4 apps die wandelen nog leuker maken

4 apps die wandelen nog leuker maken

Laura Jenny

door Laura Jenny

Wandelen is heerlijk om te doen. Het duurt misschien allemaal wat langer, maar het is aanzienlijk minder vermoeiend dan hardlopen en dat is voor velen een grote plus. Het maakt het in ieder geval wat laagdrempeliger. Maar voor sommigen is ook wandelen een uitdaging. Met deze vier apps wordt het nog veel leuker (ook voor mensen die wel wandelfan zijn).

1. Ramblr

Ramblr is een leuke app die je die optie geeft om je wandeling vast te leggen. Misschien heb je mooie paddenstoelen gefotografeerd of ben je zeiknat geregend en resulteerde dat in een leuke capuchonselfie? Ramblr laat je een heel logboek maken van je wandeling en er zit ook GPS-navigatie in om je wandelingen in vast te leggen. Je kunt notities toevoegen, maar ook video’s en audio-opnames om op die manier een heel kapiteins logboek te maken. Wel elke keer even noemen welke dag van de reis het is he, ook als je simpelweg vastlegt dat je met je hond elke dag hetzelfde ommetje loopt.

  • Beoordeling in de Play Store: 4.6 sterren
Ramblr (hiking, gps, map)

Ramblr (hiking, gps, map)

Ramblr is niet zomaar een app; het is een virtueel logboek dat je avonturen op een unieke en interactieve manier vastlegt. Of je nu door weelderige bossen wandelt, b ..

2. Ommetje

Ommetje is een wat controversiële app onder wandelaars, omdat hij het ook ‘doet’ als je hem gewoon naast je neerlegt. Wij hebben er echter wel een zwak voor, als is het maar omdat de enorm slimme, charismatische Erik Scherder er het gezicht van is. Plus, het heeft in coronatijd enorm veel mensen aan het wandelen gebracht. Waarom deze app leuk is tijdens het wandelen, dat is dat je het kunt opnemen tegen vrienden of collega’s en dat maakt het een soort competitief, net als de wekelijkse Fitbit-update waarin je ziet wie de meeste stappen heeft gezet.

  • Beoordeling in de Play Store: 4.3 sterren
Ommetje lopen

Ommetje lopen

Wandelen kan een leuke en dagelijkse gewoonte worden met de Ommetje app. Zelfs een dagelijks wandelingetje van minstens 20 minuten heeft al een positief effect op de ..

3. Komoot

Zoek iets in de Play Store dat met ‘wandel’ te maken heeft en de kans is groot dat Komoot als eerste oppopt. Komoot is een Duits initiatief, maar je kunt het gewoon in Nederland gebruiken hoor. Je kunt het zelfs voor veel meer sporten gebruiken dan alleen wandelen, maar voor wandelen is het ook uiterst geschikt. Je kunt leuke routes vinden en je ook GPX-bestanden gebruiken mocht je ergens online een gave wandelroute hebben gevonden. Komoot maakt je wandeling vooral leuk omdat het je uitdaagt om eens een andere route te gaan lopen en je horizon te verbreden.

  • Beoordeling in de Play Store: 4.3 sterren
komoot - wandelen en fietsen

komoot - wandelen en fietsen

Komoot is een toonaangevende app voor outdoor-navigatie en routeplanning die avonturiers en natuurliefhebbers in staat stelt om de wereld om hen heen te verkennen op ..

4. Geocaching

Geocaching is geweldig om wandelend te doen. Je gaat gewoon lekker het bos in, en je zoekt een Geocache die in de buurt is. Geocache zijn een soort schatten die je in de echte wereld kunt zoeken. Mensen leggen dan bijvoorbeeld ergens een klein trommeltje neer met daarin een spelletje, een logboekje en als je dat hebt gevonden kun je het spelletje even doen, het logboekje invullen en leg je de boel weer waar je het hebt gevonden, voor de volgende geocacher. Klinkt misschien heel gek, maar als je het eenmaal een keer hebt gedaan, dan ga je toch al snel heel anders naar de wereld kijken.

  • Beoordeling in de Play Store: 4.6 sterren
Geocaching

Geocaching

Ben je fan van het schatzoeken tijdens je wandeling? Dan kun je met deze app op zoek gaan naar geocaches in de buurt. Geocaching begeleidt je stap voor sta ..

Meer apps

Heb jij nog een toffe nieuwe app ontdekt? Laat het nu achter in de reacties.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk