3 nieuwe widgets voor Google Foto's, YouTube Music en Play Boeken

3 nieuwe widgets voor Google Foto's, YouTube Music en Play Boeken

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Er komen nieuwe widgets voor YouTube Music, Google Foto's en Play Boeken. Bekijk je boekencollectie, bedien je muziek of kijk naar leuke foto's van vrienden, familie of huisdieren. De widgets moeten in de loop van de komende weken beschikbaar zijn.

Drie nieuwe widgets

Widgets vormen opnieuw een prioriteit voor Google sinds concurrent Apple er steeds meer op inzet met iOS. We zagen al een hele reeks vernieuwde widgets met de komst van het Material You-thema bij Android 12. Toch is Google nog niet klaar met het uitrollen van nieuwe widgets, want in een blogbericht heeft het weer drie nieuwe voorgesteld en dit zijn ze:

  • Google Play Boeken: blader door je volledige boekencollectie of bekijk je voortgang voor audioboeken.
  • YouTube Music: met deze widgets heb je knoppen voor muziekbediening altijd bij de hand.
  • Google Foto's: kies eerst je favoriete mensen en dieren en laat al die foto's op het scherm afspelen in een widget. Je kan ook een leuke fotokader uitkiezen.

Jammer genoeg krijgen we voorlopig niet meer te zien dan bovenstaande informatie. Google deelt geen renders van deze verwachte widgets, alleen krijgen we te horen dat ze vanaf volgende week naar gebruikers worden uitgerold. In onderstaande video laat Google ook aan de hand van tekeningen zien hoe de Foto's-widgets zal werken.

Video met uitleg over de Google Foto's-widget

Meer nieuwe widgets

Eerder gaf Google met een widget ook al een een overzicht van je belangrijkste bestanden in Drive. Verder kan je ook makkelijk door je mailbox heen scrollen met de Gmail-widget en zijn knoppen om meteen te archiveren. Toto slot wordt Googles slimste widget, At a Glance, nog een stukje slimmer.

Volgens een recente AW Poll zegt amper 18 procent van de lezers dat ze geen widgets gebruiken op het startscherm. Welk van de drie nieuwe widgets die zijn aangekondigd vind jij het leukst? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Android-widgets? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Google Foto's

Google Foto's

Google Foto's (Photo's) is de standaard galerij-app van Google die je kan gebruiken op Android, iOS en het web. Je kan je foto's makkelijk beheren en delen met vrien ..
YouTube Music - stream muziek en bekijk videos

YouTube Music - stream muziek en bekijk videos

Met de YouTube Music-app kun je muziek zonder advertenties luisteren en clips bekijken, maar ook muziek  op de achtergrond afspelen. Verder kun je de muziek dow ..
Google Play Books

Google Play Books

Met de applicatie Google Play Books kun je op je Androidsmartphone boeken lezen maar ook aanschaffen. ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk