Color by Number
In dit artikel behandelen we drie ‘color by number’-apps. Voor praktische redenen raad ik af om deze games te spelen op een edge-smartphone. Je hand maakt al snel contact met de rand, waardoor je sneller zal scrollen in plaats van bewegen. Het is ook aan te raden om deze apps offline te gebruiken. Ze werken allemaal en je wordt niet gestoord door advertenties.
Pixel Art
Pixel Art is een app van Easybrain en is de Editor’s Choice voor color by number. Easybrain heeft naast Pixel Art een Sudoku-app.
Zoals de meeste ‘color by number’-apps is het gebruik van Pixel Art heel eenvoudig. Kies je afbeelding, selecteer de juiste kleur en begin te kleuren. Dit kan zowel door individueel op de vakjes de tikken of door te blijven drukken en al vegend te kleuren. Bij Pixel Art kan je het foutje vakje kleuren, al blijft het nummertje wel zichtbaar.
Een leuke feature van Pixel Art is de mogelijkheid om je eigen pixel art-kleurplaat te creëren, zowel door zelf een afbeelding te uploaden als een foto te nemen met de camera van je toestel.
Als je kleurplaat af is, kun je deze nog bewerken met een filter. Zo kan je de vierkantjes veranderen in kruisjes, sterretjes, driehoekjes en kronkels in allerlei verschillende vormen en maten.
Pixel Art is gratis en bevat advertenties.
No. Color
Deze app van IdeaFun is zeker een goede pixel art ‘colour by number’-app. Het bedrijf maakte eerder al de Fidget Spinner app die ook goed scoort bij gebruikers, maar maakte ook de ‘Drink your Phone’-game.
Net zoals Pixel Art heeft deze een ‘veeg’-modus waarmee je sneller kan kleuren. Een minpunt dat misschien vreemd klinkt, is dat je in de veegmodus geen foute vakjes kan kleuren. Stel dat je nummer 3 aan het kleuren bent, dan kan je over je hele tekening vegen en je hebt alle vakjes 3 mee. Bij individueel tikken kan je wel ‘fout’ kleuren. Een ander vreemd ding is dat je zelf vakjes kan bijmaken als je de tekening vakje per vakje inkleurt. Hier komt natuurlijk wel een gum bij om je fouten recht te zetten. Als laatste is er nog de ‘find colour’-optie, waar je snel dat ene blokje vindt dat je niet gekleurd hebt.
Het aanbod van kleurplaten is in deze app wel mooi. Er zijn twaalf verschillende categorieën: fashion, birthday, cute, cartoon, flowers, animals, love, game, people, food, portrait en scenery. De afbeeldingen variëren van erg veel pixel dat ze haast vierkant zijn tot mooie ronde vormen zoals de portretten. In vergelijking met andere apps moet je hier flink inzoomen tot je de cijfers op de blokjes ziet.
No.Color is gratis en bevat advertenties.
Pixyfy
Deze app heeft geen categorieën voor zijn kleurplaten, waardoor ze allemaal in één grote lijst staan en je wel even moet scrollen om ze allemaal te zien. In het aanbod zitten zowel erg hoekige kleurplaten als mooie afbeeldingen met rondingen.
Gebruik de raket om alle pixels dezelfde kleur te kleuren. Dit komt handig van pas als er enkel nog een enorm groot vlak over is en je geen zin hebt om alles een voor een te doen. Hetzelfde gaat op voor de bom die een groepje pixels kleurt.
Net zoals de meeste pixel color by numbers heeft ook Pixyfy een ‘tab’ kleurfunctie en een ‘drag’ kleurfunctie. Bij deze app kan je wel het foute blokje kleuren, dus opgelet.
In deze app kan je je eigen foto uploaden en deze in pixel art inkleuren. Je kiest zelf de grootte. De app haalt effectief alle verschillende kleuren, waardoor je snel met een hoop verschillende kleuren en dus ook nummers zit. Pixyfy animeert je kleurplaat als hij af is, zodat je het proces goed ziet.
Pixify is gratis en bevat advertenties.
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten
Een echt kleurboek van papier met viltstiften of potloden vind ik leuker ?
Al deze apps heeft mijn dochter ook een ze zijn verre van gratis.
Meestal kun je 1 tekening kleuren en dan moet je een tijdje wachten. Ik heb eens wat gekocht en toen ging de reclame niet eens weg. Vreselijk irritant