Dit zijn 4 nieuwe, krachtige functies in je Telegram-app

Dit zijn 4 nieuwe, krachtige functies in je Telegram-app

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

1. Zoekfilters

In een blogbericht legt Telegram uit hoe de nieuwe manier van zoeken uitwerkt in de berichten-app. Als je nu op het vergrootglasicoontje tikt, dan krijg je voortaan vier categorieën te zien: 'Media', 'Links', 'Bestanden' en 'Andere'. Verder is het ook mogelijk om naar content te zoeken in de app door enkel een datum in te geven, maar je kan ook zoeken op basis van de naam van een persoon, groep, kanaal of bot. Je kan de zoekfilters ook combineren door bijvoorbeeld een datum te vermelden samen met een naam.

Dit zijn 4 nieuwe, krachtige functies in je Telegram-app

2. Anonieme groepsbeheerders

Telegram is een communicatie-app die vaak door activisten of protestgroepen wordt gebruikt en nu is het veiliger geworden voor admins van een groep om een mening te uiten zonder dat hun naam kan worden ontdekt boven het bericht. Telegram toont enkel de groepsnaam boven zo'n anonieme boodschappen, en de ontwikkelaars noemen dit onderling de 'Batman-modus'. Administrators kunnen 'Blijf anoniem' selecteren via de beheerdersrechten.

3. Kanaalopmerkingen

Telegram-kanalen die een discussiegroep hebben vinden nu bij berichten een nieuwe knop voor opmerkingen. Je kan zo reageren op een bericht en zo meteen een nieuw draadje maken, maar tegelijk verschijnen die berichten ook in de discussiegroep zodat iedereen ze wel kan blijven volgen. Als je geen lid bent van de discussiegroep van een kanaal dan ontvang je meldingen over antwoorden op je opmerkingen via een nieuwe chat met de naam 'Antwoorden'. Je kunt deze functie tijden testen in dit kanaal.

4. Nieuwe animaties en emoji

Deze feature is speciaal voor de Android-app bedoelt. Telegram voegt een heleboel vernieuwde animaties toe die je kan ontdekken. Probeer bijvoorbeeld eens om je toetsenbord te verbergen, om te schakelen tussen een licht- en donker thema, een bericht te verwijderen of media op te slaan op je apparaat. Als laatste zijn er nog nieuwe geanimeerde emoji, en je kan ze hieronder ontdekken. De laatste versie van Telegram is nu verkrijgbaar in de Google Play Store.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Telegram? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter.

Telegram

Telegram

Wat is Telegram? Telegram is een cloud-gebaseerde chatapp voor mobiel en desktop met een focus op veiligheid en snelheid. Alle berichten worden van het begin tot het ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk