Naar content
Trending apps
 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • OnePlus Nord N10 5G

 • OnePlus Nord N100

 • POCO X3

 • Google Pixel 5

 • Google Pixel 4a

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

13 beste nieuwe Android-apps april 2015

· 07 mei 2015

Elke maand komen er heel veel nieuwe Android-apps in de Play Store. In dit artikel vind je een lijst met de beste nieuwe Android-applicatie die wij in april besproken hebben.

1. Spelfiches

Met Spelfiches heb je meer dan 200 spel-ideeën in je broekzak zodat je deze overal en altijd kunt bekijken en misschien wel kunt gebruiken. Je kunt uitleg over een willekeurig spel tevoorschijn toveren, maar ook zoeken naar een specifiek spel.

Lees ook: Spelfiches: 200 spel-ideeën in je broekzak

Spelfiches

2. Galaxy Button Lights

Met deze kleine app kun je de tijdsduur van de backlight van de twee capacitieve knoppen van de Samsung Galaxy S6 en S6 Edge instellen of juist geheel uitschakelen. De app werkt ook met andere Samsung-toestellen, maar welke precies moet je even zelf uitzoeken.

Lees ook: Galaxy Button Lights: meer invloed op verlichting knoppen van Galaxy S6

Galaxy Button Lights

 

3. Forks over Knives

De bekende app van iOS is nu ook te verkrijgen voor Android en ken je misschien ook wel van de gelijknamige film. Honderden recepten zijn stap voor stap uitgebreid te lezen en te bekijken, waardoor je deze zelf heerlijk kunt namaken.

4. Trepn Profiler

Trepn Profiler is een app van chipsetmaker-Qualcomm, waarmee je het gedrag van apps goed kunt bestuderen. Accuverbruik, cpu- en gpu-verbruik enzovoort, alles te zien in uitgebreide realtime statistieken en meer, mits je natuurlijk een Androiddevice hebt met een Qualcomm-processor aan boord.

Trepn Profiler

5. Korte Broek?

In de categorie 'verrekte handig' de Korte Broek?-app, waarmee je in één oogopslag ziet of je naar buiten kunt in een vlotte korte broek of dat het echt nog even te koud is en je dus wat warmers aan moet trekken.

Lees ook: Korte broeken-weer of niet, dat check je met korte broek?

Korte Broek?

6. Draw on screen

Met Draw on screen kun je simpelweg tekenen op het scherm van je smartphone of tablet, maar uiteraard ook teksten plaatsen of aantekeningen maken. Er zijn verschillende bewerkingsmogelijkheden te kiezen, maar voor de meeste functionaliteit moet je wel de betaalde variant aanschaffen.

Lees ook: Draw on screen laat je (aan)tekeningen maken op elk Androidapparaat


7. AudioPocket

AudioPocket is een kleine (en lelijke) app waarmee je YouTube-content kunt afspelen op de achtergrond, terwijl je gewoon allerlei apps en games kunt spelen en openen terwijl je naar de muziek kunt blijven luisteren. De app mist nog wat basisfuncties, maar tot nu toe ziet het er goed uit.

Lees ook: AudioPocket laat je YouTube-muziek afspelen op de achtergrond


AudioPocket

8. Google Handschriftinvoer

Met Google Handschriftinvoer kun je op je smartphone of tablet schrijven met een stylus of vingers waarna de tekst automatisch wordt omgezet. Ook kun je honderden emojis tekenen die dan worden omgezet en opgenomen in de tekst.

Lees ook: Google Handschriftinvoer: schrijf teksten en teken emoji's

Google Handschriftinvoer

9. Servicely [root]

Servicely is een app van de bekende kernel-ontwikkelaar Franco en laat je applicaties die op de achtergrond draaien wat je niet wilt, automatisch sluiten wat ten goede komt aan de accu.

Lees ook: Servicely: verleng accuduur door apps automatisch af te sluiten [root]

10. Phonograph Music Player [Beta]

Phonograph is een app om muziek af mee te spelen, geheel in Material Design-stijl en nog met het bèta-predicaat, maar wel al volledig gratis te gebruiken.

Lees ook: Phonograph: prachtige muziekspeler met volledig Material Design

11. Office Remote for Android

Office Remote van Microsoft laat je Powerpoint-, Word- of Excel-documenten op een PC bedienen met je Android-device, mits je de juiste software ook op de computer hebt staan.

Lees ook: Office Remote: afstandsbediening voor al jouw Office-documenten

Office Remote for Android

12. Moet Ik rennen?

Met Moet Ik Rennen ontvang je informatie over het OV waarbij antwoord wordt gegeven op de vraag of je de bus of trein gaat halen. Met een eenvoudige interface biedt deze app realtime OV-informatie aan. Mocht je geen haast hebben, dan worden er ook nog aanbiedingen getoond binnen de app die genuttigd kunnen worden op de route, bijvoorbeeld het station.

Lees ook: Moet ik rennen-app voor Android vertelt je of je de trein haalt

Moet ik Rennen

13. Riff

Riff is een nieuwe app, ontwikkeld door Facebook Creative Labs, waarmee gebruikers korte video's kunnen maken, waarop alleen gereageerd kan worden door middel van een nieuwe video, waarop ook weer alleen video's als reactie kunnen worden geplaatst. Video's zijn maximaal 20 seconden en kunnen niet bewerkt worden.

Lees ook: Facebook Riff: maak en deel video's met je vrienden

Riff

 

 

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (1)
Bezig met laden van reacties...