4 apps die je helpen glutenvrij te eten

4 apps die je helpen glutenvrij te eten

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Het wordt vaak gezien als een trend, maar geloof het van iemand wiens lijf geen fan is van gluten: volgens de Maag Lever Darm-stichting hebben heel veel mensen waarschijnlijk een glutenintolerantie. Is dat irritant met eten? Zeker. Maar gelukkig kun je er wel mee om leren gaan. Bijvoorbeeld door deze apps te gebruiken.

Find Me Gluten Free

Je collega’s willen gezellig met je uit eten, maar je wil vervolgens niet eerder naar huis willen na het etentje omdat je darmen het niet zo eens zijn met het eten. Find Me Gluten Free is een app die je op basis van je locatie kan vertellen of er restaurants in de buurt zijn met glutenvrije opties. Op die manier kun je wat meer ontspannen naar je avondje met collega’s gaan en toch iets eten wat natuurlijk lekker is, maar ook nog eens op een iets normalere manier door je lijf wordt verwerkt.

Find Me Gluten Free

Find Me Gluten Free

Je hebt het vast wel eens meegemaakt: je collega's stellen voor om gezellig samen uit eten te gaan, en je stemt enthousiast in. Echter, er is een kleine hobbel op de ..

Gluten Free Card

Mocht je op reis zijn en graag willen uitzoeken of een bepaald gerecht glutenvrij is, of misschien wil je graag aan de ober vertellen dat je echt geen gluten tot je kunt nemen. Nu kun je dan zeker ver komen met een Deepl of een Google Translate, een Bard zelfs misschien, maar je kunt ook een app gebruiken die al heel specifiek voor gluten een aantal teksten klaar heeft liggen. Gluten Free Card is zo’n app, die ook laat zien welke icoontjes het meest herkenbaar zijn voor de glutenvrije opties. Heel handig, en er staat dus ook meteen in het Grieks of in een andere taal een hele uitleg over dat je geen gluten eet. Hoef je natuurlijk niet allemaal te tonen, maar in ieder geval een gedeelte.

Gluten Free Card

Gluten Free Card

Stel je voor dat je op reis bent en je wilt zeker weten of het gerecht dat je bestelt, glutenvrij is. Of misschien wil je de ober duidelijk maken dat gluten echt gee ..

Glutenvrijemarkt.com

Je kunt bij sommige supermarkten online selecteren ‘glutenvrij’ en dan vooral glutenvrije producten zien, maar wil je echt zeker weten dat je glutenvrij eet, dan kun je het beste terecht bij een gespecialiseerde winkel. Glutenvrijemarkt.com is zo’n winkel en die heeft ook een eigen app om makkelijk glutenvrije producten in te vinden. Waar je normaal met een glutenintolerantie helemaal niet zoveel keuze hebt (bijvoorbeeld in een restaurant), kun je in dit restaurant alles kiezen: heerlijk.

Glutenvrijemarkt.com

Glutenvrijemarkt.com

Als je glutenvrij leeft, weet je dat het soms een uitdaging kan zijn om geschikte producten te vinden. Hoewel sommige supermarkten online een 'glutenvrij' filter heb ..

Gluten Free Scanner

Heb je een product al gekocht en wil je weten of je er spijt van gaat krijgen, dan kun je de Gluten Free Scanner gebruiken. Je kunt er producten in vinden op basis van de streepjescode en op die manier zie je snel of er gluten inzitten. Ook biedt de Gluten Free Scanner de optie om producten toe te voegen. Mocht je dus balen dat het soms erg Amerikaans georiënteerd is, dan kun je zelf helpen om de app uit te bereiden met meer producten die we ook in Nederland en België hebben.

Gluten Free Scanner

Gluten Free Scanner

Heb je ooit een product gekocht en later ontdekt dat het gluten bevatte, waardoor je spijt kreeg van je aankoop? Dat is frustrerend, maar gelukkig is er een oplossin ..

Meer apps

Heb jij nog een toffe nieuwe app ontdekt? Laat het nu achter in de reacties.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk