaar. Het voordeel is dat het niet alleen is voor middelbare scholieren, het is ook geschikt voor mbo’ers en hbo’ers.

Mr. Chadd

Mr. Chadd

Hoewel het prijskaartje misschien niet voor iedereen weggelegd is, blijft Mr Chadd een krachtige tool die je snel en doeltreffend naar de juiste oplossingen leidt en ..

3. Mijn Huiswerk

Mijn Huiswerk lijkt erg op Huiswerk (en dan niet alleen de naam). Het is een app waarin overzicht houden de essentie is en waarin je op basis van je vakken huiswerk kunt toevoegen. Ook hierin kun je een herinnering krijgen. De app Mijn Huiswerk ziet er net wat beter uit dan Huiswerk en hij is ook wat beter met meer tekst. Je kunt de vakken kleuren geven om ze makkelijker uit elkaar te houden en er wordt met handige meldingen zoals ‘nog 4 dagen’ aangegeven dat je nog wel even hebt om je huiswerk af te ronden.

Veel laagdrempeliger dan Mijn Huiswerk wordt het niet. Deze app is iets minder gefocust op je ‘algemene schoolleven’ en draait meer om het huiswerk zelf, maar dat zorgt ook dat de app wat ‘geconcentreerder’ is: je hebt niet allemaal gedoe eromheen. Dit is een app die je puur gebruikt om je huiswerk in te plannen en die je helpt herinneren wanneer het bijna zo ver is.

Mijn Huiswerk

Mijn Huiswerk

Mijn Huiswerk, een naam die niet alleen doet denken aan zijn soortgenoot Huiswerk, maar ook vergelijkbare functionaliteit biedt. Deze app belichaamt de kern van over ..

4. Todoist

Wil je liever een app gebruiken die wat meer multi-inzetbaar is, dan raden we Todoist aan. Deze app is een takenapp waarin je lijstjes kunt maken, maar je kunt er mede dankzij de mogelijkheid om er data aan te hangen toch een soort deadlines van maken. Het voordeel aan Todoist voor huiswerk is dat je er ook dingen in kan delen met anderen: je moet immers heel vaak met anderen samenwerken en dan is het handig om in de gaten te kunnen houden of de ander wel weet wat hij of zij moet doen en of dat ook wordt gedaan. Handig samenwerken kan in Todoist beter dan in de bovenstaande apps.

Ook kun je voor grotere projecten een heel Board aanmaken waarin je voor jezelf bijvoorbeeld allerlei taken uiteen kunt zetten. Stel je voor dat je je scriptie moet schrijven, dan kun je elk interview dat je moet doen apart als taak toevoegen, of zelfs het opbellen van de geïnterviewden voor het maken van de afspraak, de afspraak zelf, het uitwerken ervan, de check door de geïnterviewde en het integreren van je interview in je scriptie: je kunt het zo gek maken als je zelf wil en die vrijheid maakt Todoist heel erg makkelijk. Plus: ook na(ast) school kun je deze app heel handig gebruiken voor allerhande klusjes.

Todoist: To-do lijst & Planner

Todoist: To-do lijst & Planner

Todoist is een uitgebreide to-lijst met vele mogelijkheden voor Android. Zo is er bijvoorbeeld offline toegang, widgets, vervaldata en nog veel meer. Natuurlijk is T ..

Gerelateerde artikelen

Heb jij een app die je elke dag weer helpt met je schoolwerk? We zijn benieuwd! Laat het nu achter in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk