'3 krachtige aankomende functies voor Google Duo ontdekt'

'3 krachtige aankomende functies voor Google Duo ontdekt'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Er zijn drie nieuwe functies ontdekt in de code van Google Duo. Er komt ondersteuning voor Breakoutruimten en ook de mogelijkheid om tijdens het videobellen een schermopname te maken of het gesprek te streamen. We bespreken de drie aankomende functies.

1. Breakoutruimten

Wat ze je meteen zal opvallen bij deze drie ontdekte functies voor Duo is dat ze van Duo een meer geschikte app maken voor vergaderingen. Google introduceerde eerder al in Meet in de mogelijkheid om Breakoutruimten te maken, maar dat zal straks ook in Duo werken.

Het is een feature waarbij je mensen in een gesprek tijdelijk onderverdeelt in kleinere groepen, en dat is zowel in het onderwijs als in een professionele context handig. In zo'n kleinere groepen kan je een tijdlang in team samenwerken aan één project om dan daarna in de grotere groep de voortgang ervan te rapporteren. XDA Developers heeft in de code van Duo meldingen ontdekt die de gebruiker van de app informeren wanneer ze in een Breakoutruimte terechtkomen of zo'n ruimte verlaten.

2. Opnames maken

Straks komt er ook de mogelijkheid om je videogesprekken op te nemen. Dat kan handig zijn om praktische redenen, bijvoorbeeld wanneer je bepaalde informatie uit een videogesprek opnieuw wil beluisteren. Daarnaast is het ook handig op de opname van een gesprek te delen met mensen die tijdens het gesprek niet aanwezig konden zijn.

Gerelateerde artikelen

3. Meeting streamen

Wanneer je in Duo een gesprek in real-time met anderen wil delen zonder dat die ook zelf deel uitmaken van het gesprek, dan zal je straks kunnen streamen. Je zal het streamen en opnemen van een Duo-gesprek ook kunnen combineren, dat bewijst een gelekte melding in de app die luidt: "Deze vergadering wordt gestreamd en opgenomen".

5 miljard gebruikers

In de voorgaande jaren kregen we maar weinig nieuwigheden in Duo en het leek erop dat Google in de eerste plaats zijn aandacht heeft gericht op Meet. Googles app voor videovergaderingen kreeg aan de lopende band nieuwe functies en het is goed om te zien dat een aantal belangrijke zaken ook deel uitmaken van Duo.

Al kan je ook stellen dat de apps zo meer op elkaar gaan lijken, wat ook weer bepaalde consequenties kan hebben. Toch blijft Duo, ondanks enkele problemen, wel een populaire Android-app. Ze behaalde de kaap van vijf miljard gebruikers, dat merkte Android Police op. Misschien is dat alleen al genoeg om het voortbestaan van de videobel-app te garanderen.

Gerelateerde artikelen

Wat denk jij, ben je benieuwd naar deze functies van Duo? Vind je het logisch dat Duo straks ook beter geschikt is voor vergaderingen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Google Duo? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

De Google Duo-app maakt het mogelijk eenvoudige video- en audiogesprekken te voeren. De app is eenvoudig van opzet en is gemaakt om ook met slechte internetverbindin ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk