4 beste apps om je telefoon als webcam te gebruiken voor je pc

4 beste apps om je telefoon als webcam te gebruiken voor je pc

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Smartphones zijn bijzonder veelzijdig en zelfs een oude telefoon kan nog goed van pas komen als je hem juist gebruikt. We bespreken de vier beste apps die je helpen om een smartphone te gebruiken als webcam.

Android-telefoon als webcam

Als je een laptop gebruikt, dan is de kans al groot dat die komt met een webcam voor videovergaderingen. Alleen laat de kwaliteit vaak te wensen over en de meeste smartphonecamera's hebben een betere sensor aan boord. Gebruikers van een desktop hebben daarentegen een webcam nodig om videobeelden van zichzelf te streamen of bij videovergaderingen, maar het kan interessanter zijn om in de plaats een oude telefoon te gebruiken.

Als je je telefoon wil gebruiken als een webcam voor je pc dan zijn er een aantal accessoires die dat makkelijker maken. Je kan je telefoon rechtop zetten met behulp van een tripod, dat is een soort ministatief dat je op je bureau kan plaatsen. Eventueel kan je kiezen voor een tripod met een ringlicht wanneer je nood hebt aan betere belichting in je werkomgeving.

Als je je camera voor langere sessies wil gebruiken, neem dan ook een oplader bij de hand voor je telefoon. En als de kwaliteit van het geluid een rol speelt, dan is het aangewezen om een afzonderlijke usb-microfoon te gebruiken voor je pc. Elk van deze apps kan ook je geluid streamen, maar dat is van lagere kwaliteit omdat je niet dicht genoeg bij de microfoon van je telefoon kan zitten. Nu we de accessoires hebben besproken, gaan we over tot de beste apps.

1. DroidCam

Prijs: gratis, 5,49 euro eenmalig

Als je op zoek bent naar een gratis app die webcambeelden streamt zonder een watermerk, dan ben je misschien wel bij DroidCam aan het juiste adres. Je kan met deze app je telefoon zowel draadloos gebruiken als hem via usb op je pc aansluiten. Verder is er ook ruisonderdrukking bij geluidsopnames.

De gratis versie van DroidCam heeft wel een paar minpunten die de andere apps in dit artikel niet hebben. Allereerst is de resolutie beperkt tot 480p en om te streamen in Full HD heb je de betaalde variant nodig. Daarnaast kan je ook niet inzoomen om de beeldhoek softwarematig aanpassen en ook de autofocus zit achter de betaalmuur. Toch is er wel een belangrijk voordeel, want je kan de betaalde versie genaamd DroidcamX na een eenmalige aankoop downloaden.

DroidCam Webcam

DroidCam Webcam

Als je op zoek bent naar een gratis app die webcambeelden streamt zonder een watermerk, dan ben je misschien wel bij DroidCam aan het juiste adres. Je kan met deze a ..

2. Iriun 4K Webcam

Prijs: gratis, 5,99 euro eenmalig

Zoals de naam doet vermoeden kan je met Iriun beelden streamen met een resolutie tot 4K. De app bevat ook geen advertenties, maar in de plaats is er wel een watermerk zichtbaar. Dat is in feite de enige functie die bij Iriun achter een betaalmuur zit, en je haalt het watermerk weg met een eenmalige aankoop.

Iriun werkt verder draadloos of met usb-verbinding. Er is een bijhorende app voor Windows nodig om de webcam aan de praat te krijgen. Deze app is iets minder rijk aan functies in vergelijking met de meeste andere apps, maar de app is wel gebruiksvriendelijk.

Iriun 4K Webcam for PC and Mac

Iriun 4K Webcam for PC and Mac

Zoals de naam doet vermoeden kan je met Iriun beelden streamen met een resolutie tot 4K. De app bevat ook geen advertenties, maar in de plaats is er wel een watermer ..
4 beste apps om je telefoon als webcam te gebruiken voor je pc

3. IP Webcam

Prijs: gratis, 5,49 euro eenmalig

IP Webcam is een gratis app die met reclame komt, maar die geen watermerk heeft. Tenminste niet wanneer je beelden streamt, wel als je opnames maakt. IP Webcam streamt ook maximaal in een 4K-resolutie, al is er bij deze app iets meer vertraging bij het streamen, vergeleken met de andere apps.

De app is wel ontzettend uitgebreid en er zijn ook automatisaties mogelijk via Tasker als je de betaalde versie neemt. Daarmee haal je ook de reclame weg in de app. Je kan de Pro-versie van IP Webcam via een eenmalige aankoop aanschaffen.

IP Webcam

IP Webcam

De IP Webcam-app laat je een telefoon gebruiken als webcam of beveiligingscamera. De app bevat tal van instellingen en je kan livestream-beelden bekijken op een twee ..

4. Camo

Prijs: gratis

Camo is de nieuwe app in deze lijst en je kan ze met vroegtijdige toegang installeren. Met Camo stream je in 4K en de app werkt ook met een portret- en groothoekfunctie. Daarnaast kan je allerlei filters toepassen om zo een leuk effect te creëren.

Anders dan de andere apps is dat Camo plug and play werkt, zonder benodigde stuurprogramma's. In de plaats zijn er integraties met de belangrijkste apps, waaronder Zoom, Google Meet, Microsoft Teams, Chrome, OBS Studio, Streamlabs, Skype en Twitch. Camo werkt zonder advertenties en dat willen de makers ook zo houden. Op dit moment is er ook geen betaalde versie, maar de app kan wel nog fouten bevatten vermits ze nog in bèta is.

Camo

Camo

Camo is de nieuwe app in deze lijst en je kan ze met vroegtijdige toegang installeren. Met Camo stream je in 4K en de app werkt ook met een portret- en groothoekfunc ..

Welke app gebruik jij om je telefoon om te toveren tot een webcam? Misschien heb jij al ervaringen met een van deze apps? Laat het ons weten in de reacties.

Meer apps

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zondag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk