4 apps die je van je smartphoneverslaving afhelpen

4 apps die je van je smartphoneverslaving afhelpen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Heb jij continu je smartphone in de hand? Of ontken je het? Wij hebben 4 apps verzameld die kunnen aangeven of je nu echt een smartphoneprobleem hebt of toch niet. Let op: Het kan erg confronterend zijn.

1. SPACE: Break phone addiction, stay focused

SPACE: Break phone addiction, stay focused helpt je om je overmatig smartphonegebruik in te perken door dit nauwlettend te monitoren en meldingen te geven wanneer je te ver gaat. Om deze enigszins strenge app een vriendelijker karakter te geven is Sato in het leven geroepen. Scoor je laag, dan kijkt Sato heel blij en ben je z'n grote vriend. Scoor je hoog, dan wordt Sato erg verdrietig. De app bevat verder gegevens over het aantal keer dat de smartphone is ontgrendeld en smartphonegebruik in minuten/uren. Dit alles is per dag, wekelijks en maandelijks te bekijken. Verder zijn er tools als 'Do Not Disturb'-tijd waar bepaalde of alle binnenkomende gesprekken en notificaties kunnen worden geblokkeerd. Pro-gebruikers krijgen nog meer statistieken en geen advertenties meer te zien.

SPACE: Break phone addiction, stay focused

SPACE: Break phone addiction, stay focused

Het is heel gemakkelijk om een beetje verslaafd te raken aan het priegelen met je telefoon. Ondertussen raast het echte leven aan je voorbij zonder dat je het door h ..

2. Forest -Focus for Productivity

Met Forest kun je bomen planten, deze groeien vervolgens doordat je van je telefoon af blijft, waardoor je eindigt met een bos vol bomen. Dit kan natuurlijk alleen als de smartphone onaangetast blijft. Het is een leuk concept, alleen het is dus compleet afhankelijk van jouw eigen motivatie, de app blokkeert niet je telefoon of iets in die trant. Wel heeft de app een aantal andere features. Zo kan je bijvoorbeeld voor elke paar minuten die je hebt volgehouden munten verdienen, deze munten kan je dan weer uitgeven om andere leuke bomen te kopen die je kan laten groeien. Ook kan je natuurlijk jouw mooi opgezette bos delen met je vrienden, zodat je kan laten zien dat je hard gewerkt hebt.

Forest -Focus for Productivity

Forest -Focus for Productivity

Het concept van Forest is dat je verschillende bomen laat groeien in jouw bos van concentratie door van je van je telefoon af te blijven. Je kan steed ..

3. QualityTime - Telefoongebruik

QualityTime zet je op een smartphonedieet. De app registreert het gebruik per app: in aantal minuten per app, het aantal keer dat de app is geopend maar ook het aantal keer dat de smartphone is ontgrendeld. Bij de laatste optie is het mogelijk een dagelijkse waarschuwing in te stellen, dit kan ook per app ingesteld worden. Hier geef je dan het aantal minuten in dat de app maximaal gebruikt mag worden. QualityTime toont verder data van de laatste twee dagen, er kunnen pauzes ingelast worden en het heeft ondersteuning voor IFTTT.

QualityTime - Telefoongebruik

QualityTime - Telefoongebruik

QualityTime zet je op een smartphonedieet. De app registreert het gebruik per app: in aantal minuten per app, het aantal keer dat de app is geopend maar ook het aant ..

4. Instant - Quantified Self

Instant houdt van alles voor je in de gaten, natuurlijk het smartphonegebruik en appgebruik maar het registreert ook slaap en activiteiten via Google Fit. Er is ook een chatbot die je vragen kunt stellen over je smartphonegedrag. Er zijn verder mooie grafieken met het gebruik per app in minuten en overzichten met totaal aantal minuten smartphonegebruik en het aantal keer dat de smartphone is ontgrendeld. Als pro-gebruiker krijg je tevens toegang tot appgebruik en wekelijkse statistieken.

Instant - Quantified Self

Instant - Quantified Self

Instant is een zogenaamde lifeloggings-app, waarin je info kunt terugvinden over het gebruik van jouw mobiele telefoons en apps. Ook kun je denken aan de tijd dat je ..

Gebruik jij een app die je smartphone-verslaving binnen de perken houdt? Laat het weten in de comments!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk