4 nieuwe functies voor Google Maps' Live View, binnenkort beschikbaar

4 nieuwe functies voor Google Maps' Live View, binnenkort beschikbaar

1. Herkenningspunten

Live View gebruikt de camera van je telefoon in Google Maps om je omgeving te tonen, en tegelijk krijg je dan routebegeleiding op het scherm te zien. Google stelt nu in een blogbericht dat navigeren met de Live View-functie vlotter verloopt, want Google gaat nu herkenningspunten tonen in de camera-interface. Stel, je wandelt rond in Amsterdam en je bent even gedesoriënteerd, dan zie je nu een locatiemarker nabij het Vondelpark - een herkenningspunt - om je zo weer op het juiste pad te brengen.

Die herkenningspunten zijn binnenkort te zien in de steden Amsterdam, Bangkok, Barcelona, Berlijn, Boedapest, Dubai, Firenze, Istanbul, Kuala Lumpur, Kyoto, Londen, Los Angeles, Madrid, Milaan, München, New York, Osaka, Parijs, Praag, Rome, San Francisco, Sydney, Tokyo en Wenen.

2. Metrostations

In metrostations is het vaak moeilijk navigeren, en al helemaal als je de metro gebruikt op een plaats die je niet goed kent. Het gebeurt wel vaker dat je het perron verlaat en de roltrap naar boven neemt om dan te zien dat er meer dan vier uitgangen zijn die je naar verschillende straten leiden. Voor je het weet ben je helemaal van de wijs.

Live View is de ideale oplossing waarmee je die stress kan wegnemen, en Google gaat nu het Live View icoontje tonen voor gebruikers die navigeren via de metro. Zo kan je gewoon met je camera en duidelijke markeringen op het scherm zien welke kant je uit moet. De functie rolt uit in de komende weken.

3. Live locatie delen

Google kwam deze maand nog met een Pixel Feature Drop, dat zijn exclusieve functies voor Pixel-telefoons, die werkt met Live View. Als je nu je locatie deelt in Google Maps met je vrienden, dan krijg je in de cameraweergave met een pijltje te zien in welke richting je vrienden zich bevinden. Daarnaast verschijnt het ook op het kaartje. De functie zal in de komende weken worden uitgerold.

Tik hier om het gif'je af te spelen

4. Nauwkeurige locatiemarkers

Google stelt in zijn blogbericht dat het nu beter locaties op een kaart kan vertalen naar een weergave in, augmented reality. In het verleden zagen we hoe locatiemarkers soms in het niets rondzweven en helemaal niet nauwkeurig in het reële straatbeeld verschijnen, maar daar komt dus nu een einde aan, want de locatiepin toont nu precies het begin van een straat aan.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Google Maps? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter.

Maps: Navigatie en OV
Google Maps is de applicatie van Google als het gaat om kaarten. Google Maps bevat gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarbij het makkelijk is lokale bed ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Beste telefoons onder de 300 euro

Lees meer